Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi az, hogy "ez az élet rendje"?
Mivel már lassan elérem a 30-at, így a baráti társaságom is egyre jobban idősödik. Sokaknál látom a sablont: Dolgozik, mint egy gép, merthogy kell a hitel önerő a nagy házhoz, valahol a gyereket fel kell nevelni meg kocsi is jó lenne és nyaralás...a nő megszüli a gyereket, miközben a férfi a belét kidolgozza (na nem sajnálom őket, de erről később) aztán a nő is elkezdi ugyanezt a hajtást, mert a gyerek meg a kocsi meg a lakáshitel viszi a pénzt keményen.
Életük nincs.
S akkor ülünk a kollégáimmal, akik már ebbe a szakaszba kerültek és hallgatom, hogy "de könnyű neked, csak utazgatsz meg szórakozol. Én is csinálnám, de hát ott a gyerek. Majd hamarosan neked is az jön, hogy komoly kapcsolat meg gyerek, házasság, házvásárlás aztán nem lesz erre időd..."
S amikor erre az a válaszom, hogy nekem nem ez jön, mást találtam ki magamnak, akkor mintha kékhalál lenne, elakad bennük a szó és témát váltanak...
Nők részéről is ugyanezt látom, ezt a kényszeres "nekem aztán nagy házam lesz" mentalitást, aztán befásulnak, beszürkülnek, stresszesek, rohannak, sietnek, önzők, türelmetlenek másokkal, tönkremegy az egészségük.
Mintha egy beépített programjuk lenne az embereknek, hogy "egyetem után 2-3 év múlva már kell a ház, aztán 2-3 év és KELL a gyerek, mert ez az élet rendje".
Én magam részéről köszönöm, elvagyok. Fiatal lányokkal járok, szórakozunk, sportolok, kialszom magam gyereksírás mentesen, a hobbim nem a lakásfelújítás.
Rossz nézni, ahogy lestrapálják magukat az ismerőseim és bizonygatják táskás szemekkel és feszült idegállapotban (mert ugye nyomasztja őket a munka, hiszen ha nem teljesít, akkor kirúgják és akkor úszik a lakás, ezzel szemben én kényelmesen eldolgozom, nincs bennem kényszerm ha kirúgnak akkor megyek máshová...), hogy amúgy ők boldogok.
Másrészt mi az, hogy ez az élet rendje? Az életnek nincs rendje, az van, amit csinálni akarsz és a pénztárcád enged.
Akarok majd én is gyereket, de nem azért, mert "most ez jön az életben, ezt így szokás"...
28/F
NEM ez az élet rendje!
Ne hagyd magad beledumálni. Akik úgy élnek, ahogy leírtad, mindenki mást is rá akarnak venni, mivel másképp szembesülnének vele, hogy máshogy is lehet élni. Valahogy meg kell indokolniuk, hogy az az egész megérte, ezért mondják, ahogy írod, "hogy amúgy ők boldogok."
Nekem személy szerint hányingerem van attól a kilátástalan mókuskeréktől, amit leírtál, azonban az is igaz, hogy a két véglet között lehet találni egy értelmes egyensúlyt. Persze az erőn felül vett ház plusz 1-2 túlzó autó messze van az értelmes egyensúlytól.
"Apám már nyugdíjas, feleség, gyerek, munka, anyámmal közösen összehozott lakás, már tehermentes"
Hú de szupi, már nyugdíjas és már tehermentes a lakás (nem ház)??? Apád egy életművész, barátom. :)
Mi már 40 körül vagyunk, van gyerek, ház, jó munka mindkettőnknek, megtakarítások. Nem vagyunk lestrapálva, mert közösen sokkal könnyebb összehozni mindent, mint egyedül. Gyerek mellett is mindig csináltunk programokat, járunk túrázni, utazunk, programok a barátokkal.
És pl. a férjem 3 nagybátyja közül a két agglegyény 50 fölött alkoholista nincstelen lett, akik az anyjuk házában éltek, és nem hoztak össze semmit az életben, majd 60 éves koruk előtt meghaltak, a 3. a legidősebb jó munka, ház, 2 gyerek, nyaralások, sokkal jobb egészségügyi állapot, és 10 évvel fiatalabbnak nézett ki, mint az öccsei.
Köszi a válaszokat.Rossz helyen mozgok ezek szerint. Ez a "en boldog vagyok így" szöveg annyira taszító ilyen leharcolt, állandóan túlórázó munkatársaktól, mert úsznak az adósságban (ugye gyerek nem nőhet fel emeletben csak pest külvárosában stb...) és közben engem farasztanak,hogy bezzeg régen ők is ilyen lazán vették, "majd rájövök".
De én meg rájöttem, hogy nem fogok rájönni.
Egyikük nézett ki boldognak, de végül bevallotta,hogy már régen megbeszélték az asszonnyal, hogy a gyerek miatt még együtt vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!