Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők! Szerintetek furcsák ezek a szokásaim?
Este lefekvés előtt mindig kinyitom az ablakot.
A parkolóba mindig az útburkolati jellel párhuzamosan, ahhoz alkalmazkodva állok be, a kormányt mindig egyenesbe állítva.
Egyetlen közlekedési szituációban sem felejtem el az indexet használni. (Gyűlölöm azokat, akik nem használják.)
Csak akkor kapcsolom fel sötétedéskor a villanyt bent, ha a redőnyt már leengedtem előtte.
A tusfürdő, sampon flakonja eleje, fő felirati oldala mindig felém nézzen.
A WC papír guriga tépni való oldala mindig a faltól távolabb, kifele néz, ha befelé állítja valaki, átfordítom.
Van, hogy visszafordulok pár lépés után, hogy bezártam-e tényleg a főbejárati ajtót?
A lány mellett mindig csak baloldalon megyek.
Lidlben való vásárláskor mindig ugyanarra a parkolóba állok az autóval.
A benzinkúton mindig ugyanannál a kútnál tankolok a városomban. Nem külsőbb, nem belső bb kútnál.
Mindig ugyanabban az időpontban indulok futni. Ha valami megzavarja ezt, ideges leszek.
Mindig használom a Kérek szépen, köszönöm kombót üzletekben, akármilyenben is vagyok.
A kávét óramutató járásával megegyezően kavarom.
Ha észreveszem, hogy jön fel/le a lépcsőházban valaki és én is mennék ki a lakásból, inkább megvárom, míg elmegy. Nem szeretek emberekkel leállni így, ha konkrét tervvel indulok el, mert időt rabolnak, eltántorítanak.
Ha utcán megyek és szembejön egy ismerős, előveszem a telefont, mintha beszélnék valakivel, hogy elkerüljem a szükségtelen kommunikációt.
A dinnyét kanállal szeretem enni.
Utálom, ha más üvölteti a zenéit, de a sajátomat szeretem néha kicsit hangosabban hallgatni. Abszolút nem zavaró szinten. Szerintem az emberek többsége xar, igénytelen zenét hallgat. Ld. techno, disco, electro, drum n bass, dubstep.
Én a régebbi rockot, régebbi és mai popot, funkyt, (electro) swinget, jazzt, bluest, altert szeretem inkább.
Nem követem a mai divatot, nincs és nem lesz ecsethajam, V nyakú rózsaszín búza pólóm, nem gyúrok. Nem felelek meg a mai elvárásoknak e téren, szándékosan. Helyette futok, bringázok, túrázok, teljesítménytúrázok stb.
Nem mozgatnak meg a hollywoodi filmek. Ami sokak számára vicces, nekem siralmas. Inkább a komoly, európai filmek érdekelnek.
Nem nézek Marvel, meg más sci-fi, fantasyt, hidegen hagynak. Inkább olvasok valami értelmes pszichológiai, vagy, kortárs irodalmat.
Nem bulizok, nem iszok (évi pár doboz sör), nem cigizek és teszek a felszínes gondolkodásra, sivár érzelemvilágú emberekre.
A teljesség igénye nélkül írtam le dolgokat. Hm?
“Ha észreveszem, hogy jön fel/le a lépcsőházban valaki és én is mennék ki a lakásból, inkább megvárom, míg elmegy. Nem szeretek emberekkel leállni így, ha konkrét tervvel indulok el, mert időt rabolnak, eltántorítanak.”
Ezen felsírtam, én is ezt szoktam csinálni. :DDDD
Vannak furcsa dolgaid de kinek nincsenek, én pl páros szám mániás vagyok és ehhez kapcsolódóan van pár mániám, és? Szerintem egyik szokásod sem kirívó és nem ártasz velük senkinek.
Kicsit sok ez, nem?
Nem, mert biztosan van még több, csak nem írtad ide.
Az aggasztó, hogy ideges leszel, ha valami nem úgy van, ahogy elterveztem.
