Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Rossz lennék, ha a páromnak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Rossz lennék, ha a páromnak külön sütnék az alábbi indok miatt?

Figyelt kérdés

Előre szólok kicsit hosszú lesz, de szerintem fontosak a részletek.

20-on éves lány vagyok, 1-es tipusú cukorbeteg már tini korom óta. Viszont azóta veszem komolyabban a betegséget mióta elköltöztem otthonról (4 éve). Apum is cukorbeteg, szóval én ebben nőttem fel, nyilván otthon cukor helyett édesítőszert használtunk stb. De mióta külön vagyok, válogathatok a sok diab termék között, azt veszek amit akarok.

Párommal másfél éve vagyunk együtt, együtt is élünk. Mondhatni közös kasszán vagyunk, együtt fizetjük az albit, rezsit, általános bevásárláskor éppen az fizet aki vásárol, nem számolunk el fillérre egymással, éppen az fizet aki. De persze mindenkinek van saját költőpénze, pl van kutyám aki párom előtt már megvolt, így minden dolgot a kutyának én fizetek.

És ami a fontos ebben a kérdésben, hogy a diabos termékeket amiket használok, mindig én veszem. Amik ugye nem olcsók. A cukor, fehér liszt kilója csak kb 200 ft, ezzel szemben az édesítőszer kb 2000 ft/kg, és a szénhidrát csökkentett liszt is pl 800 ft/ fél kg. Nagyon édesszájú vagyok, így 1 héten 1-2-szer szoktam sütit sütni, mert vásárolni nem szoktam édességet. De ugye én ezekből sem ehetek sokat egyszerre. Párom viszont simán benyom egyszerre egy fél adag sütit. És tényleg, nem vagyok irigy, felőlem annyit ehet amennyit akar, csak hát mivel azok a hozzávalók 10-szer annyiba kerülnek mint egy nem-cukorbeteg süti hozzávalói, ez így mégiscsak nagyobb kiadás.

Szóval szerintetek gáz lenne, hogy amikor sütit csinálok, akkor 2 adagot csinálnék mindig, egy diabetikusat magamnak, és egy "normált" a páromnak? Nyilván mivel én kevesebbet eszek, magamnak csak fél adagot csinálnék. (Általában vagy keksz féleségeket vagy piskótát csinálok)

Vagy ez már nagyon túlzás? Irigynek, spórolósnak tünnék?

2019. okt. 2. 12:46
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
90%

9-es mit trollkodsz? Onfenntarto vagy es probaltad mar hogy milyen a csaladi koltsegvetesetek ha mindenkit pl glutenmentesen etetsz vagy paleon vagy cukorbetegen es milyen akkor, ha csak egyvalakinek kulon van a dieta a tobbi meg ehet noralis atlagos kajakat?

Na szamold ki szepen. Amugy sajnos ez van vagy mindenki dietazik es horribilis osszegekert esznek a szerencsetlen betegek ma hazankban vagy csak nekik csak kulon es csorgatjak a nyaluk a sima sutire mig o eheti az egeszseges csak neki valot...

Szoval kerdezo nem nem vagy tole sporolos. Amig nem fogsz te es a parod hatszor ennyit keresni mint most addig a dupla sutes a megoldas. Es ezt beszeld is meg vele, hogy sajnos a neked valo rohadt draga es igy nem.fogod birni anyagilag ezert te sziveyen sutsz neki kulon barmit (magadat lekorlatozva hiszen azt te nem is kostolhatodeg), csak hagyja meg neked a diabetikusat. Nem hiszem hgy ebbol gond lesz sot jo is kisulhet mert peldaul kozolhei akkor o havi plus x tizezret belead a specko kajaba es akkor nyugodtan ehetitek mindketten.

