Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hisztek a kategorizálásokban vagy inkább gyerekesnek tartjátok ezt?
Ami menni szokott itt ezen az oldalon az kész röhej és sajnos néha élőben is ezt tapasztaltam. Először is nem vagyunk termékek, amit magasságban, súlyban, anyagiakban, státuszban mérnek. Egy normális ember nem foglalkozik ezzel.
Miért terjedt el ez a hóbort, hogy kategorizáljuk be magunkat és az alapján keressünk partnert? Nem hiszek ezekbe az egyenlőtlen, hierarchikus dolgokban ezek csak rossz társadalmi berögzülések, amiken simán túllehetne lépni, ha lenne erre társadalmi akarat. Nincsenek emberi kategóriák, mert nem vagyunk termékek.
Soha nem tudtam komolyan venni ezeket, és eléggé lenézően állok az ilyesfajta témához végtelenül gyerekesnek tartom. Ha mondjuk egy tini ezzel foglalkozik betudható annak, hogy még gyerek, de felnőttek is foglalkoznak ezzel és észrevettem, hogy evolúciósan legitimálják ezt, mondván mi is állatok vagyunk. Ez kész röhej, mert semmi közünk nincs az állatokhoz, ez olyan mintha azt mondaná valaki, hogy mi növények vagyunk, ez is teljesen nevetséges lenne.
# 8/10
Igen..egy ideig mukodik. De aztan masnap reggel smink nelkul jön a lapat.:D
12-es te ne kötözködj, egy szóval nem írtam ilyet hogy senkinél!
Ti itt azokat a válaszokat pontozzátok fel amiket hallani akartok.
Nektek a valóság sértő, b_assza a csőrötöket.
Ez hogy nincsenek szintek, meg bárki bárkit megkaphat, csak a ti illúziótok.
Tökéletes példái ennek az itt síró pasik, akik nem értik hogy a jó nők miért nem őket választják, miközben ők max átlagosak, de inkább az alattiak.
"I dont't want realism I want magic"
Ezek vagytok ti.
Baromi gyerekes. Szerintem az ilyen emberek sosem mennek utcára, sosem látják, hogy a kedves kis kategóriáik képviselői bizony szó szerint minden egyéb kategória mellett megtalálhatók.
Elég csak kb egyetlen barátoddal beszélgetni az ízléséről, hogy mi jön be neki és máris látni fogod, hogy teljesen más mint neked. Nekem nincs olyan barátnőm konkrétan akinek akár csak hasonló pasi bejönne mint nekem. Adott mondjuk 8 csinos, fiatal nő és a párjaik között van pocakos programozó, babaarcú kisfiú, vikingszakállas rocker, "szomszédfiú" típus stb stb. Ha kategóriákban gondolkozunk mi nagyjából egy kategóriát képviselünk, de mégis mindenkinek tök másmilyen az ideálja, teljesen más "kategóriájú" férfiak jönnek be neki.
Azért nem véletlen, hogy az emberek túlnyomó többsége olyan párt választ, aki vele egy kategória, mindegy hogy a külsőségekről vagy az anyagiakról vagy a személyiségtípusokról vagy bármiről is beszélünk. Nagyon kevés pár van, ahol szöges ellentétei egymásnak a felek.
Az ember amúgy mindig a magához hasonlót keresi, vele érteti meg legjobban magát, vele tud a legjobban azonosulni.
Ezért van az, hogy mondjuk egy sportos lánynak valószínűleg sportos barátja van. Nem feltétlenül azért, mert mondjuk bármelyikük lenézné a nem sportos embereket, de valószínűleg ha nekik ez a hobbijuk, ilyen körökben mozognak, ilyen emberekkel találkoznak, akkor párt is ott fognak maguknak találni. Szóval az ember nem mindig tudatosan választ párt magának a saját kategóriájából, sokszor van, hogy csak összehozza őket az élet.
Például a milliomos paliknak is milliomos csaja van általában, mivel a gazdag családok a többi gazdag családdal jön össze, az ilyenek nem is találkoznak sokszor szegény emberekkel, mivel ők például már gyerekkoruk óta másoknak megfizethetetlen elit óvodába, iskolába járnak.
Szóval én nem tartom ördögtől valónak a kategorizálást, de nyilván a különböző kategóriák közt azért vannak átmenetek, és azt nem vallom, hogy ha valaki a saját kategóriádon kívül esik, akkor nála már nem is érdemes próbálkozni, hiszen lehet, hogy éppen ti leszek a kivételes pár.
Nincsenek kategóriák, de képezhetők, sose értem minek?
Hatvan felett vagyok kicsit tán sok, de négy komoly kapcsolattal.
Ebből három k20 évvel fiatalabb volt, kettő magasabb, egy pedig súlyosabb is.
Szóval nem hiszem, hogy bármiféle kapcsolatközvetítő összehozott volna-e bennünket.
Nem úgy alakultak ezek, hogy valami elvárás-listával szaladgáltunk volna.
Ismer az ember egy csomó másikat, nőt is, aztán a barátkozás künféle
Bocs.
Különféle szinteken elakad.
És akivel még nem, hát abból bármi lehet, 2 5 vagy 10+ év.
Nem keresni kell, csak észrevenni!
Most olvastam innen egy tavaly kiírt kérdést ezzek kapcsolatban.
https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__parka..
Ezek a kategorizálások komplett kapcsolatokat tesznek tönkre. Innen látszik, hogy nincs olyan, hogy jobb és rosszabb, mert az csak egy illúzió.
Részben egyetértek veled Kérdező, a kategorizálás valóban tud bántó lenni. Viszont, ha abszolút nem létezne, akkor nehezebben tudnánk kezelni embertársainkat, hiszen a kategorizáció tulajdonképpen általánosítás, ami alapján eldöntjük, kivel szimpatizáljunk,ki unszimpatikus, és ki veszélyes. Inkább az a probléma, ha valaki ezt túlzásba viszi, és képtelen túllátni a címkéken. És ha azelőtt ítélünk meg valakit, mielőtt ténylegesen megismernénk.
25/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!