A Holdon jártak vagy esetleg éltek már valakik a földi
emberek előtt?
voltak már az emberek előtt ott valamik, a méretük (magasságuk, szélességük) lehet változó. Sok belőlük szürke színű. Úgy hívják őket hogy kövek!
2016. febr. 12. 16:44
22/31 A kérdező kommentje:
Előző, nehogy azt hidd, hogy egy cseppet is vicces vagy, ha ezt annak szántad!
az USA a legutolsó Holdraszállás óta (Apollo 17, 1972) lekonzerválva, üzemképes állapotban tart 2 db Saturn V rakétát a hozzájuk tartozó Apollo űrhajókkal"
Ja, és van egy ember aki havonta olajzókannával végigjárja és megolajozza a csapágyakat, ha indulni kell forogjanak
Csodálkoznék ha kis szinházi gukkerrel érdemlegeset látnál a Holdon.
2016. febr. 13. 06:41
24/31 anonim válasza:
Én a Holdról írok. Nincs itt semmi, csak egy McDonalds, az is zárva.
2016. febr. 14. 07:47
Kérdező, mire alapozod, hogy nem fejlődött az űreszközök meghajtása az elmúlt 40 évben?
2016. febr. 15. 16:27
26/31 A kérdező kommentje:
Előző: egy kicsit gondolom fejlődött. De én arra gondoltam, olyan mértékűre, hogy már eljutott volna az ember legalább a szomszédos bolygókra, vagy azokon túl.
2016. febr. 16. 01:00
A más bolygókra sosem a meghajtás miatt nem tudtunk eljutni, hanem az ár miatt, ma is meg lehetne csinálni. Érdemes körülnézni ebben a témában:
[link]
Ezeket már 10 éve is meg lehetett volna valósítani, vagy még korábban.
Meg persze az elektronikai ipar fejlődése sok mindennek köszönhető. Egyrészt, hogy több ember foglalkozik vele, mint űrrakétákkal. De nem lehet jól összehasonlítani a kettőt, mivel teljesen más. Az egyikben tranzisztorokat kell minél kisebbre alakítani(na jó, ennél azért bonyolultabb), a másikban több ezer tonnás repülő tárgyakat kell tízezer kilométer/órákra gyorsítani.
2016. febr. 16. 07:23
Természetesen élhetnének ott élőlények de az alacsony gravitáció miatt nagyobb bolygót már nem látogathatnának már, hacsak nem fémvázzal és pneumatikus vagy hidraulikus izomzattal rendelkeznek. Számunkra további akadály a belélegezhető gáz és a víz hiánya.
2016. febr. 16. 21:08
Hmm, meg a kozmikus sugárzás. Nyilván van aki megolajozza, de szerintem egy ilyenben egyáltalán nincsenek fogaskerekek, amiket olajozni kellene. A Soyuz is elég jól szuperál, jó persze, fejlesztették, de alapjában véve majdnem ugyanaz. És ott van a periszkóp a tetején, hiába automatikusan dokkol az űrállomáshoz. A színházi látcsövemet tíz évesen elvesztettem az erdőbe, azóta sem vettem másikat sajnos. Kukker egyébként és nem gukker. Olyan van, hogy gekkó, de az meg egy állat.
2016. febr. 17. 01:41
Kapcsolódó kérdések: