Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kit választanál párodnak? Egy orvost vagy egy ügyvédet?
A kérdés természetesen elméleti.
Tegyük fel, két férfi udvarol neked.
Az egyik orvos, a másik ügyvéd. Ugyanaz a két ember, ugyanúgy néznek ki, ugyanúgy viselkednek.
Melyiket választanád és miért?
A kérdés férfiakhoz is szól. Ti melyik nőt választanátok hasonló helyzetben?
53%-os! A nagy karrierrel/hatalommal megáldott férfiak többsége! sajnos egy idő után beképzelt tuskó lesz. Ráveszik a nőt, hogy ne dolgozzon, mert úgyis eleget keresnek. Inkább maradjanak otthon, legyenek a háttérben. A nő kiszolgáltatott lesz, nem tud menekülni, ha baj van. Fél, hogy elveszíti a gyerekeit, mert ugye apának kapcsolatai, hatalma, pénze van. Sajnos rengeteg ilyen történetet ismerek, a környezetemben is inkább a “túlképzett”, hatalmas karriert befutott hímneműek bántalmazták otthon a családot.
Nem azt írtam, hogy minden orvos, ügyvéd bántalmazó, de sokszor visszaélnek azzal, hogy ők viszik haza a több pénzt.
Inkább vagyok egy olyan emberrel, aki annyit keres, mint én, kiveszi a részét a házimunkából/gyereknevelésből, mint egy olyannal, aki magát többre tartja, mert ügyvéd vagy orvos.
"gy simán kicsinálhatják a párjukat egy válás során"
Baromság! Először is a törvény az törvény, másodszor van rajta kívül más ügyvéd is. Esetleg sokkal jobb.
Én az orvost választanám, ha minden más azonos. Mégpedig azért, mert ha esetleg terveznek külföldön élni, akkor egy jogász tudásának joresze semmit nem ér az adott országban, valószínűleg engedélyt sem kap, ezt nem tudom hogy megy.
Rég olvastam ennyi baromságot egy helyen.
Miért lennének hiú emberek az orvosok? Egoisták? Ez még is honnét jött?
Orvostanhallgatóként elszomorító ezeket olvasni és ki is kérem magamnak. Nagyon sok rendes orvost ismerek közelebbről,családban is van.
Szüleim jogászok,így nyilván rengetek jogászt ismernek. Közülök is tök sok a normális.
A bántalmazó kapcsolatok általában az alacsonyabb rétegekben vannak,ahol eleve alacsonyabb az IQ és EQ,a jövedelem,több a hitel,a tartozás.
Bántalmazó kapcsolatok minden rétegben jelen vannak,de a legkifinomutabban és legszemetebben a diplomások fognak a másiknak betenni.
Ezt nem én mondom, hanem egy válóperes amerikai ügyvéd aki könyvet is írt róla angolul. Legtöbbször ki sem derül hogy a családot lelki terrorban tartja, mert a nagyrabecsült apuka elismert orvos, politikus, magasrendű katona tiszt, vezető státuszú mendzser stb.
De ez nem azt jelenti, hogy a diplomás férfiak általánosan bántalmazók, csak közöttük is találunk jócskán.
Partnernek nem kellene se orvos, se ügyvéd, ettől függetlenül baráti körömben mindkettő előfordult, egyáltalán nem tekintélyelvűek, szóval barátnak teljesen rendben vannak akiket ismerek kifejezetten imtelligensek, jófejek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!