Miért kell abból, hogy a SETI nem talál semmit, arra következtetni, hogy nincs élet körülöttünk?
Egyik ismerősöm szerint az, ha a SETI nem talál semmit nem azt jelenti, hogy nincs élet sehol. Ez csak egy emberi butaság, lehet rádiózás csak nálunk van. Máshol lehet teljesen más az élet, lehet vízalapú vagy szílícium alapú az élet vagy egyéb
Az is lehet, hogy azok amelyek ilyenek biológiailag mint mi, a főld alatt élnek vagy az óceánok alá kényszerűltek és így nem fogjuk a rádiójukat, de a legkézenfekvőbb, hogy a fejlődésük telejesen más irányba ment és ezért nekik a rádiózás elavult vagy eszükbe sem jutna.
Napfonat-nak igazat adok. Szerintem is, a SETI egy primitív módszert alkalmaz, nem is értem, hogy magukat tudósoknak nevező emberek hogyan gondolhatják komolyan ezt a történetet, hogy egy ekkora univerzumban efféle módon kutatnak az élet után. Ez egyszerűen nevetséges!
Vagy pedig esetleg gúnyt űznek az úgymond átlagemberekből, és a "messziről jött ember azt mond, amit akar" elvét alkalmazzák, miközben már régóta nagyon jól tudják az igazságot, csak éppen elhallgatják. Ha ez igaz, akkor sajnos nyilvánvalóan azért tartanak ki emellett a primitív módszer mellett, mert ez egy nagyon jó álcának bizonyul, ugyanis nagyon jól tudják, hogy ezen a módon még az unokáik sem fognak semmire sem jutni, ha egyáltalán elérnek ezek a jelek addigra valamelyik távoli csillagra. Tehát sajnos, lehet, hogy ez az egész csak egy jól megtervezett álca, fedőtörténet.
Aztán, egyáltalán ki garantálja, hogy egy fejlett idegen civilizáció a mi primitív jeleinket ismeri, és ezt használja? Tehát ilyen szempontból sem stimmel ez a dolog.
Egyébként, szerintem sok bolygó felszíne alatt is lehet fejlett élet, civilizáció, sőt még bolygó sem kell hozzá. Vannak olyan fajok, akik óriási anyahajókon élnek, nem pedig bolygókon, vagy pedig más létezési síkokon, amiket mi nem érzékelünk, de ők megjelenhetnek úgy is, hogy mi lássuk őket, itt a Földön, az anyagi világban.
Ozmium!
Minden tiszteletem a tudományé, ugyanakkor hogyan lehet megbecsülni egy olyan "építménynek" az atomszámát(!!!), amelyről azt sem tudjuk, hogy mekkora kiterjedésű!
Természetesen tisztában vagyok az efféle becslésekkel, amikor önkényesen megállapítgatnak ekkora ostobaságokat! Ez még annál is sokkal merészebb, mintha az univerzumban fellelhető összes vízcsepp vagy homokszem számát becsülnék meg!
Szerintem ez a hasraütés és a blöff, és azt bizonyítja, hogy nem kell hanyatt esni minden "szakembertől", aki ilyen felesleges becslésekbe bocsátkozik!
Ami a valószínűségszámítást illeti, a lakott bolygók számát nem lehet megbecsülni. Még akkor sem, ha jó nagy huszárvágásokkal faragod le, hiszen nem ismerjük még a klaszterek számát sem, nem hogy a galaxisokét! A csillagok és bolygók számát pedig lehet, hogy sohasem fogjuk pontosan megismerni! Amennyiben fogalmunk sincs arról, hogy univerzumunk mekkora, addig teljesen felesleges erről vitázni, hiszen csak vagdalkozás lenne az abnormálisan magas számokkal.
Nem azt mondtam, hogy ne keressünk szén alapú életformát, hanem azt állítottam, hogy léteznek tudományos fejtegetések a szilícium-alapú életformák esetleges létezéséről. Vagyis azt mondtam, hogy a sajátunkhoz hasonlón KÍVÜL keresgélhetünk ilyeneket is, hiszen - a realitások talaján maradva, hogy téged idézzelek - nem zárhatjuk ki a létezésüket, sőt, valószínűsíthetjük a létezésüket!