2019. okt. 2. 13:55
 12/25 anonim ***** válasza:
0%
11, akármennyire is meg akartad mondani a frankót...igen, próbáltam,van allergia a családban, olykor belefér időben inkább az, mint 2 felé sütögetni...
2019. okt. 2. 14:00
 13/25 anonim ***** válasza:
98%

12.! De fogd már fel, hogy heti kétszer süt, mert szeretik az édességet. Nagyságrendekkel drágábbak a diabetikus élelmiszerek, mint a hagyományos. Ha a párja nem cukros, akkor még pluszban elismerés a kérdezőnek, hogy hajlandó kétféleképpen sütni ugyanazt a sütit.

Fogalmad sincs, mekkora meló kétszeresen megcsinálni ugyanazt.

Nem tűnsz irigynek, sőt, a legjobb opció, ha ezt így bevállalod.

2019. okt. 2. 14:12
 14/25 anonim válasza:
95%
Szerintem nagyon ésszerűen gondolkodsz. Ha ő mindegyikből ehet, te meg csak a diabetikusból, akkor szerintem nem is illik megenni azét, aki nem ehet a "normálisból". Ráadásul még gondolom neki az a lényeg, hogy ehessen, nem pedig az a célja, hogy a tiédet egye meg.
2019. okt. 2. 14:12
 15/25 anonim ***** válasza:
59%
Kemény azért, hogy huszonévesként az jut eszedbe először, hogy akkor duplán dolgozol, minthogy a pasid megmozdítsa a valagát, és süssön magának.
2019. okt. 2. 14:24
 16/25 anonim ***** válasza:
79%
Már eddig is így kellett volna Kérdező!
2019. okt. 2. 14:54
 17/25 anonim ***** válasza:
96%

Okos gondolat.

Egyébként miért lenne probléma, ha spórolsz? Manapság talán erény lett a pazarlás? Az ésszerűtlen, túlzott takarékosság, az a fajta, mikor száraz kenyéren tengődik valaki, és rongyosan jár, de a matrac alatt milliókat őrizget tényleg ciki. De otthon sütni a cukrászda helyett, felhasználni a maradékot a kidobás helyett, átalakítani a megunt / kihízott ruhát miért lenne az?

Süss nyugodtan a párodnak az olcsóbb alapanyagokból, hiszen azok ugyanolyan jó minőségűek.

De közben azért figyelj oda, mert ez a süteménybefalás intő jel is lehet. Mennyire törődik ez a pasi azzal, amire neked van szükséged? Vagy esetleg természetesnek tartja, hogy amit megkíván azt elveszi, és ha a másiknak nem jut, az vessen magára, miért nem készített többet?

2019. okt. 2. 15:25
 18/25 anonim ***** válasza:
92%
Én pontosan tudom, miről beszélsz, párkapcsolatban élő IR-es vagyok. Én is jóval drágább alapanyagokból sütök-főzök magamnak, mondjuk az én barátomban van annyi, hogy nem zabálná fel a speckó kajáim felét. Ha meg is kínálom, mindig direkt csak keveset kér, hogy ne egye el előlem, no meg ő is pontosan tudja, mennyibe kerül egy ilyen étrend.
2019. okt. 2. 16:07
 19/25 anonim ***** válasza:
77%

Egyik gyermekem glutén és laktóz érzékeny. Süti, nasi külön készül neki. Van, hogy a főtt ételből is külön készítek neki. Ehetnénk mind a négyen így, de az egy vagyon lenne, mert pl a gm száraz tészták horror áron vannak...

Minden elismerésem a kérdezőnek és azoknak az asszonyoknak, anyukáknak akik betegség, érzékenység miatt külön főznek, sütnek.

2019. okt. 2. 17:36
 20/25 anonim ***** válasza:
97%
Dehogy vagy rossz! Ez a legjobb megoldás! Mindketten jól jártok. Én lisztérzékeny vagyok. Férjem és kisfiam viszont nem azok. Így én is sok mindenből dupla adagot csinálok.
2019. okt. 2. 18:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!