Mi emberek mert nem elunk egyutt ugy a termeszettel mint az osszes tobbi eloleny a Foldon?
Az egós elme miatt.
Valójában nincs különbség egy tölgyfa és egy ember között. Az ég világon semmi. Maga az egó hozza létre ezt a hitet. Az egó hiszi magát többnek bárminél is.
Az oroszlannak is van ego-ja.
De rendben, hogy alakult ki ez a folyamat? Hogy kerult ennyi “ego” egy fába?
Kicsit elore szaladtunk az idoben a tematol viszont eltavolodtunk...
Volt eszunk kitorni? Na de honnan van a mai eszunk? Evolucio? A tobbi majom mert maradt majom? Kitorni? Honnan? Az anya termeszetbol?
Kicsit olyan ez nekem mint ha mi lennenk az idegenek az allatok pedig csak aminek hisszuk magunkat...
Mert eltávolodtunk a szellemi egységünktől, azaz túlságosan belebonyolódtunk a saját "nagy" kapacitású elménkbe.
Az elme elkülönültséget okoz, így létrejön az én valaki vagyok, és ez a valaki mindig több akar lenni mint a többi valaki. Ez az elkülönült én azért keresi a boldogságot a világ tárgyaiban, mert elvesztette a belső kapcsolatát ezzel a szellemi egységgel, ami önmagában maga a teljesség, tehát az elkülönült én nem érzi teljesnek magát és ezért mindenen átlépve próbálja az anyagi dolgok által teljessé tenni magát.
A megvilágosodottak erre az egységes létre ébrednek rá, ezt nevezik ébredésnek.
"A tobbi majom mert maradt majom?"
Csak az származik a majomtól, aki ezt hiszi és hangoztatja.
.
Off?
klasszikus:
- Apa! Mi a majomtól származunk?
- Az lehet fiam, hogy te igen, de én nem!
.
Az ember nem a majomtól származik!
Közös ősünk volt, a fejlődés során vált két ágra? ember és majom.
Ez a fejlődés úgy kezdődött, hogy két közös ős lemászott a földre.
Az okosabb visszament a féra, belőle lett a majmok ága.
A butább lent maradt, ő az emberek őse.
.
Az okosabb EGYÜTT ÉL a természettel, az ember szavakban VÉDI, amit tudatosan tesz tönkre.
"Volt eszunk kitorni? Na de honnan van a mai eszunk? Evolucio? A tobbi majom mert maradt majom? Kitorni? Honnan? Az anya termeszetbol?"
Hasonlatokkal lehet csak elmagyarázni, képzeld el hogy csak EGY tudat létezik és ez a tudat önmaga teljességében ragyog, de mivel egyedüli létező, így nincs mihez viszonyítsa magát, ezért formákat hoz létre, egy egész univerzumnyi formát, majd a formákon keresztül kezdi el megtapasztalni önmagát, tehát olyan ez mintha létezne egy szem ami önmagát nem láthatja, de ha formákat teremt akkor létrejön a látás, és a látott által tapasztalja önmaga létét, de a látó és látott az egységet alkot, ezt nevezik szellemi egységnek, teremtő és teremtett önmaga az EGYSÉG. A teremtett formák is a környezet kölcsönhatásai alapján egy evolúciót élnek meg, fejlődésnek indul az elme, az elme tulajdonképpen olyan mint egy védelmi rendszer, a túlélésünket biztosítja a környezetben, eltárolja hogy mi az ehető és mi a mérgező, melyik állat ragadozó és melyik tenyészthető stb... tehát az elme olyan mint az anyagi forma számítógépe, összeköti az érzékelést és feldolgozza a bejövő jeleket és eltárolja azokat. Ennek az elme fejlődésnek, azaz a számítógépünk fejlődésének ára volt, mert teljesen azonosultunk a tartalmával, azaz kialakult az én valaki vagyok illúziója, tehát ettől kezdve a számítógép tartalmával azonosnak véltük magunkat, ezzel viszont eltávolodtunk a szellemi egységtől amiben mindvégig létezünk, tehát a szellemi egységre nem vagyunk tudatosak, csak erre az elkülönült emberi formánkra és annak tartalmára, éppen ezért a teremtés nem tud megnyilvánulni önmaga teljességében az emberi létformán keresztül, mert korlátozta magát az elme szintjére. Tehát az elme mint számítógép szükséges a földi élethez a hasznos tervezés és teremtés miatt, mert a megnyilvánulatlan az elmén keresztül tud megnyilvánulni, de ha a teremtője mint felhasználó nincs jelen amikor a teremtés megy, akkor öncélú parazita módon is képes működni, mint egy önmagát védő és önös érdekből cselekvő, védelmi mechanizmusokkal telített számítógépes program, és láthatjuk hol tart most a világ. Tehát a lényeg az lenne hogy újra kapcsolatba kerüljünk a felhasználóval aki ezt az egész univerzumot teremtette. Különben ez az én enyém gondolaton működő védelmi rendszer, ami a félelmeken alapul, hogy ha neki több van akkor ő a legerősebb és túlélő lesz, ezért képes leigázni a földet is.
"A többi majom mért maradt majom?"
Mert a tudat mindent más erővel hat át, egy katicabogár mindig katicabogár marad, de a tudat ami áthatja az kinéz a katicabogár szemén is, és komolyabb létformák szemein is, tehát egyre komplexebb formákon át néz ki egyazon tudat.
Kedves Kérdező!
Milyen szintű válasz érdekel? Materialista/evolúcióbiológiai? Spirituális? Humánetológiai? Morális? Gyakorlati?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!