Az eszébe jutott már valakinek, hogy az idegenek ittlétét nem szándékosan titkolják el a kormányok, hanem az idegenek titották meg a róluk való információközlést?
Lehet, hogy nem is jöttek és csak élénk a képzelőereje néhány embernek.
De ha jöttek, miért ne akarnának megfigyelni és miért ne lenne joguk ahhoz, hogy titokban maradjanak? Szerintem teljesen logikus, hogy nem akarnak bekerülni a köztudatba.
A földönkívüli életformákat nem érdekli hogy egy átlag földi polgár mit gondol róluk.
Némelyik kormánnyal megállapodtak, az egyezség nem tartozik a választókra, legalábbis a kormány szerint, de ezért cserébe technikai irányelveket kapnak.
pl haarp technology, montauk-project, philadephia-project.
vagy nézd meg az újgeneráció lopakodó repülőket, a tr 3 repülőgépcsaládot.
van a neten pár katonai felvétel, ahol afganisztánban vetik be ezeket a koronghoz teljesen hasonlító kísérleti kémrepülőket.
Nem biztos, hogy nem érdekli őket a többség. Nem a kisebbség kormányoktól kell tartaniuk, ha van miért, hanem az emberek többségétől.
Ha itt vannak, akkor két lehetőség van.
Békések és akkor azért nem akarnak bekerülni a köztudatba, hogy ezzel se manipulálják az embereket, a kormányok meg egyszerűen csak lopnak tőlük, de az is lehet, hogy lassanként, de próbálnak segíteni rajtuk keresztül.
Ha nem békések és van valamilyen hódító tervük, akkor meg azért akarhatnának rejtve maradni, a legjobb stratégia mindig a meglepetés ereje.
De még az sem biztos, hogy itt vannak idegenek. Egyesek olyan meggyőződésel írják hogy itt vannak és ezt és azt csinálták, hogy meglepő. De ezekre még senki nem mutatott semmiféle bizonyítékot néhány internetes blogíráson, összehamisított felvételen és álhíren kívül.
Huhh !
Ha az idegenek tiltották volna meg a róluk való információközlést azt a kormányok hogyan takargatnák nem-szándékosan ?
Már a kérdés is egy értelmezési bukfenc.
Nem beszélve arról, hogy a saját emberi gondolkodásodat és érzésvilágodat vetíted az idegenekbe.
Mondok jobbat. Mi az ÉRDEKÜK ? Ez az igazi kérdés.
Ha egy civilizáció évezredekkel-évmilliókkal fejlettebb (mert pusztán hamarabb kialakult) akkor szerinted mennyi félnivalója van egy fejletlenebb fajtól ?
A kérdés az hogy mi az Érdekük ? Ez viszont nagyon messzire vezet. Ahány faj, annyiféle.
(Ha létezésükben kételkednél abból egyértelmű, hogy nem ismered a régészeti bizonyítékokat, s nem látod a tényeket.)
A kérdésed mögött némi tájékozatlanság lehet. biztosan hallottad: " A Tudás = hatalom " (ez nem ócska suli-szöveg)
Bővebben : Ha a világ népe NEM TUDJÁK hogy vannak fejlettebb idegen fajok akkor nem tudnak azok technológiájáról sem (hogy CSAK egyet említsünk) és ebben az esetben ELFOGADJÁK, hogy fizetni kell a csekkeket az áramért, a fűtésért, venni kell az ennivalót stb. A pénzért meg dolgozni kell....másnak.
"A Hatalom célja a hatalom maga !" előző példából érthető, hogy saját önvédelme miatt védi saját érdekeit az elhallgatással. (A 30as években az iparosodás és a gépesített földművelés miatt már azon tűnődtek a társadalommal foglalkozó tudósok, hogy 60-70 év múlva mivel fogják majd eltölteni az emberek a rengeteg szabadidejüket, mert kb heti 1 v 2 napot kell majd dolgozniuk.)
Mi volna ha kiderülne, hogy egy vasat se kellene fizetni az energiáért, a fűtésért, a vízért, a lakásért ? A rendszer összeomlana, a hatalmasoknak nem maradna hatalma.
Az idegeneknek kb annyi a "félnivalójuk", hogy tönkrevágjuk ezt a bolygót (és magunkat is) ezáltal őket is megfosztva a tanulmányozási lehetőségtől.
A nukleáris elrettentés volt az egyik eszköz a hódítási szándék megakadályozására.
