Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Honnan jön az a tévhit, hogy a “csinos” jelzőt akkor használják, ha a nő szépen van felöltözve, be van lőve a haja, ki van sminkelve?
Szerintem a csinos indirektebb, mint a szép , kevésbé bizalmaskodó, de valójában ugyanaz.
Én például sokszor megkapom, hogy csinos vagyok (szépet nagyon ritkán), pedig farmert hordok sima pólóval, a hajam sincs belőve, sminkelni meg egyáltalán nem sminkelek. Kihívó ruhát rajtam még ember nem látott. Akkor hogy is van ez?
Nem ugyanaz szerintem a szép és a csinos, de van átfedés.
Ráadásul egy strandon más jelentése van a csinos jelzőnek, mint télen állig beöltözve a Vörösmartyn korzózva :)
Én nem így látom. A szép, aki magától szép. A csinos, aki a frizurájával, öltözetével, sminkjével pozitív benyomást kell, nem feltétlenül szép is egyben.
EGy szép lány megjelenhet nem csinosan is. Minden látja, hogy igazából szép, de nem csinos.
Jajj te kis butus.
Egyszerűen is lehetsz csinos. A csinos az egy intelligensebb kifejezés.
Csinos = az alkatához és alkalomhoz illően öltözött, ápolt, összességében pozitív benyomást kelt. Csinos lehet egy dundi 50-es nő is, akire alapból nem mondanád, hogy szép.
Szép = Jó alakú, kellemes, szimmetrikus arcú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!