Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tennétek ebben a helyzetben?
A párommal 12 éve vagyunk együtt, az anyukájánal lakunk, hatalmas ház, kétszintes, jól megvagyunk stb. Van egy 6 éves gyerkőcünk, a páromnak már van egy nagyobb gyereke a korábbi házasságából.
Mi nem vagyunk házasok, és nem is hiszem hogy lesz valaha is sküvő, a párom sose hozta fel én meg nem firtatom.
A helyzet a következő, hogy én azért csak szeretnék egy sajàt kis házat, vannak olyan falvak ahol olcsóbban lehet házhoz jutni.
Már csak ha a jövőre is nézek... Mi lesz ha a párommal történik valami( van egy súlyosabb betegsége), akkor engem kitehetnek a házból? Attól hogy a fiam örököl... de ki tudja majd évek múlva hogy hozza a sors... lehet a féltesót ki kellene fizetni... ez a ház nagyon sokat ér, mert olyna helyen van, és jó állapotú, folyamatosan újítgatva van. Még ha a gyerekem nevére vennénk/venném.
Nekem nincs kitől örökölnöm, a szüleim házát árverezik. Így nem érzem magam, a gyerekem biztonságban, hogy szinte függök másoktól... meg ha a psrom úgy hondol kered magának valaki mást...
Fizetema fundamentát, de párom nrm akar külön költözni... de attól még vehezek másik házat, nem? A törlesztőt úgyis én fizetném... azt meg még ki is lehetne adni albérletbe, csak hogy ne egy lábon álljunk...
Külón kasszán vagyunk, de teszúnk félre közös dolgokra, de tudom nagyon jól hogy az az összeg idővel a párom igényeire, álmaira lenne költve, ahogy lenni szokot...
Nekem is vannak álmaim, amit szeretnék megvalósítani...
Nagyon rosszul gondolkodsz.
1. Ha a párod anyja meghal, nem az unoka fog örökölni, hanem a párod.
2. Ha a párod is meghal, akkor fog örökölni a 2 gyerek 1/2 - 1/2 arányban.
Neked ahhoz a házhoz soha nem lesz közöd.
3. Ha veszel magadnak házat, legyen minden lepapírozva, de jó, ha tudod, hogy az sem a te házad lesz. Élettársi kapcsolatban a fizetésetek arányaiban osztódik a vagyon szétköltözéskor. Írod, hogy a törlesztőt te fizetnéd, de ez egyáltalán nem számít.
4. Ha 12 éve az anyósnál laktok, szétköltözéskor, gyerektartás követelésekor szóba fog kerülni, hogy milyen jogcímenen laktál másnál 12 évet, fizettél-e lakbért, stb.
Az is legyen lepapírozva, hogy nincs ilyen jellegű követelésük feléd, mert most minden szép, és jó, de osztozkodáskor mindenkiből előbújik a pénzéhes énje.
Az ingatlan alapvetően jó befektetés, tehát ha akarsz és megeheted vehetsz ingatlant, amit felújíthatsz, kiadhatsz ha szeretnél. Ez a jövőben akár a gyerekedé is lehet meg alapvetően is jó dolog ha van, ha menni kell.
Mondd meg a parodnak hogy szeretnél venni, csak hogy tudjon róla, ne legyen vita.
Venni vehetsz, nem kell az engedélye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!