Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Az ezotérián belül a vallás...

Az ezotérián belül a vallás nem mond ellent a földönkívülik létezésének?

Figyelt kérdés

Nem ismerem a föld összes vallását, de a keresztények hite szerint Isten teremtette a Földet, s lakóit.

Az, aki hívő, hiheti-e, hogy idegen világok emberei kódorognak felénk?

Mit gondoltok erről?

2016. nov. 17. 23:58
 1/4 anonim ***** válasza:
Utólag úgyis belemagyaráznák, pl. "Isten teremtette ezeket is, csak még a Bibliában nem értekeztek róla". Csak akkor van baj, ha egy vallás kézzelfogható, bizonyítható, ill. cáfolható állítást tesz, mint pl. a klasszikus hellenizmus ("az istenek az Olümposz-hegyen élnek", amit egy amatőr expedíció simán megcáfolhat).
2016. nov. 18. 00:14
 2/4 anonim ***** válasza:

Bár én nem olvastam végig a Bibliát, a 4. könyvig jutottam el, de szerintem nem mond ellent.

Az egyiptomiak, aztékok, maják vallása sem - sőt!

Vannak keresztény festmények, ahol szintén vannak földönkívüli létezésre utaló jelek.

A Bibliát egyrészt nem szabad szó szerint érteni.

A másik bibi, hogy az apokrif iratok teljességgel hiányoznak belőle - ha jól tudom, csak a kopt keresztényekében van benne - de csak egy része.

Jézus tanításainak 80 %-a hiányzik az újszövetségből.

De mindez csak egy tudományos elmélet.

Semmi sem biztos.

Én elképzelhetetlennek tartom, hogy csak a Földön van értelmes civilizáció - már ha ezt "értelmes" renszernek lehet nevezni, ami itt működik.

2016. nov. 18. 19:14
 3/4 anonim ***** válasza:
A buddhizmus pl. nem zárja ki, sem isten létezését, de ha bölcsen alkalmazzuk akkor a karma és a reinkarnáció fogalma fölött is szemlélődünk, ahelyett hogy elfogadnánk azt a tudati képződményt ami a sok értelmezés által létrejött. Mert mi van a legtöbb vallás követőivel? Felmásznak az útjelző táblára ahelyett hogy követnék az irányt, vagy ha követik is akkor vakon bemennek az erdőbe ahelyett hogy az utat választanák amire eredetileg a tábla mutathatott. Szerintem eléggé ellentmondásos ha egy vallásos ember egy nem bizonyítható dologban való hit miatt eldobja egy szintén nem bizonyítható dolog létezésének valószínűségét. És nem szólnék le semmilyen vallást, azok ugyebár csak eszközök, mint az autók, valaki egy trabanttal is eléri a célját, de aki minden fának neki megy azon a ferrari sem segít.
2016. nov. 19. 09:38
 4/4 anonim ***** válasza:
Mikor teremtették a világot? Menyyi ember hagyhatta el azóta a világot feltűnés nélkül? Ezeket a kérdéseket kellene feltenned magadnak, vagy másoknak.
2016. nov. 25. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!