A Marson élhetnek óriási homokféreghez hasonló lények?
10-es nem kérek a szarkazmusodbol.
És téleg kicsi.
És amit irtál az ökoszistémánál igaz.
A földnél is törékeny.
De attol még lehetet rajta viz és tengerek.
csináltak is róla dokumentumfilmet
Sőt, a Földön is éltek ilyen szörnyek, arról is csináltak dokumentumfilmet:
Szerencsére Kevin Bacon, Fred Ward, és Finn Carter sikeresen kiirtotta őket.
Hogy konkrétan óriásférgek vannak-e ott azt nem tudom. De elviekben lehetséges élet a Marson. Gondolj bele: olyan baktériumok vannak (mármint itt a földön, mielőtt valami tojás azt hinné fogást talált rajtam), amik a sarkkörön élnek, olyanok amik vulkánok belsejében, sőt, olyat is találtak, amelyik csak a nukleáris sugárzásban él. És akkor még nem is beszéltem a medveállatkákról, amiket folyékony nitrogénbe mártottak, felhevítettek 5000 fokra és kivitték a csupasz világűrbe, mindezt a legtöbbjük olyannyira túlélte, hogy még szaporodtak is utána. Vagy ott van a NASA nemrég közzétett bejelentése, miszerint arzén alapú élőlényt találtak (háttérinfó: az összes eddig ismert élőlény, az egysejtűektől a kék bálnáig szén alapú). Szóval az élet lényegében bárhol megjelenhet, nem kell az élhető exobolygókra korlátozni a keresést.
Másik dolog: ha egyszer az élet már kialakult valahol, onnan baromi nehezen tűnik el. Ezt most azokra a kommentekre mondom, hogy volt valaha élet a Marson, csak eltűnt... Szerintem ha volt, akkor lehet hogy a legnagyobb része kihalt, de baktériumok attól még maradhattak. Én amúgy egy olyan elméletet hallottam, hogy az aszteroida-öv, ami a Mars és a Jupiter között van, valaha egy bolygó volt, ami felrobbant, és ez a robbanás pusztította el a marsi életet. Lehetséges...
Szóval akár még igaz is lehet a dolog. Bár jó volt a kérdés itt valakitől, hogy mi a fenét eszik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!