Azert furcsa, mert kenyszeres, igen. A legtobb dologgal en is igy vagyok, de nem ennyire szelsosegesen. Ugyanugy megnezek egy Marvel filmet is (parom szereti, magamtol nem nezem meg oket csak ha egyutt nezzuk), mint egy europai komolyabb filmet (ezeket egyedul, mert o nem szereti), mert mind a kettot mas dolgok miatt tudom elvezni. Nem kell az egesz elet minden percenek a komolysagrol szolnia, ha egy honapban ket orat valami konnyed filmre pazarolok, attol nem leszek komolytalanabb, butabb, kevesebb, maximum hozza tudok szolni plusz egy temahoz, ha netan “muszaj” lenne olyanokkal kommunikalnom, akiket ez erdekel. Pl munkahelyen nem en leszek az elvonulos fura alak aki senkivel nem beszel, ezaltal nem stresszelem magamat azzal, hogy kilogok a tobbiek kozul, meg akkor is, ha tudom, hogy masok vagyunk, mas dolgok erdekelnek minket. Beke van, mindenki nyugodtan csinalja a dolgat, ahelyett hogy azzal kene torodni, hogy furan neznek rad masok, erted? Ha pedig valaki epp akkor kavezik mint en, tudunk valtani par mondatot es nem erzem a kenyszert, hogy azonnal elbujjak a telefonomba mert “itt ez a hulye”.
Ez a baj az ilyen emberekkel akik mindenaron kuloncok akarnak lenni, hogy tultoljatok es aaaaanyira el akartok kulonulni masoktol, hogy a vege altalaban a masik kategoriaban az “Engem senki nem ert meg, mindenki hulye, miert nincs egy baratom sem?” stb kerdesek. Mikozben ugy is megorizheted az egyeniseged, hogy nem utasitasz el elbol mindenkit, aki kicsit mas mint te. A legtobb ember mondjuk 25 korul es afelett mar eleg normalis es nem fognak hulyenek nezni azert, mert mas dolgokat kedvelsz, mashogy csinalsz ezt-azt, akar hiszed, akar nem, de ha normalisan allsz masokhoz, ok is ugy allnak hozzad, tok mindegy, mit hallgatsz, mit nezel, hova parkolsz, olloval eszed-e banant meg merokanalbol iszod a teat...
☺ Vannak szokásaid,amikhez ragaszkodsz. És? ☺ Nincs ezzel semmi gond. Egyébként én sem szeretek beszélgetni olyanokkal,akiket látásbol ismerek,túl felületes beszélgetések,csak időrablás.
Én mindig mindent számolok,nagyon régi dolgokra (kb.mindenre) emlékszem,ha vásárolni megyek és a boltban a polcon "rendetlenség " van,sorba rendezem és "kifalazom" a termékeket. Pénztárnál várakozáskor szintén 😁
Tök mindegy hol vagyunk(vendégség) ha az aszatlon van valami,akkor kényszeresen formába kell rendezzem,ha hosszabb valamik,akkor párhuzamosra pakolom őket. Ugyanez a cipőknél. Állandóan oakolhatnékom van . Ha anyósékhoz megyünk kabátot ledobom és irány mosogatni. Ha nem látják,titokban port is törlök 😂
Nem szeretek bemutatkozáskor kezet fogni,mert igénytelenek az emberek,wc használat után nem mosnak kezet,nem zsepibe tüsszentenek stb... Na ezeket nem akarom a tenyerembe,ezzel az erővel bárki nadrágjában túrkálhatnék,bárki nyálával kenegethetnén a kezem.Ha hozzánk jön valaki,amíg itt van,nem mutatok semmit,de ha elmegy,akkor jöhet a fertőtlenítés.Stb....sorolhatnám. szerintem mindenkinek vannak fura dolgai ☺
You must be fun at parties, ahogyan a meme mondja.
