Az emberek kb hány százalék fogadja el, hogy LÉTEZHETNEK földönkívüliek?
Én nem vagyok egy vallásos ember, ezt tudja, aki ismer. Abban hiszek minek a legnagyobb valószínűsége van. Most pl: evolucionista vagyok. AZ eddigi információk alapján számomra ez tűnk a legreálisabbnak. Miért írom ezt? Azért mert nem voltunk ott, nem tudjuk egyértelműen azt mondani, hogy a nagy bumm alkotott minden anyagot, hogy Isten teremtette a világmindenséget, hogy az ufók közre játszottak az ember mai kinézetének kialakulásához.
A kérdésemre visszatérve, van valamilyen felmérés vagy a saját környezetekben, miket tapasztaltok? Mennyire tudják elfogadni az emberek azt, hogy lehet nem vagyunk egyedül így 2014-ben? Számomra ez a témakör olyan, hogy: ha csak azt nézzük, hogy mi is itt vagyunk akkor simán elképzelhető. Ha holnap a megjelenésükkel lenne tele a Tv akkor nem lepődnék meg viszont durvára örülnék mert akkor (ha nem akarnak minket kinyírni:D) lehetőség lenne bejárni az univerzumot. Jó... ne álmodozzunk.
Ha van valami, amit utálok az az emberi hülyeség. Ha eldobjuk azokat a bugyuta beidegződéseket, melyek a különböző vallásokra jellemzőek (egy vagy több istenhit, melynek vezetője alkotott mindent mert így van és kész) akkor a szerves élet nem is olyan elképzelhetetlen. Itt van mellettünk egy templom. Nem szokott minden alkalommal eszembe jutni de van, hogy igen: MI EZ? Semmi más, mint az ember elméjének egy roppant felszínes mesefigurájának a szent helye. A keresztény hit (melyet tulajdonképpen összeloptak az elmúlt évezredek/századok alatt) arra épül hogy van a mindenható, aki szeret téged és megvéd ha hiszel benne és sorolhatnám. MI EZ? Az igazi hívők mind gyerekek, a rosszabb fajtából. Kell nekik valaki akinek foghatják a kezét, akihez imádkozhatnak mert nem bíznak magukban annyira, hogy fontos döntéseket egyedül hozzanak meg, muszáj utána Isten "jóváengedéséért" imádkozni. Ha holnap leszállnának és bebizonyosodna, hogy a Biblia sem más mint egy mesekönyv képek nélkül akkor az egész hitrendszer úgy omlana össze mint a hívők "lelki" világa. ÉS MIÉRT? Mert az , ami az egész életet, mint jelenséget mozgat, konkrétan a fejlődés a gyermeki gondolkodásukat eltörli. Ez nem egy rossz dolog, a fejlődés az élet velejárója.
Na most miért kevertem bele a vallást? Azért mert elmondható, hogy azok, kik hisznek egy istenségben, azok alapvetően tagadják más életformák meglétét. Tudom, hogy vannak átmenetek meg stb. Azt is tudom, hogy az egyház nem egyelő az istenhittel DE ha egy ufonauta találkozna a pápával, akkor egyből elkezdené a vénember: JAJJ MAGASSÁGOS ISTENEM DE NAGY A HATALMAD MÉG ŐT IS A VILÁGRA TEREMTETTED!!!!! ÉS MI EZ? Az emberi hülyeség, az emberi "jobb nekem tudatlannak lenni mert az boldogabb lelki állapot". NEM!
Kicsit el szaladt velem a billentyűzet de várom és köszönöm a válaszokat!
"Az viszont ellentmond a józan észnek, hogy
- emberi kinézetűek;
- jönnek-mennek a Földre."
Ez volt az, amire a hozzászólásomban reagáltam!
Napfonat!
"- emberi kinézetűek;
- jönnek-mennek a Földre. "
ezzel senkinek a "hitét" nem döngölte a földbe a kedves válaszoló csak egy olyan dolgot mondott ki aminek az esélye 99,99%. Más kérdés az hogy létezik e Isten mint ez a két állitás .Istenben hiszek de ez a két állitás biztos hogy nem igaz. Na de a kérdező is kapjon választ:
1.Ahogy többen emlitették felmérést nem nagyon lehet késziteni viszont amit a környezetemben tapasztaltam az az hogy sok embert NEM ÉRDEKLI az ügy vagy túlnyomó részben elveti az értelmes élet teóriát. Miért is?Mert nem foglalkoznak vele.
2.Ha valaki hisz Istenben az nem egyenlő azzal hogy 100%-ban követi a Bibliát(2.1:ember irta, NEM KELL 100%-ban értelmezni "hanem belelátni a torta belsejébe")
3.Igazad van a templom valóban csak egy ember alkotta hely és hülyeség az egész meg romboljuk le etc. Ja várjunk nem..Miért is?A templom egy tökéletes hely a pihenésre,elcsendesedésre,imádkozásra vagy bárminek hivod is.
"A keresztény hit (melyet tulajdonképpen összeloptak az elmúlt évezredek/századok alatt) arra épül hogy van a mindenható, aki szeret téged és megvéd ha hiszel benne és sorolhatnám. MI EZ? "
Elmondom mi ez, ez kérlek szépen a te "hiteddel" egyenlő. Miért?Azért kérlek szépen mert a hit segitségével tudtak az emberek fenn maradni ennyi időn keresztül!Nem számit hogy keresztény hitről beszélünk vagy sem a lényeg hogy mindenki hisz valamiben(az ember talált ki mint a templomot is és a evolucionista "hitedet") ami adja neki az erőt. Különben mi értelme lenne az életnek?Valamiben hinni kell,valamiben bizni kell amire tudunk támaszkodni és aki azt mondja magáról hogy neki nincs ilyen dolog az életében az hazudik.
"Azért mert elmondható, hogy azok, kik hisznek egy istenségben, azok alapvetően tagadják más életformák meglétét."
Nem igaz
„ha egy ufonauta találkozna a pápával, akkor egyből elkezdené a vénember:”
Nagy tisztelettel beszélsz egy olyan emberről aki neked semmit nem ártott GG. Főleg a mostani pápáról… Kérdező egy baj van veled csak irsz irsz ami csak kijön a fejedből és nem nézel utána a dolgoknak hogy éppen miket is ócsárolsz.
Kicsit hosszúra sikeredett hosszú „i” miatt meg remélem nem fogtok felakasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!