Valaki segítene nekem UFO találgatásban?
Azért írtam találgatást a kutatás helyett, mert ez nem kutatás, mivel az internetről való információ összeszedegetése nem kutatás, ez más (közel sem biztos hogy hiteles) keresgéléseinek eredménye.
Úgy képzelem el, hogy keresünk bizonyítékokat, majd ezek hitelességét privátban megvitatjuk.
Szerintem keress egy szkeptikus fórumot. Amibe ők se tudnak belekötni, az biztos hiteles.
Valamilyen szinten mégiscsak kutatás, mert az interneten 5 perc alatt le tudsz nyomozni egy cikket.
Például most találomra kerestem egyet:
Végigfutottam a cikken, neveket keresve. Általában vanamilyen híres tudós nevével akarják alátámasztani a híreket. Az első név Mike Walters, rőla hirtelen nem sok mindent találtam, csak hasonló cikkeket.
Egy másik név egy állítólagos híres fizikus, "dr. Patrick Flanagan", aki a cikk szerint. Róla már van nyom: [link]
Igazán foglalkozik a piramisokkal, de se nem fizikus, se nem doktor, csak egy mezei new age író. Az ő személyében talán már meg is találtuk a cikkben írottak kitalálóját.
Na hasonlóan le lehet nyomozni a cikkek valóságtartalmát.
Igazi, a témában neves kutatók szerint is az interneten terjengő cikkek, felvételek 90%-a (vagy több része) kamu.
Én itt olvastam néhány hitelesnek tűnő kapcsolatfelvételről: [link]
Hogy lehet a hitelességet ellenőrizni?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!