"Főleg, ha fiatal, és egy fortyogó magma az egész. De néhány milliárd éven belül otthonossá válik. Vagy az volt valaha, de már valami miatt lakhatatlanná vált."
Ezt egészen egyszerűen szándékos ferdítésnek hívom. Mindannyian tudjuk, hogy a kérdés nem erről szól! Senki sem keresne életet egy fortyogó magmagolyón! Bár az univerzum atomszámait latolgató "tudósoktól" talán még ez is kitelne.
" itt egyszersmind azt is megelőlegezted nekik, hogy képesek megszegni az általunk ismert fizika törvényeit nagy csúcsfejlettségükben, ami nagyon nagylelkű a részedről, gondolom a fantáziának és a sci-finek semmi köze ehhez."
Természetesen! Ha fejlett civilizációkról beszélünk, akkor ez is benne van a pakliban! Hiszen ha csak csupán 1 millió évvel idősebb a földinél - de legyen csak százezerrel idősebb - akkor a fejlett civilizációk között akár a miénk lehet a legfejletlenebb! Nem kizárható! Miért ne ismerhetnének olyan megoldásokat, amelyeket mi még nem, vagy csak húszezer év múlva "találjuk fel"!
A fantáziának és sci-finek persze hogy hatalmas szerepe van! A mozgásszenzoros ajtót és az iPodot is a Star Treknek köszönhetjük, a műholdas televíziózást pedig Sir Arthur Clarknak. Nincs értelme elvetni a termékeny sci-fi írók találmányait!
Ráadásul a Föld lakosságának egy hatalmas része a SETI-t is csak sci-finek, felesleges fantáziálgatásnak tartja!
Ismét leírom: nincsen szükség statisztikára! A statisztika a VALÓSÁG számszerű elemezgetésére létrehozott gyakorlati tevékenység! Az univerzum méreteivel és számaival kapcsolatban fogalmunk sincs arról, hogy mi a valóság!
"A vallás nem érdekel, a tudomány simán fel tudná dolgozni, hiszen pont azért keresi, mert kíváncsi rá, a társadalmi berendezkedések pedig jönnek-mennek, volt már forradalom máskor is."
Ha a vallás nem érdekel, akkor bizony nem tudhatod, hogy micsoda hatalommal bírnak az egyházak a Földön!!! Nem mellékes, hogy II. János Pál pápa halála előtt pár évvel kijelentette, hogy az egyház elismeri, hogy létezhetnek földönkívüli értelmes lények, amely nem zárja ki Isten létét! Egy ilyen kijelentés nagyon durva, több elemző azt latolgatta, hogy az egyház talán tud valamit, amit mi, közemberek nem! Ráadásul mégis összeomlana a katolikus egyház, mert a hívek nem hinném, hogy úgy gondolnák, hogy belefér a világképükbe a földönkívüli intelligencia léte! De hogy az iszlám összeomlana, az tuti! Talán a hindu vagy buddhista vallás maradna csak talpon, hiszen előbbinek a mitológiája úgyis hemzseg a földönkívüliekre jellemző elemektől!
A tudomány számos területe annyira megváltozna, hogy már nem is hasonlítana önmagára: fizika, matematika, kémia, BIOLÓGIA, de a csillagászat, kozmológia vagy filozófia is teljesen eltorzulna, megváltozna! És a legérdekesebb az, hogy mindenki számára kiderülne, hogy a tudomány hazudott nekik!!! Onnantól kezdve nem komálnák többé a tudományt az emberek! Ráadásul szekták százai alakulnának meg, mert az embereknek szüksége van arra, hogy birka módjára vezessék őket!
Az egész bolygó polgárháborús zónává változhat, és ha a földönkívüliek alattomosak lennének, akkor csak hátradőlve figyelhetnék ahogy az emberiség szétcincálja egymást, és nyilvánosan meglincselik a vezetőséget, amiért ők is félrevezették őket!
Ezek persze mind csak fantáziálgatások, de rdemes elgondolkodni az ilyen eshetőségeken!
Az is egy másik történet, amit 11-ik hozzászóló fejteget, hogy bizony a tudomány - éppen a realitások talaján maradva - azt a lehetőséget is boncolgatja, hogy esetleg létezhetnek extradimenzionális lények, akiket számunkra teljesen érzékelhetetlenek. Csak akkor tudnánk érzékelni őket, ha már "itt" lennének, nálunk, a mi valóságunkban! És akkor az UFO-k sem kizárhatóak, és a kvantumfizika is erőst befigyel!
