Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Elmondanád a párodnak, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elmondanád a párodnak, ha kiskorodban valamelyik családtagod molesztált?

Figyelt kérdés

Már nem most történt, kb 10 éve, most költöztem el a családomtól nemrég és csak időnként (leginkább ünnepekkor) megyek hozzájuk, akkor úgy tűnik persze, hogy minden rendben van. Csak anyukámmal és tesómmal tartom a kapcsolatot, de velük sem napi szinten.

A srác, akivel együtt vagyok már egy ideje (pár hónapja) nagyon szimpatikus és úgy érzem, hogy komoly kapcsolatot szeretnék vele, mármint hogy nemcsak ilyen pár hónapos valami, hanem tényleg kedvelem és szívesen megnyílnék neki. Minden más témában már megnyíltam, érdeklődik is, és ő is megnyílt nekem, nagyon bensőségesnek érzem, ami köztünk van.

Szerintetek elmondjam ezt a dolgot? vagy rossz fényt vetne a kapcsolatunkra? rossz dolog lenne, ha eltitkolnám? vagy ha találkozna a rokonommal, akkor az nagy feszültséget okozna nála?

ha elmondanátok, akkor hogyan és mikor?

24N

2020. febr. 20. 19:10
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Azért találkoznék, mert ha meglátogatom anyukámat, akkor ő is ottlesz.

Senkinem nem mondtam még el. Anyukám tudom, hogy nem hitt volna nekem, illetve abban az időben a zaklatóm is ilyeneket mondott, hogy "tönkretenném a családot" "megbántanám az anyukám" "fontos titkot tartani, mert az mutatja, hogy jó ember vagyok" satöbbi, ami gyermekfejjel (8-14 éves korom között) jó "döntésnek tünt" nem elmondani, vagyis az egyetlen döntésnek.

Ma már nyilván nem tudnék bizonyítani semmit és nem gondolom, és nem akarok ebbe a részébe belemenni, nem erről szól a mostani kérdésem.

Szeretnék továbblépni, de az életem egy rossz része volt. Most kezdek pszichológushoz is járni, már van időpontom. Eddig egészen mélyre eltemettem magamban a dolgot, egyszerűen nem is emlékeztem rá. Most voltam egy előadáson, ahol kitértek a szexuális zaklatásra is, és azóta jött fel bennem a dolog. De nem akarom, hogy magával rántson.

Nagyon szeretem a párom, csak nem tudom, hogy hogyan kezeljem a dolgot. Ha annyit mondanék neki, hogy volt szexuális zaklatás a családon belül régebben, de nem konkretizálom, az elég lehet arra, hogy meglegyen a bizalom kettőnk között, érezze, hogy tényleg egy olyan dologba avattam be, ami nagyon kényelmetlen és privát, igazi titok stb. De mégse hozom őt se kellemetlen helyzetbe?

Mikor és milyen módon mondanátok el? Kicsit úgy érzem, ha eltitkolnám, akkor mintha hazudnék neki.. de azt is érzem, hogy nehéz elmondani, és lehet jobb lenne, ha csak azután tenném, ha már meghalt a zaklatóm. Tudom, hogy világ legegyszerűbb dolgának tűnik, de nem az.

Még sosem mondtam el egy páromnak sem a dolgot. Most érzem először, hogy lehet elmondanám (nyilván mert most valamiért bennem is jobban él a kép, illetve most nagyon megbízok a páromban).

2020. febr. 20. 21:40
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Én elmondanám, de várnék vele addig, amíg igazán komollyá válik a kapcsolat. Lehet nagyon közel kerültetek egymáshoz, de pár hónap szerintem még nem olyan sok idő, ez egy nagyon fajsúlyos téma. Várnék még vele, de elmondanám.
2020. febr. 20. 22:06
 13/14 anonim ***** válasza:
34%
Ha még soha senkinek nem mondtad el, akkor a feldolgozásnak a 0. szintén állsz; nem a pároddal kellene kezdeni. A pszichológust mielőbb keresd fel. Akivel neked ezzel kapcsolatban első sorban dolgod van, az az édesanyád (nyilván a molesztálón kívül)!
2020. febr. 20. 22:51
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Én először az anyukámnak mondanám el. A pszichológus meg el fogja érni, hogy te is így gondold, meg azt is, hogy elmond a baratodnak. Régen el kellett volna már jutnod hozzá, de jobb későn, mint soha. Az nagy lépés, hogy már végre eljutottal idáig. Arra azért szamits, hogy a terápia alatt lesznek rosszabb időszakok, ami érinti a párkapcsolatod is, de az átmeneti, ne aggódj. Nagyon sajnálom, ami veled történt és sok erőt kívánok a feldolgozásához. Ne add fel, utána minden jobb lesz, illetve akkor lesz igazán jó, mert megtanulsz felszabadultan élni!
2020. febr. 21. 02:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!