Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Sok itteni férfi miért gondolkodik így?
- Ha a nő dolgozik otthon/van gyesen, természetes, hogy ő végzi a házimunkát.
- Ha a férfi van otthon (programozó, grafikus akármi), akkor is csak besegít, nem ő viszi a nagy részét a háztartásnak, akkor sem, ha a feleség többet dolgozik utazással együtt.
nem, valóban nem ugyanaz. bár egy pár hónapos csecsemőre vigyázni, felkelni hozzá éjszaka is 2-3 óránként, szerintem felér egy munkával. nézd meg pl. a lifetiltes srác blogját, amikor egy hónapra "szerepet cserélt" a nőjével, FOGALMA SE volt hogy hogyan képes a gyerekre vigyázni, szép-csinosnak lenni, és még a háztartást, főzést, stb-t is mind intézni a csaj.
de akkor vegyük ki a gyest, akkor is ugyanez a kérdés.
Igaz, csak egyetemista vagyok és még otthon lakom, de otthon gyakran én porszívózok, mosok fel, mosogatok, mosok, rendet rakok és a szobámat kizárólag én takarítom.
A későbbiekben ha együtt élek valakivel valószínűleg megosztjuk a munkát.
Értelmes kapcsolatban nem kell megosztani a házimunkát.
Mindkét fél értelmes és elvégzi magától, amit kell. Nem élősködik a másikon.
Nőként is úgy gondolom sokan az otthoni munkát elbagattelizáljsk,
Pl saját anyukám is Oh te ugyis otthon vagy ....Nah persze de attól ugyanúgy dolgoztam mintha máshol egy irodában ülnék és határidők voltak.
Az otthoni munkát sokan semmit tevésnek veszik az a baj!
Mi cseréltünk, a férjem volt itthon a 2,5 évessel, én dolgoztam. (Részben itthonról, napi 6 órában.) Egy darabig. Két hónapig bírta a "semmittevést". Pedig fel se kellett hozzá kelni egyszer se, és a házimunkát továbbra is feleztük.
Ki kell próbálni!
Ez csak egy szép példája annak, hogy mennyire nem haladunk mentalitásban a korral. A férfiak nagy része kb 100 évvel van lemaradva, még mindig ott tartanak, hogy hát a házimunka a nő dolga. Sajnos női oldalról is vannak ilyenek akiknek meg sem fordul a kis fejükben, hogy ha a párja elmosogatni sem képes és ő csinál mindent egyedül 8-12 óra munka után akkor talán valami nagyon nincsen rendben. Még olyan véglettel is találkozom sokszor főleg anyukák körében akik kifejezetten lenézőek lesznek, mintha kevesebbet érnél mert nem egyedül viszed az egész háztartást és olyan párod van aki mindenből kiveszi a részét.
A másik amit ebbe bele tudok látni az a túlbabusgatás és az, hogy a kisfiúkkal szemben semmilyen házimunkával kapcsolatos elvárás nincsen szülői részről. Soha nem kellett neki csinálni, akkor mégis mitől kezdené el hogyha összeköltözik a párjával? Sajnos sok ilyet látok a barátnőim párjai között is, ha meg is csinál valamit azt is rosszul, ezért inkább a csaj megcsinálja helyette. Sajnos több férfit ismerek akik megragadtak 16 éves szinten mint amennyit szeretnék. Szerintem tényleg az a legnagyobb baj, hogy elcseszik őket a szülők és soha nem kell otthon semmit sem csinálniuk, megszokják, hogy ki vannak szolgálva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!