A szilárd, kézzelfogható tények talaján maradni egyenlő a maradisággal! Ha mindenki így gondolkodna, akkor Kolumbusz sem fedezte volna fel Amerikát! Ha nem hajtotta volna a kalandvágy, és nem megy szembe az akkori kor szerint fantáziának minősülő ötlettel, ami mára már realitás!
Ozmium. Azt írtad, hogy napfonat mellélőtt. De te is kiskomám.
„ Az Univerzum atomjainak a
számát 10^78 - 10^82 körülire becsülik”.
Melyik pizsamádban hallottad ezt a mesét? A batmanesben, vagy a vasemberesben? Maga a földbolygón, de még egy tetves, istenhátamögötti országban is több atom van. Ez a szám, a lehetséges exobolygók számának a megközelítő értéke. A többit el sem olvastam, mert már ezen röhögtem. Tanulj egy kis haladó csillagászatot. Akkor majd kinyílik a csipád.
Korábban az univerzumban fellelhető atomok számáról írsz, most meg leegyszerűsíted a hidrogénatomok tömegére!
Ami ugyanúgy badarság, hiszen az univerzum leggyakoribb eleme a hidrogén!
Egyetlen elem atomszáma sem megbecsülhető az univerzumban! Mivel nem ismerjük a méreteit.
javítás:
a 13. válaszolónak írtam, és azt cáfoltam meg, hogy a Föld sokkal (30 nagyságrenddel) több atomból épül fel.
Két dolgot szükségszerű figyelembe venni. Egyik ilyen, hogy a világegyetemünknek nem csak hossz és darab és súlyban mérhető számossága van, hanem időbeli is. És e mellett az összes többi eltörpül. Ha csak galaxisméretű lenne a világegyetem, akkor ugyan megszámolhatnánk a bolygókat és kereshetnénk az életet, mégis nagyon apró az esélye, hogy találunk. Ha az emberiség élethosszát egy számegyenesen ábrázoljuk, amin az univezumunk életideje van, akkor az emberiség egy másodperc tört részének a felvillanása. És millió éves civilizációk is csak felvillanások ezen a számegyenesen.
Innentől kezdve a statisztika is kilőve, mert annyira végtelenül lekicsinyíti az időbeliség két életforma találkozását.
A másik oldala ennek a "törzsfejlődés". A természet folyamatos bizonyíték arra nézve, hogy nincs törzsfejlődés, csak kihalás. Úgy néz ki, a Földi élet az emberrel együtt egyszerre lett teremtve vagy alkotva, kinek mi tetszik, és azóta kihalásos tendencia mutatkozik. A Földön csak egyre kevesebb az állatfaj nem egyre több.
A genetika is azt mutatja, hogy lehetetlen a törzsfejlődés, ugyanis a sejtek génjavító mechanizmusai megakadályozzák a mutálódást, vagyis az új fajok kialakulását.
És még egy sor egyéb bizonyíték van már a "véletlen" szerű élet megjelenésnek.
Az mindegy most ebben a kérdésben, hogy Isten teremtett e vagy idegen civilizáció. Akármelyik is volt, amíg nem mutatja meg egyik másik magát, addig mindkettő játszik. Én vallásos vagyok és Istent dicsérem az életért, ezt azért mondom mert én vallom, hogy Jézus itt járt és ő az élő Istennek megnyilvánulása. Így részemről, Isten megelőzte a földönkívüli tervező idegeneket.
A másik amin megakadt a szemem, hogy azt írta itt valaki, hogyha kiderülne, hogy vannak idegen életformák, akkor megdőlne a vallás. Szerimtem ez pont, hogy két élű fegyver. Mivan, ha az idegenek ugyancsak egy teremtő Istenben hisznek, sőt még beszélni is tudnak velük?
Szóval az éremnek mindig két oldala van.
Anonymus
Ugye, ugye. Csak köztünk az a különbség, hogy én a te anyagias létsíkodon alá tudom támasztani hitem, viszont te még szellemi síkon sem tudod alátámasztani a hited.
Lekezelő hangnem helyett pedig érvek, ha nincsenek inkább maradj csöndben.
Anonymus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!