Amúgy mindenkinek vannak hasonló hülyeségei. Egy része amúgy még csak nem is furcsa (pl ahogy parkolsz... Az lenne a normális- jó, én nem tudok parkolni, de azért a párhuzamosságra törekszem közben én is, az egyenes kormány meg alap, így is tanítják még az oktatáson is). Szerintem is inkább azzal van gond, hogy ha valami nem úgy alakul, ahogy eltervezted, akkor ideges leszel és borul a napod. Mármint nyilván mindenkit zavar, ha előre kitalálja a napi programját, és valami közbejön vagy valami miatt csúszik, de azért konkrétan idegesek kevesen lesznek.
A zenehallgatós, filmnézős, szórakozós része a felsorolásnak nem is szokás a szó szoros értelmében, ez csak egy ízlés. Fantasy és sci-fi rajongóként viszont hozzátenném, hogy oké, olyan az ízlésed, amilyen, olvass nyugodtan értelmes pszichológiai műveket, azonban ezekben a képzeletbeli műfajokban (a minőségibb, jobb filmekben, sorozatokban legalábbis) nagyon gyakran feldolgoznak akár komoly pszichológiai témákat akár társadalomkritikát írnak le (gondolok itt most pl a Star Trek sorozatokra, ami a legutóbbi borzadványt leszámítva mindig fényévekkel előzte meg a korát, és a legtöbb részben elég komoly szociális dilemmákról, társadalomkritikáról, etikai problémákról, aktuálpolitikáról szól). Szóval nem feltétlenül csak mindig azoknak a filmeknek/könyveknek lehet tényleges, értelmes tartalma, amiket tudósok és kutatók írtak. Csak még mielőtt mélységesen lenézel két teljes műfajt, gondoltam a védelmükre kelek :)
Van amit észre sem vennék vagy nem érdekelne, van ami kényszeres és aggodalomra ad okot. Pl az, hogy ideges leszel ha minimális eltérés van.
Mit csinálsz pl ha a lidl parkolóban áll már vki a helyeden?
Mert nem mindegy, hogy hazamész vagy vársz fél órát a parkoloban mire a másik kocsi tulaja kijön vagy csak simán nem tetszik kicsit de átállsz máshova és szépen bevásárolsz.
Nincs véletlenül OCD-d? :D Eléggé úgy hangzik. Egyébként a legtöbb engem nem zavarna, kivéve egy-kettőt:
"A lány mellett mindig csak baloldalon megyek."
Volt egy barátom, aki pont ugyanezt csinálta, és nagyon idegesített. Ha észrevette, hogy rossz oldalon sétál mellettem, akkor rögtön átszökkent a másik oldalra. Ugh.
"Nem követem a mai divatot, nincs és nem lesz ecsethajam, V nyakú rózsaszín búza pólóm, nem gyúrok. Nem felelek meg a mai elvárásoknak e téren, szándékosan. Helyette futok, bringázok, túrázok, teljesítménytúrázok stb."
Ezzel semmi baj nincs, de rohadtul lenéző, ahogy írsz. Oké, hogy te nem vagy ilyen, de miért olyan nagy baj, ha valaki szereti követni a mai divatot...?
"Nem mozgatnak meg a hollywoodi filmek. Ami sokak számára vicces, nekem siralmas. Inkább a komoly, európai filmek érdekelnek."
"Nem nézek Marvel, meg más sci-fi, fantasyt, hidegen hagynak. Inkább olvasok valami értelmes pszichológiai, vagy, kortárs irodalmat."
Na, engem itt vesztettél volna el. Oké, hogy nem szereted a hollywoodi filmeket, de olyan szinten fölényeskedő és lenéző, ahogy írsz róluk, hogy én nem bírnám :D Én is szeretem a komolyabb filmeket és könyveket, de néha jól esik beülni valamire, amin nem kell túl sokat agyalni. Sőt, tudom ez neked valószínűleg hihetetlen, de még a fantasy és sci-fi filmek is meglepően mély témákat tudnak feszegetni, ha az ember veszi a fáradtságot, hogy átgondolja őket (persze nyilván nem mindegyik, de van köztük sok ilyen).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!