Magyarországon jelenleg melyik az az állami hivatal, amelyik ufológiai nyomozásokkal foglalkozik?
"Az ufók ugyanis nem csak földönkívüliek lehetnek."
Így igaz!
Ha felnézel az égre és ott meglátsz egy repülőt, amiről nem tudod, honnan-hová megy, melyik légitársaságé, az bizony UFO.
Azonosítatlan Repülő Objektum. Neked.
Ám, ha megnézed a flyradar oldalon, akkor már azonosított lesz.
.
"Mindezt azért tudom, mert ma már nem titok, hogy a BM-ben sok éven át én vezettem az ilyen ügyeket vizsgáló X-aktás ügyek osztályát."
Most 20:58, éppen az esti mese ideje, bár én már kinőttem abból a korból!
"A kérdésem éppen azért tettem fel, hogy vajon vannak-e a mai belügyi vezetőknek személyes információik és tapasztalataik pl. a drogkartellek kábítószer-szállítási projektreiről?"
Érdekes és jogos kérdés, de te sem hiszed, hogy itt erre valaki is választ fog adni. Még, ha tudna, akkor sem.
Nemelfogult Nagyuram!
Jogos a kérdése, de kérem, ne tegezzen. 72 éves ember vagyok. Nem tudom, hogy kicsoda Ön. Egyebek közt igazságügyi rendvédelmi szakértői diplomám is van. Ennek ellenére bevallom, már nem emlékszem azoknak a jogszabályoknak a pontos adataira, amelyek a 25, azaz huszonöt évvel ezelőtt lezajlott rendszerváltás előtt voltak érvényben. Tudom azonban, hogy a rendszerváltás előtt a Keletről Nyugatra irányuló és ufókkal szállított illegális drog-világkereskedelem kb. 25 százaléka Magyarországon keresztül haladt. Ezért nem tartom kizártnak, hogy amióta az utóbbi években megnövekedett az ufóészlelések száma, az összefügghet pl. az említett drogcsempészettel is. Azért gondolom, mert különböző publikációk szerint állítólag naponta számos bejelentés érkezik napjainkban is a különböző hatóságokhoz, azonban azok nem foglalkoznak azokkal. Nézze meg pl. a következő internetes honlapot.
Sok mással kapcsolatban is számos jogszabály van érvényben a rendkívüli események kötelező bejelentéséről és kivizsgálásáról, azok közt azonban nem találom az ufóészlelések bejelentésének és kivizsgálásának a kötelezettségét. Nézze meg pl. a következő témákat és jogszabályokat.
10/2005. (IV. 12.) EüM rendelet a rendkívüli eseményekkel, katasztrófákkal kapcsolatos bejelentés és adatközlés rendjéről-
Kitöltési segédlet a rendkívüli esemény bejelentésére szolgáló adatlaphoz:
A műszaki biztonsági hatóságok műszaki biztonsági tevékenységének és a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal piacfelügyeleti eljárásának részletes szabályairól szóló 321/2010. (XII. 27.) Korm. rendelet 1. § (2) bekezdése alapján meghatározott berendezések, rendszerek, létesítmények
És még sorolhatnám a hasonló jogszabályokat. Csak éppen az ufójelenségek, azaz a lakosság számára ijesztően ható nem azonosított repülő tárgyakról szóló jogszabályt nem találom. Ha Ön tud ilyenről, akkor kérem, írja meg. Szíves segítségét előre is köszönöm. Üdv. Lord dr. Opál Sándor, nyá. r. alezredes, a hadtudomány kandidátusa.
Nem én írtam, amire kicsit túlreagáltál, mert a nickem minég kint van a válaszaim előtt.
És talán én se vagyok 20 éves, de ez lényegtelen mivel itt mindenki tegezve írja a válaszokat, nem tudhatjuk, hogy ki hány éves.
És még hozzátéve, hogy azt sem tudhatjuk, hogy esetleg valaki megszemélyesíti Dr. Opál Sándort, vagy a "valódi" Dr.Opál Sándor aki ide ír.
Ha valaki ezzel a témával komalyan foglalkozik, kell tudja, hogy egy nickekkel működő web site bármit és bárkit takarhat.
Továbbra is, a kérdés jogos és érdekes bárki írta is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!