Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » A termőnövények igazából nem...

A termőnövények igazából nem őshonosak, hanem a földönkívüliek telepítették a Földre?

Figyelt kérdés
Most jövök málnaszedésből és közben gondolkoztam, hogy miért is terem a málna . Ha jobban belegondoltok semmi logikai értelme nincs hogy a málnabokron málna terem . Attól nem lesz jobb a növénynek, nem jut hozzá több fényhez vagy vízhez, sőt inkább csak kára származik belőle, mert odavonza a sok éhes élőlényt például a macikat vagy engem, akik leszaggatják vagy egyéb kárt tehetnek benne . A növény az evolúcióval teljesen ellentétesen miért kockáztatja saját épségét azzal hogy málnát terem ? Ez nekem nagyon sántít . De most ellehet vonatkoztatni a málnától, ott van még a cseresznye, ribizli, meggy, körte stb . Nekem van egy olyan érzésem, hogy ezek igazából nem őshonos, hanem az ősi annunakik által betelepített idegen génmódosított növények, abból a célból hogy fedezzék a rabszolga telepek élelem ellátását és megakadályozzák például a különféle betegségek (skorbut) elterjedését . Ti mit gondoltok ?
2014. júl. 2. 13:07
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
te sem leszel hülyébb kedves reptoid kérdező:DDd
2014. júl. 2. 22:05
 22/27 anonim ***** válasza:

Annácska, te csak write olny módban vagy? Erősen trollszagú a dolog.

Ezerszer leírtam, de a kedvedért újra: a gyümölcs virágból lesz.

2014. júl. 2. 22:12
 23/27 Dennis Moore ***** válasza:

"az egyik virágport termel a másik pedig gyümölcsöt"

Ne már, ennyire nem lehetsz fogalmatlan. A gyümölcsfák, és bokrok virágai is termelnek virágport, a virágpor tartalmazza a hímivarsejteket, amik a megporzás során a bibén keresztül eljutnak a magkezdeményhez, abból lesz a mag, meg a termés. A termés az nem feltétlen gyümölcs.

A termés védi a magot segít messzire eljuttatni azt stb. A termések sokfélék lehetnek, a termések egy része ehető gyümölcs, ez azért van, hogy az állatok megegyék és a magot ezáltal messzire hurcolják, mivel az nem optimális, ha a terméshozó mellett kel ki az összes mag egymással versengve a tápanyagért, valamint az, hogy messzebbre kerülnek a magok, a genetikai változatosságot is elősegítik, hiszen így nem egymást fogják beporozni az egy növényről származó magok.

Nem minden termés ehető gyümölcs, van növény amely más taktikát választott, például a lependéktermést hozó növényeknél a magon egy repítőkészülék van, ami a szél segítségével száll messzire.

Az evolúció során ugyanarra a problémára mindig több megoldás született, és mindegyik életképes megoldás megmaradt. Lásd a megporzásnál is van növény, amely a szélre bízza, van aki illattal rovarokat csalogat magához, hogy azok végezzék el a megporzást.

Ha mást nem, annyit jegyezz meg, hogy mi az a spóra, mi az a virágpor, és mi a mag. Mert ezeket a fogalmakat rosszul használod.

De még egyszer: a spóra a mohák, harasztok, gombák ivartalan szaporítószerve. Ez többnyire egyetlen (néha több) haploid sejt, amelyből sejtosztódással létrejön a növény.

A virágos növényeknél meg többnyire az egyik virág virágpora (hímivarsejtek) jut el egy másik virág termőjére (női ivarszervek), és ebből lesz a termés és a mag.

2014. júl. 2. 22:43
 24/27 anonim ***** válasza:
6%

Na, ezt szeretem Annácskában, hogy mer nyitottan gondolkozni! Én is el szoktam gondolkozni egy pár dolgon az evolúcióval kapcsolatban.

Vannak olyan nézetek, amelyek szerint bizonyos fajok nem földi eredetűek, de itt most nem a málnára célzok, hanem úgy általában véve. Maga az evolúció is egy elmélet, abban a formájában, ahogyan tanítják. Hozzáteszem, hogy egy nagyon erőltetett elmélet.

2014. júl. 3. 22:42
 25/27 moosenstein ***** válasza:
55%
Pff...Annácska most azert alaposan alulmultad magad :/
2014. júl. 3. 23:17
 26/27 A kérdező kommentje:
24# Köszi, amúgy én is erre a következtetésre jutottam . Például rengeteg vírus lehet nem földi eredetű, bizonyították hogy bizonyos organizmusok képesek átvészelni a világűrt . És biztos vannak olyan növények is amiket betelepítettek . Mi is ha egyszer gyarmatosítjuk a Marsot, biztos hozzuk magunkkal a burgonyát, paprikát stb-t .
2014. júl. 4. 08:55
 27/27 anonim ***** válasza:
60%

"Például rengeteg vírus lehet nem földi eredetű, bizonyították hogy bizonyos organizmusok képesek átvészelni a világűrt ."

Hiába vészeli át a világűrt, attól még ha eljut idáig, nem fog tudni magával mit kezdeni. A vírusok magukban teljesen életképtelenek, gazdaszervezetre van szükségük, viszont már ahhoz is nagyon specifikus egyezések szükségesek, hogy egyáltalán egy sejtfelszínen megtapadjon egy vírus, nemhogy még fertőzzön is.

Ennélfogva hiába kerülne ide bármilyen úton egy más világban kialakult vírus, az itteni élőlényekkel aligha tudna mit kezdeni.

"És biztos vannak olyan növények is amiket betelepítettek . Mi is ha egyszer gyarmatosítjuk a Marsot, biztos hozzuk magunkkal a burgonyát, paprikát stb-t ."

Már ha megélne ott a burgonya meg a paprika. Amúgy meg ott van a "ha", nevezetesen ha gyarmatosítva lennénk...

#24-es, neked pedig javasolnám elolvasásra ezeket a válaszokat:

http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomanyo..

2014. júl. 4. 12:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!