Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Magyarországon jelenleg...

Magyarországon jelenleg melyik az az állami hivatal, amelyik ufológiai nyomozásokkal foglalkozik?

Figyelt kérdés
A rendszerváltás előtt a rendőröknek és a közjegyzőknek kötelező volt kivizsgálás céljából jelentést felterjeszteni az ORFK-hoz minden olyan ufológiai jelenségről, amelyekről a lakosság körében tudomást szereztek. Az ORFK bűnügyi főosztálya pedig, ha szükségesnek látta, a jelentéseket továbbította a BM ilyen ügyeket vizsgáló osztályára. Az ufók ugyanis nem csak földönkívüliek lehetnek. Sőt! Nagyon ritka kivételektől eltekintve a többségük vagy ellenséges légi felderítéssel, vagy csempészéssel foglalkozó olyan repülőgép, amelynek a külsejét megtévesztés céljából szándékosan szokatlan formájúra csinálják. Mindezt azért tudom, mert ma már nem titok, hogy a BM-ben sok éven át én vezettem az ilyen ügyeket vizsgáló X-aktás ügyek osztályát. Éppen ezért kérem, ne oktassanak ki a kérdésem jelentőségét és tartalmát illetően.
2015. márc. 4. 17:37
1 2
 1/13 anonim válasza:
Igazából azt nem értem, hogy egy ilyen régi motorosnak, mint ön, aki nyilván ugyanolyan megbízható, mint amilyen szavahihető, miért nem mondják meg a mostani BM-es kollégák, mi a helyzet? Talán még segíthetne is nekik...
2015. márc. 6. 15:35
 2/13 anonim ***** válasza:

"Az ufók ugyanis nem csak földönkívüliek lehetnek."

Így igaz!

Ha felnézel az égre és ott meglátsz egy repülőt, amiről nem tudod, honnan-hová megy, melyik légitársaságé, az bizony UFO.

Azonosítatlan Repülő Objektum. Neked.

Ám, ha megnézed a flyradar oldalon, akkor már azonosított lesz.

.

"Mindezt azért tudom, mert ma már nem titok, hogy a BM-ben sok éven át én vezettem az ilyen ügyeket vizsgáló X-aktás ügyek osztályát."

Most 20:58, éppen az esti mese ideje, bár én már kinőttem abból a korból!

2015. márc. 6. 21:00
 3/13 A kérdező kommentje:
Kedves Kockanyúlfül! Köszönöm a kérdést. Sokáig gyakran én is ezt kérdeztem magamtól. Aztán a amikor megtudtam, hogy a BM egyik ifjú (24 éves) államtitkára a régi Rendőrtiszti Főiskola felszámolásakor úgy búcsúztatta a 45 évnél idősebb és nyugdíjba helyezett tanárokat, hogy ne haragudjanak a nyugdíjazásért. Szerinte ugyanis ma már mindenki tudja, hogy a 40 éven felüli emberek gyakorlatilag már agyhalottak, mert nem tudnak semmi újat produkálni, akkor azóta már nem teszem fel magamnak a kérdést. Mint orvosi szempontból is szakképzett ember tudom, hogy minimum depresszióba fog esni ez az ifjú helyettes államtitkár, amikor majd közeledik a 40. éve betöltéséhez. A kérdésem éppen azért tettem fel, hogy vajon vannak-e a mai belügyi vezetőknek személyes információik és tapasztalataik pl. a drogkartellek kábítószer-szállítási projektreiről?
2015. márc. 7. 08:52
 4/13 A kérdező kommentje:
Dubitus! Egy régi angol közmondás szerint nem illik és nem célszerű olyan embert orrba vágni és kigúnyolni, akit nem ismerünk eléggé, mert esetleg nagyobbat kapunk vissza, mint gondoltuk volna. Ez részemről nem fenyegetés, hanem bűnmegelőzési és etikai tanács.
2015. márc. 7. 08:57
 5/13 nemelfogult ***** válasza:

"A kérdésem éppen azért tettem fel, hogy vajon vannak-e a mai belügyi vezetőknek személyes információik és tapasztalataik pl. a drogkartellek kábítószer-szállítási projektreiről?"

Érdekes és jogos kérdés, de te sem hiszed, hogy itt erre valaki is választ fog adni. Még, ha tudna, akkor sem.