Akkor fogalmazzunk úgy, hogy nem jószántukból. Szándék kérdése, hogyan értelmezed, ha rossz a szándék belekötsz. Szerintem tökéletesen értette aki akarta, hogy mire vonatkozott a kérdés.
Nen szerencsés tájékozatlanságot emlegetni olyan témában, amiről senki nem tud semmi biztosat.
Ha vannak, akkor az idegenek lehetnek megfigyelők, mely tevékenységüket a lehetőségekhez képest titkolni szeretnék. Ez idáig jól is megy nekik, mert a többség szkeptikus és a hívők jó része sem teljesen biztos magában. Úgy látszik ez a felvetésem elsikkadt. Lehet, hogy a kormányoknak sincs kapcsolatuk velük. Legalább őszintén tudnak tagadni.
Kedves kérdező ! :)
Látom a mondanivalómból szinte semmi nem volt értékelhető számodra, mert arra érdemben semmit nem reagáltál.
Ellenben minden kritikai észrevételre reagáltál.
Elmondom, hogy másvalaki kritikai észrevétele mögött rossz szándékot feltételezni az sokat elárul arról aki mondja, másrészt kissé öngól is.
Bármilyen hihetetlen nem kötöttem beléd, csupán felhívtam a figyelmed egy pontatlanságra.
"Nen szerencsés tájékozatlanságot emlegetni olyan témában, amiről senki nem tud semmi biztosat. "- ebben lehet némi igazad, bár szerintem annyi a bizonyíték, hogy csak az nem látja aki nem akarja, nem hajlandó rá.
Itt el is érkeztünk ahhoz a ponthoz, hogy ki-mit fogad el bizonyítékként. Ebben bizony mindenkinek magának kell döntenie. A kritikus gondolkodás és az önkritika elengedhetetlen kellékek ezen az úton.
Véleményem szerint nem a felvetésed sikkadt el, hanem a befogadókészséged, bár hangsúlyozom ez az ÉN Véleményem.
Útravalóul:
Egyszer hallottam egy mondást, mely szerint: " Ha nem vagy felkészülve a válaszokra, akkor ne tegyél fel rázós kérdéseket! " - szerintem ezen érdemes eltöprengeni.
További kellemes és eredményes válaszkeresést !
Azért nem reagáltam a többi mondanivalódra, mert az egy vélemény és aként elolvastam. Nem tudtam, hogy mindenre reagálni kell.
Nem csak egyszerűen felhívtad a figyelmemet a pontatlanságra, hanmem a kérdésre adható egyik lehetséges választ próbáltad már alapból hitelteleníteni. Ezért neveztem belekötésnek és nem sétrődöttségből. A kérdést a feltevés után módosítottam volna (még mielőtt jött válasz), hogy egyértelműbb legyen, ha adna rá lehetőséget a gyk, jobb helyeken van ilyen funkció.
Az egyik mondatodra már akartam írni valamit, csak kimaradt:
"Nem beszélve arról, hogy a saját emberi gondolkodásodat és érzésvilágodat vetíted az idegenekbe. "
Ha ez rám igaz, akkor rád is és úgy általában az itt kérdezőkre és válaszadókra is.Könnyen előfordulhat, hogy az idegeneknek olyan céljaik, stratégiáik vannak (ha léteznek és itt vannak), amikre egy ember sem gondolna. De nyilvánvalóan mi ezeket nem tudjuk elképzelni, ezért is a saját szemszögükből próbáljuk meg kitalálni a céljaikat.
Térjünk vissza magukhoz az idegenekhez. Mindig is kételkedni fogok abban, hogy léteznek-e. Azt elismerem, hogy a létezésükre még van is esély, de arra már kevesebb, hogy a Földön vannak. De ha a Földön is vannak, akkor pár gyk válasz nem fog meggyőzni, néhány ezoterikus oldal, és ezer cgi-s youtube videó sem. Ez teljesen logikus, amíg valaki megfelelő bizonyítékokat nem lát, vagy tapasztal, addig legfeljebb csak hisz, vagy nem hisz. Én legalább nyitott vagyok és azt mondom, hogy lehet, hogy léteznek, de lehet, hogy nem.
Mellesleg Enigma jó válaszokat írsz, csak ne akard ráerőltetni másokra az elméleteidet. Én sem teszem.
Az első válaszolót olvastam el újra, szerintem fordítva olvasta a kérdést. A kérdés feltételezése szerint nem az idegenek nem akarnak rólunk tudni, hanem az idegenek nem akarják, hogy mi tudjunk róluk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!