Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ami igazán lényeges, az a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan?

Figyelt kérdés

[link]

Ebben a részletben elhangzik az, hogy "Egyetlen leszel számomra a világon. És én is egyetlen leszek a te számodra..."

Most így belegondolva sose voltam egyetlen, sose szerettek igazán, picit szomorú lettem e mese hallatán.🙂

(Gábor)

2020. jan. 25. 19:51
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
#10, szerintem egyáltalán nem hülyeség. Mögé kell látni.
2020. jan. 26. 10:06
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező Antony Saint Exupery nem csak közhely. Gyerekkorom egyik kedvenc meséje volt, több társadalmi babonás felfogást tárgyal ebben a könyvben, olyanokat is amiket az egyik válaszoló írt, hogy közhely, stabilitásba kapaszkodnak, az ilyen embereket is bemutatja ez a mese, az álmokat degradálja le, és stb pl. már az elején, egy rajznál látható ez a példa, ha megkérdeznék mit mondanál rá mi az. Az emberek azt mondanák, hogy egy óriás kígyó megevett egy elefántot "közhely", mire jön egy válasz, hogy ez egy kalap "nem közhely". Vagy ott van a csillagokat számláló aki ebbe kapaszkodik, hogy mennyi csillag van az égen, és lejegyzi, ez kb. lehet ez is amit az egyik válaszoló írt, hogy közhelyeket írogatnak az üzenőfalukra, ebbe kapaszkodnak, ezt gyűjtik, és lehetne az útja során akikkel találkozott embereket sorolni, ki milyen, de a róka igen jól megmutatja, hogy ha valaki fontos akkor van egy fajta szertartása annak, hogy várunk rá, izgatottak vagyunk, és örülünk, hogy jön, és ezt nagyon szépen megtanítja a kishercegnek, aki ott hagyta dühében a rózsáját. Több tanulságos helyzetet mutat a kisherceg szemével! Bár érdekes, hogy az egész regény a kígyóval kezdődik és a kígyóval zárul.

Azt az egy mondatkát sokan nem értik! Pedig nagy igazsága van!

Ehhez hasonló mese Bakó Ágnes: Andi és a világ, csak itt ember típusokat mutat be a könyv egy kislány szemével. Ez a másik kedvenc mesém, de ez már felnőtt fejjel.

De ha párhuzamot akarnánk vonni a két regény között a kislány tapasztalatai hasonlítanának az egyedül hagyott rózsa tapasztalataira.

Szóval az az egy mondat nagyon is beszédes és nagyon is beszélő mondat!

2020. jan. 30. 13:22
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
4-es félreértelmezte azt az egy mondatkát.
2020. jan. 30. 13:25
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Elírtam, fordítsátok meg. Az óriáskígyó megette az elefántot, ez a nem közhely, az emberek azt mondták rá kalap.

Ne hari csak fáradt vagyok!

És ha értelmezitek ezt az egyet az elején, akkor rájöttök azon egy mondat lényegére, hogy ami igazán számít az a szemnek láthatatlan.

2020. jan. 30. 14:29
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Lényeg, hogy gondol valaki valamit, ami tök szép és jó, és csodálatos, de ha egy kívülálló látja ezt a dolgot abból minden lesz csak nem az amit az illető gondolt. Az emberek gyakran értelmezik félre amit a másik valójában lát, érez, és gondol. És tipikus, hogy az emberek meg akarják mondani,szabni, hogy mit érez gondol a másik.

Ami igazán lényeges a szemnek láthatatlan!

Mert amit én gondolok azt nem fogod soha megérteni! Ezért neked ez láthatatlan lesz mindig is!

2020. jan. 30. 14:32
 16/21 anonim ***** válasza:
91%

Ez az egy mondatka lényege is ez. Ami igazán lényeges a szemnek láthatatlan.

Lehet ódákat zengeni az érzésekről, de kívülállók mindig félre fogják értelmezni vagy mindig kategorikusan fognak róla beszélni, az érzések amiről nem írni kell, hanem ezt élni kell!

2020. jan. 30. 14:42
 17/21 anonim ***** válasza:
És ezt akkor sem értenéd ha gondolatolvasó vagy telepata lennél!
2020. jan. 30. 14:45
 18/21 anonim ***** válasza:

Jó olvasni hogy nem vagyok egyedül, én 25 éve vágyódok valaki után, aki szakított velem.Én férjnél vagyok de soha nem fogom elfelejteni..Őt

Szóval megértelek benneteket.

2020. jún. 22. 22:06
 19/21 FoxtrotLidérc ***** válasza:

A rókák nevében kikérem magamnak a sztereotipizálást, hogy ravaszdi barátaink ilyen közhelyeket mondogatnak - ráadásul holmiféle kishercegeknek, akikről azt se tudják kicsodák... :D

Komolyra fordítva a szót, ezek a mondatok nagyon jól hangzanak, és igen, adna nagyon nagy extrát - ha csomó helyzetben nem olyanoktól olvastam volna vissza fb üzenőfalakon (sok barátom, és női barátom gerinctelen exétől), akik mindenféle mondvacsinált indokkal kidobták a párjukat "egy jobbért". Elméletben szép mondat, a gyakorlatban pedig elkoptatták olyanok, akiknek sosem szabadott volna ilyesmit a szájukra venni.

2020. jún. 23. 20:08
 20/21 A kérdező kommentje:
Rókakoma barátom, aki dobott egy jobbért, azért nem kár! Aki az életünkbe való az marad, ha nem odavaló akkor leválik.🙂
2020. jún. 23. 20:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!