Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyedülálló szülők ti hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egyedülálló szülők ti hogy tartjátok fent magatokat? Miből

Figyelt kérdés
130 .ezer forintot kapok +csp ennyi minden pénzem ebből 30-40 a rezsi egy honapban . Kezdek begolyozni a pénztelenségtől mert egy honapra ez kevés egy hétre lenne elég max . Nemtudom mihez kezdjek , a baba pici még apuka nem törődik velünk ! Szo szerint megis hallhatnánk tőle
2020. jan. 7. 21:47
 1/9 anonim ***** válasza:
27%

Ácsi. Az apuka fizeti a gyerektartást?

Vagy veletek él? Ha igen miért nem megy dolgozni?

2020. jan. 7. 21:50
 2/9 anonim ***** válasza:
32%
Ilyen fickónak miért kell szülni?!
2020. jan. 7. 21:55
 3/9 A kérdező kommentje:
Hosszu történet elkezdett inni és agresszív lenni ezért kúlön élünk .nem fizet semmit.
2020. jan. 7. 21:57
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Akkor még követeld rajta a gyerektartást. Ha nem fizet, ő megy a börtönbe neked meg fizet az állam.
2020. jan. 7. 22:01
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Fizetnie kell. Törvény van rá. Keress fel egy ügyvédet.
2020. jan. 7. 22:16
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Bíróságon panasznapon kapsz ingyenes segítséget. Ha nem tudják rajta behajtani, akkor az állam megelőlegezi. Az is több, mint a semmi.
2020. jan. 7. 22:35
 7/9 anonim ***** válasza:
35%
Ez az egész tuti így zajlott már akkor is mikor még nem volt baba. De te egy ilyennek szültél és ilyen körülmények közé.... Egy igazi idióta vagy. Add örökbe azt a gyereket. Ne cseszd el az életét már most. Hátha lehetnének ép eszű szerető nevelőszülei nem egy ilyen kretén mint te aki semmit sem tudsz neki adni csak beleszülted a semmibe.
2020. jan. 7. 23:02
 8/9 anonim ***** válasza:
80%

Válaszolok akkor én a kérdésre is.

Munkàból tartom fenn magam, elég jól keresek (nőként, kisgyerekes anyaként különösen...), egy gyermekem van, kettőnknek is jó színvonalon elég.

Ezért sokat is kell tennem: folyamatosan tanulok, épp állást váltottam, ami jelenleg csak egy picivel fizet majd többet, mint az előző helyem, de van benne potenciál...

8 órában, kemémyen dolgozok, nem rinyálok, nem lógok, hanem bizonyítok. Nehéz, mert alsós, kisiskolás gyerekem van és rohanni kell érte... otthon is vezetni egy igényes háztartást, szép otthont fenntartani, jóízű és egészséges ételelet tenni az asztalra, igényesen, csinosan kinézni... nekem inkàbb ez szokott néha sok lenni.

Ilyenkor pakolászok, készítek tízórait másnapra, a híreket úgy nézem (hogy legyen fogalmam a világról, hogy esténként lépcsőzök a képernyő előtt...

Nem tudom, neked mi számít rezsinek, de ha csak a klasszikus víz-gáz-villany-biztosítás-lakhatás-kommunikáció alapokat, meg a gyerek miatti ovi/suli kaját veszem, az is sokszorosa a 30-40 ezernek....

130 eFt-ot gyerek utáni adókedvezménnyel, teljes állásban keresel?

Esetleg munkahelyváltáson nem gondolkodsz? Mert ez sajnos nagyon minimálbér közeli... tudom, egy váltás mindig bizonytalan, de lehetőség is.

Ha ki akarsz ebből mászni, akkor keményen kell dolgoznod, esetleg valami pluszt/új munkát vállalni, ha a gyereked nagyobb, akkor bizony menni hétvégén is stb.

Vagy tanulni (bocs, ha azt feltételezem, hogy a minimálbér közeli kereset nem magas iskolázottsággal párosul). Ülj neki tanulni éjjel, mikor a gyerek alszik (diplomásként én is ezt teszem). Ha nincs meg az érettségid, ugorj neki, mutass példàt a gyerekednek is- nem szégyen a tanulás!

Egy új szakma vagy valami továbbképzés, amivel jobb helyed lehet? Akár cégen belül is?

A többiek előttem leírták: a gyerektartást ne hagyd veszni, az apának kötelessége fizetni, nektek számít az a 20-25 eFt is.

Menj be a lakhely szerinti elsőfokú bíróság ún panasznapjára: ottani, jogvégzett dolgozóktól kapsz ingyenes jogsegélyt, a keresetet is segítenek beadni/megfogalmazni- ilyen jövedelemmel akár részleges költségmentességet is kaphatsz az eljárasban is.

(Mielőtt még betámadnak: én nem tartok igényt gyerektartásra, de nem zűrös körülmények között váltam és a gyerekem apja a gyerek közvetlen dolgaira, közös élményeikre nélkülem is és közvetlenül is többet költ, mint az átlag tartásdíj- nekem meg így OK.)

2020. jan. 8. 00:31
 9/9 anonim ***** válasza:
68%

...mennyire pici az a baba?

Nem ideàlis, de ha kell a pénz, a muszáj nagy úr: menj vissza dolgozni és amint ez lehetséges, a teljes ellàtásod kaphatod akár a teljes fizetésed mellé!

Keress bölcsit SOS és legalább félállásba menj vissza, az a meglévő pénzed mellé plusz lesz (és pici gyerek mellett munkajogi védettséged is van, ugye tudod?)

Járj ezeknek is utána, neked ez egy járható út lehet.

-esetleg fogösszeszorítva, mert tudom, otthon babucikázni mégiscsak jobb, mint a meló- de ez így hosszútávon nem àllapot és ha állami megelőlegezéssel kapsz is gyerektartást, az minimum fél év, mire abbóp pénzt látsz (inkább több)- és durva, de az egy főre eső jövedelmed így is a minimálnyugdij felett van.... apuka meg tudja a folyamatot eredményesen megakasztani hónapokkal, ha nem kooperatív :(

...ja és ne ellátásra, segélyre, gyt-re alapozz! (A megelőlegezés sem szól örökre...)

- ha van alkalmas nagyszülő a képben, esetleg szóba jöhet az úgy nagyszülői gyed- te meg menj éjszakás műszakba dolgozni. Nappal akkor van esélyed látni a gyereked. Nehéz, nem leányálom, de nem lehetetlen...

2020. jan. 8. 00:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!