Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire jellemző, hogy az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire jellemző, hogy az ember megbánja a tetteit?

Figyelt kérdés

Nyilván vannak, akik már tinédzser korukban is teljesen tudatosan, megfontolt döntéseket hoznak. Minden tiszteletem az övék, tényleg. De mennyire jellemző, hogy időközben bán meg valamit az ember?

Például a párválasztását. Úgy gondolja, lehetett volna körülményesebb is, mielőtt valaki mellett döntött, vagy épp ellenkezőleg, lehetett volna kedvesebb is valakivel. Mondjuk hogy nem hallgat annyira haverjaira, barátnőire, nem hagyja annyira befolyásolni magát, hanem kiáll a másik mellett. Vagy csak nem fut olyan után, akiért nem kellett volna, vagy legalábbis nem addig, amíg tette, vagy nem hagy futni érte olyat, aki erre nem szolgált rá. Esetleg a saját, múltbeli frusztráltsága miatt sajnálja, hogy tönkretett valamit, ami jó is lehetett volna (itt akár el is lehet vonatkoztatni a párkapcsolattól, lehet az munka, tanulmány). Mennyire jellemző ez, átéltetek-e már hasonlót?

Ha valaki nem akarja ide kiírni, privátban is leírhatja a történetét.

2019. okt. 16. 23:53
 1/4 anonim ***** válasza:
74%

Igen, mindenki él át hasonlót.

Ha ennyire érdekel, akkor a legutóbbi pl az, hogy összejöttem exbarátnőmmel. Mindketten tudtuk, hogy nem vagyunk egymáshoz valók, mégis belemagyaráztunk valami kapcsot. Ennek hatására amilyen hülye voltam egyszer megbocsátottam hogy megcsalt, és ezért hála kb 1 év után úgy szakított velem, hogy előtte megcsalt. Tehát, igen mindenki bán meg döntéseket, de fontos leszűrni belőle a tapasztalatot és a tanulságot ezekből.

2019. okt. 17. 00:03
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Mindenkivel történik ilyesmi az élete során, de a rossz döntéseknek általában az az oka, hogy az élet olyan helyzetek elé állít, ami dilemmát szül.

Személyes példa: együtt voltam valakivel, akibe szerelmes voltam, de közben nem egészen éreztem bizalmat iránta. Voltak “árulkodó jelek”, amikről csak utólag döbbentem rá, hogy észrevehettem volna, hogy nem akkora nagy igaz szerelem, amilyennek képzeltem. Az igazság az, hogy ilyen baromi ritkán fordul elő, hogy az ember szerelmes legyen, tehát érthető módon nem akarja elszalasztani a lehetőséget. Ez kb 1-2 éve volt, de azóta nem találkoztam olyan emberrel, aki hasonló érzéseket váltott volna ki belőlem, pedig sok emberrel ismerkedtem. Tehát ilyen szempontból nem bántam meg a kapcsolatot, inkább azt, hogy naív voltam s hagytam magam kihasználni.

Másik példa: Olyan emberrel voltam együtt, akibe nem igazán voltam szerelmes, csak kedveltem. Amint mondtam, nagyon ritka, hogy szerelemes legyek, és viszonylag az is, hogy igazán megkedveljek valakit, pl. attól, hogy nagyon jól eltudunk beszélgetni, egy hullámhosszon vagyunk és igazán rendes embernek tartom. Emiatt egyértelműen semmi sem tartott vissza attól, hogy belemenjek a kapcsolatba, ami egészen jó ötletnek tűnt, pedig neki is voltak hibái, amikkel úgy voltam, hogy elfogadom és esélyt adok a dolognak. Később rájöttem, hogy már azért sem érdemes folytatni ezt, mert ez az ember amúgysem érdemli meg, hogy átverjem, ha részemről nem őszinték az érzések.

Másik példa, ami nem olyan rég történt: Randizgattunk valakivel, akit eleinte megkedveltem, bár tudtam, hogy ebből nem lesz komoly dolog. Ezt közöltem is az illetővel őszintén, egyenesen az elején. Én úgy láttam, hogy csak szórakozgatunk, amolyan unaloműzés képpen, vagy csak egyedül éreztem magam. Valamiért ő hajtott rám, később bevallotta, hogy neki komolyak a szándékai velem, nem értettem őt. Talán mert időközben úgy álltam hozzá, mintha félnék megbántani őt, mondtam olyan dolgokat, amikről később nem igazán értettem, hogy ezt hogyan is gondolhattam. Aztán egyre fárasztóbbá és nyomulosabbá vált. Útólag arra a következtetésre jutottam, hogy nem fogok senkit sem sajnálni, én elmondom a véleményem őszintén, hogy ne legyen félreértés, mert nem szeretnék ilyen zavaros játékokba belemenni többé.

2019. okt. 17. 08:48
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy válaszoltatok, mindenkinek ment a zöld kéz :)

Az első válaszoló nem értem, miért kapott ilyen rossz értékelést. Nem hiszem, hogy ha az ember akár csak névtelenül is ezen az oldalon, de beismeri, hogy mit rontott el az életben szerinte, az lepontozást érdemel...

2019. okt. 17. 08:54
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is megtörténik mindenkivel, csak nem mindenki mondja el.
2019. okt. 17. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!