Mi volt az univerzum előtt, és ki teremtette?
Elméletek:
- Spontán szimmetriasértés a szingularitásban okozta az Ősrobbanást - nem értem ez mit jelent, ne is kérdezd.
- A kvantumfluktuáció végtelen térben és időben végtelen lehetőséget rejt: akár keletkezhet egy egész Univerzum a semmiből véletlenszerűen.
- Egy fekete lyuk "belseje" egy teljes Univerzum, saját térrel és idővel, és a miénk is ilyen. Ez fraktál-szerű szerveződés, "kisebb a nagyobban", folytatható a végtelenségig és eredeztethető a végtelenből.
- Az Univerzum ciklikus, vagyis a végső állapota után az első állapotába áll vissza. Szintén két irányba végtelenségig folytatható folyamatsor.
- Szakállas, nagyon okos, nagyon erős, láthatatlan ókori despota elszámolt végtelenig, és amikor a végtelen végére ért, akkor megállt, a semmiből csinált valamit, nem törődve azzal, hogy nonszensz az egész. Tökéletesre csinálta, de rossz volt, ezért elátkozta és megbánta az egészet. Az a lényeg, hogy mindig az Univerzum eredetét firtasd, az övét viszont soha, mert örökké fog kínozni minden pitiáner dologért.
Ozmium, lenne egy pár kérdésem az elméletekkel kapcsolatban. Tudom, hogy nem te kreáltad őket, de szerinted egy-kettő elmélet mi alapján alakult ki?
Az elsőt azt hagyjuk, mert azt én sem értem teljesen.
Ahhoz, hogy kvantumfluktuáció létrejöjjön, ahhoz előbb lennie kell valaminek, amiben ez létrejöhet. Ha a semmiben van, akkor az már nem semmi, hanem valami.
Ez nem a legjobb elmélet.
Az már egy fokkal jobb elmélet, hogy a fekete lyukhoz van köze, de a fekete lyukat, akkor tekinthetjük egy átjárónak, hogy átmenjünk más univerzumokba. Csak annyi a baj, hogy nem lehet rajta átmenni, mert atomjaira szedne. Viszont ez csak egy kapu, amitől még nem tudjuk, hogy mitől lett az univerzum.
Az univerzum végtelen, és az eredeti állapotába soha nem fog visszaállni. Az univerzum végtelen, se vége se hossza. Nem bővül, és nem tűnik el, mert nincs hova tűnnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!