Mi ez "a Hold úgy kongott mint egy harang" duma?
Az tény, hogy a Holdhoz csapott Intrepid becsapódását sokkal, nagyságrendekkel hosszabb rezgések követték, mint amit a kutatók vártak.
Azóta is dolgoznak a kutatók azon, hogy a sok hipotézisből, ami az okról szól, bizonyítva kiválasszák a valódit. Valószínűleg van összefüggés a masconokkal. A hold kőzetszerkezete extrémen eltérő tulajdonságokat mutat területenként, az ilyen inhomogenitási határok úgy viselkedhetnek, mint rezgés-visszaverő falak, így a "kongás" is jogos kifejezés, annak ellenére, hogy nem feltétlenül jelent valódi, üres üregeket.
Mert elhitték szóról szóra Nemere Idegenek a szomszédban c. könyvét.
Mert jobb érzés a kalandos legendákban hinni, mint a száraz tényekben.
Mert nem akarnak felnőni.
Mert vagy szeretnek álmodozni, vagy buták.
Ez sajnos inkább pszichológiai kérdés, mint természettudományos.
Tény, hogy vannak érdekes, titokzatos anomáliák, megfigyelések, amelyek ESETLEG utalHATNAK idegenekre. De hogy ezek simán teljesen más eredetű dolgok, sokkal prózaibb magyarázattal, vagy valóban idegenek nyomai, azt majd a jövő dönti el.
Lehet érdeklődni iránta, lehet privát oknyomozni, de feltétel nélkül HINNI butaság.
"Ahoz hogy a Hold kongjon levegő is kéne."
Ez nagy tévedés.
Ami "kong", az a szilárd anyag, annak a rezgése.
Ha vákuumban megkongatsz egy harangot, ott is kong. Csak levegő nélkül nem hallod.
De ha ráteszel rezgésszenzorokat, mutatni fogják. A Holdon is így érzékelték.
Ha éppen űrhajós vagy és odanyomod a szkafandered sisakját, hallani is fogod.
Azért kíváncsi lennék, a #4 kommentem 34%-a milyen véleményeket tükröz.
Hozzá vagyok szokva, hogy az érvek nélkül kattintgatók sokkal gyakoribbak a vitaképes véleményű embereknél, de azért ez elég siralmas.
elnézést akkor én úgy tudtam eddig hogy olyan értelemben kongott mint a Földön. :)
a levegőset úgy értettem hogy a hang csak levegőben tud terjedni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!