Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hölgyeim össze jönnél olyan férfival ki szakácsként dolgozik?
Nem.
Te nem tudsz fogalmazni, az is baj, de amúgy azért nem jönnék össze olyannal, aki vendéglátásban dolgozik, mert tudom, hogy nincs élete, nincs ünnepnap, semmi, ha menni kell, menni kell, nekem meg ez így nem pálya.
Akkor eléggé leszűkíted a kört!
Vendéglátás nem, de akkor szóba sem jöhet a kereskedelem, az egészségügy, orvos, ápoló, rendvédelem/katasztrófavédelem, rendőr, katona, mentők, tűzoltók, biztonsági szolgálatok, közlekedés, ilyen-olyan járművezetők, diszpécserek, kalauzok, hajósszemélyzet, repülőtéri dolgozók, kútkezelők, esetleg valamilyen vállalkozásban dolgozók, kőművesek, villanyszerelők, gázszerelők, ácsok, vizesek, mert ezek mind hétvégén és sokszor ünnepeken is dolgoznak.
Ezek csak most hirtelen jutottak eszembe, de biztos van még rengeteg amit kihagytam.
Hölgyeim (többes szám) össze jönnél (egyes szám, ráadásul különírva az igét az előtte álló igekötőtől) olyan férfival (férfivel helyesen) vessző (ami nincs) ki (helyett: aki) szakácsként dolgozik? Kapásból 6!! helyesírási hiba/helytelenség egy mondatban..
Nem, veled biztos nem. :)
Na mi van?! Mi ez a nulla százalékozás? :DD Senki sem szeret helyesen írni? :)) Már pedig, magyarok vagyunk, legalább az anyanyelvünket illik helyesen használni/írni.
Ez is egyfajta igényesség. A másik, h nem illik vkinek a szubjektív véleményét lefikázni. Nekem nem tetszik ez, nekem a hozzám hasonló (igényes írású) férfi tetszik. Slussz-passz. :D
"..., h nem illik vkinek ..."
Ne haragudj, de az igényesen, magyarul írás, az nem ez!:)
#7-8
Tökéletesen igazad van. Én is leírtam a véleményem, miért nem jönnék össze szakáccsal (a többivel sem), és le vagyok hurrogva.
Saját vállalkozás más (ami nem vendéglátás), pl műkörmösnek, fodrásznak, tetoválónak, kertésznek, stb nem kötelező ünnepnapon dolgozni. De mivel amúgy kapcsolatban élek, így nem nagyon érint, hogy ki hogy hajtja ki a belét mondjuk karácsonykor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!