Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit ér egy pszichológus az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit ér egy pszichológus az önbizalomhiányra? Mit változtat meg ha egy emberrel megosztom a problémáimat?

Figyelt kérdés
A sok csalódás óta élni sincs kedvem. Engem semmibe vesznek a pasik.
2019. aug. 17. 16:22
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
#10, olvasd el még egyszer amit írtam! Nem voltam pszichológusnál, mert saját magam "kúráltam" ki ebből a helyzetből úgy hogy lefoglaltam magam a munkával. Ez a legjobb terápia mindenre, mert így nincs idő gondolkodni.
2019. aug. 17. 18:26
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Értem, szóval még csak nem is voltál pszichológusnál, de azért jól tudod hogy mit csinál és hogy az hatástalan. :)
2019. aug. 17. 18:58
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Van egy pszichológus nő akivel régóta ismerjük egymást, aki egyébként üzletasszony is, és próbált barátként tanácsot adni hogy smint kell csinálni a dolgokat. Ő ezt megtanulta, de nem mérvadó a leírt séma, mivel minden ember más és más jellem. Egy bizonyos sablont senkire sem lehet ráhúzni, hogy márpedig te ilyen vagy és ezt kell csinálni ahhoz hogy jól legyél. Tulajdonképpen ő okos dolgokat mondott, de a gyakorlatban semmi nem úgy működik ahogy a nagykönyvben az okos emberek leírták.

Saját maga életét nem tudta irányítani, elvált és egyedül nevelte fel a gyerekeit, lelkileg mindig is össze volt törve, egy idegroncs és kifelé azt kell mutatnia hogy ő egy erős és magabiztos nő, holott ez nem igaz, mert sír a lelke. Ha az ő lelke sír, akkor egy másik "beteg" lelken hogy tudna segíteni? Ezért mondom hogy aki még menthető, az mentse meg magát úgy ahogy én.

2019. aug. 17. 19:14
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem biztos, hogy rossz szakembert választott. Egy szakítás miatt nem kell pszichológus. Van akit bántalmaznak, megerőszakolnak stb. Mindannyian átesünk szakításon, túléljük, elmúlik.

Kérdező, szakember tud módszereket ajánlani neked. Önismerettel érdemes foglalkozni, meditálni. Egy családállítás sem rossz ötlet.

2019. aug. 17. 20:08
 15/18 anonim ***** válasza:
34%

El ne higgyétek, hogy a 6-os pszichológus. Szerintetek egy pszichológus itt promózná magát? Már nem egy helyen reklámozta magát, mint "pszichológus", csakmert elolvasott pár könyvet és most azt hiszi mindent tud. Csak tudnám miért jó félrevezetni az embereket...

Kérdező, szerintem egy pszichológus semmit nem ér. Ott kb. csak az van, hogy te beszélsz, ő meg hallgat. Pénzkidobás és időpazarlás.

2019. aug. 17. 20:10
 16/18 anonim ***** válasza:
13-as: saját magadon nehéz segiteni. Pl a kemény esetekkel dolgozó pszichológusok gyakran maguk is segítséget vesznek igénybe, mert nehéz feldolgozni, ha pl bántalmazott gyerekekkel dolgozol napi szinten, vagy katasztrófák áldozataival.
2019. aug. 17. 20:20
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

A pszihológus valójában nem kezel semmit, nem ő oldja meg a problémát. Ezt el kell felejteni. A te problémádat csakis te fogod tudni megoldani!!

Ez mindig egy egyéni önismereti személyiségfejlesztési munka!

És ehhez a munkádhoz lehet nagyon jó segítség a pszichológus. Mert ő tapasztalt, tanult, ezért rá tud ébreszteni dolgokra, ki tudja igazítani a valóságról alkotott véleményedet, tanácsot ad, terel-iránymutatást ad.

Tehát nagyon nagy segítség, de tőle várni a megoldást nem szabad! A megoldás mindig benned lesz. Te életed, te felelősséged!

2019. aug. 17. 22:25
 18/18 anonim ***** válasza:

15-ös miért ne lehetnék pszichológus? A pszichológusok nem olvashatnak gyakorit vagy mi? :D Önmagamat pedig nem promóztam, nincs ott az elérhetőségem.

A "pszichológus csak hallgat" résznél meg már elárultad, hogy pont nem tudsz semmit egy terápiáról te sem.

2019. szept. 4. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!