2015. márc. 7. 17:47
 6/13 A kérdező kommentje:
Kedves Nemelfohgult! Sajnos igazad van. Éppen azért tettem fel ezt a szerintem közérdekű kérdést, mert a rendszerváltás előtt még jogszabály is volt arról, hogy a lakosságnak kötelező volt bejelenteni vagy a legközelebbi rendőrségnél, vagy ha olyan kicsiny településen lakott a bejelentő, ahol nem volt rendőrőrs, akkor a helyi közjegyzőnél, ha bármilyen számára megmagyarázhatatlannak tűnő jelenséggel, pl. ufóval találkozott. Most viszont nincs ilyen jogszabály. Tehát az emberek nem is mennek már a rendőrségre. Amint az ismerőseimtől már többször hallottam, az ilyen bejelentőket esetenként kigúnyolták és orvoshoz küldték a rendőrök. Ebből azt a következtetést vontam le, hogy talán a rendőrök sincsenek ilyesmikre kiképezve. Bevallom, a kérdésemmel inkább a hatóságok figyelmét szerettem volna felhívni, a hiányosságra, mint a nagyközönségét.
2015. márc. 8. 09:48
 7/13 anonim ***** válasza:
Esetleg idézhetnéd pontosan ezt a jogszabályt, számmal, évvel együtt.
2015. márc. 8. 23:40
 8/13 A kérdező kommentje:

Nemelfogult Nagyuram!

Jogos a kérdése, de kérem, ne tegezzen. 72 éves ember vagyok. Nem tudom, hogy kicsoda Ön. Egyebek közt igazságügyi rendvédelmi szakértői diplomám is van. Ennek ellenére bevallom, már nem emlékszem azoknak a jogszabályoknak a pontos adataira, amelyek a 25, azaz huszonöt évvel ezelőtt lezajlott rendszerváltás előtt voltak érvényben. Tudom azonban, hogy a rendszerváltás előtt a Keletről Nyugatra irányuló és ufókkal szállított illegális drog-világkereskedelem kb. 25 százaléka Magyarországon keresztül haladt. Ezért nem tartom kizártnak, hogy amióta az utóbbi években megnövekedett az ufóészlelések száma, az összefügghet pl. az említett drogcsempészettel is. Azért gondolom, mert különböző publikációk szerint állítólag naponta számos bejelentés érkezik napjainkban is a különböző hatóságokhoz, azonban azok nem foglalkoznak azokkal. Nézze meg pl. a következő internetes honlapot.

[link]

Sok mással kapcsolatban is számos jogszabály van érvényben a rendkívüli események kötelező bejelentéséről és kivizsgálásáról, azok közt azonban nem találom az ufóészlelések bejelentésének és kivizsgálásának a kötelezettségét. Nézze meg pl. a következő témákat és jogszabályokat.

10/2005. (IV. 12.) EüM rendelet a rendkívüli eseményekkel, katasztrófákkal kapcsolatos bejelentés és adatközlés rendjéről-

[link]

Kitöltési segédlet a rendkívüli esemény bejelentésére szolgáló adatlaphoz:

A műszaki biztonsági hatóságok műszaki biztonsági tevékenységének és a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal piacfelügyeleti eljárásának részletes szabályairól szóló 321/2010. (XII. 27.) Korm. rendelet 1. § (2) bekezdése alapján meghatározott berendezések, rendszerek, létesítmények

[link]

És még sorolhatnám a hasonló jogszabályokat. Csak éppen az ufójelenségek, azaz a lakosság számára ijesztően ható nem azonosított repülő tárgyakról szóló jogszabályt nem találom. Ha Ön tud ilyenről, akkor kérem, írja meg. Szíves segítségét előre is köszönöm. Üdv. Lord dr. Opál Sándor, nyá. r. alezredes, a hadtudomány kandidátusa.

2015. márc. 9. 11:25
 9/13 nemelfogult ***** válasza:

Nem én írtam, amire kicsit túlreagáltál, mert a nickem minég kint van a válaszaim előtt.

És talán én se vagyok 20 éves, de ez lényegtelen mivel itt mindenki tegezve írja a válaszokat, nem tudhatjuk, hogy ki hány éves.

2015. márc. 9. 12:35
 10/13 nemelfogult ***** válasza:

És még hozzátéve, hogy azt sem tudhatjuk, hogy esetleg valaki megszemélyesíti Dr. Opál Sándort, vagy a "valódi" Dr.Opál Sándor aki ide ír.

Ha valaki ezzel a témával komalyan foglalkozik, kell tudja, hogy egy nickekkel működő web site bármit és bárkit takarhat.

Továbbra is, a kérdés jogos és érdekes bárki írta is.

2015. márc. 9. 13:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!