Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Egy földönkívüli csészealj...

Egy földönkívüli csészealj szerintetek, ha a második legközelebb csillagrendszertől elindulna a Föld felé mennyi idő alatt érne ide?

Figyelt kérdés

Ehhez tegyétek hozzá azokat az UFO észlelések gyakoriságát és mondjatok meg nekem szerintetek mennyi esélye van annak, hogy az idegenek a Földet látogatják.

Tudjátok mennyi idő, amíg fénysebességgel megteszik ezt a nagy utat? Arról nemis beszélve, hogy a csillagászok, UFO kutatók nem találtak értelmes életre utaló jelet sem rádiójeleket sem fogtak pedig hülyeség azt feltételezni, hogy a technológiai fejlődés során a rádiójeles módszert kihagyták volna és úgy tudom, hogy az egyik ilyen űrszonda már elhagyta a csillagrendszert, de nem fogott semmilyen intelligens életre utaló jelet sem. Tudjátok mit jelent ez? Azt, hogy a legközelebbi csillagrendszerbe nem található intelligens fejlett civilizáció azis valoszinű, hogy a másikban sincs, vagy a harmadikban sem tudjátok milyen gyorsan kéne hajdania egy földönkívüli űrhajónak nemis tudom hány csillagrendszeren át, hogy a Földre érjen és természetesen, hogy pontosan lője be a Föld koordinátáit szerintetek mennyi idő, mennyi esély van erre?

#bor #sör #pálinka #lecsó #paprikás krumpli #Részeg ufók #E.T hazatelefonál #magyarország szex és más semmi #nagyágyú #híradó esti kiadás
2014. jún. 16. 20:23
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
10# Számból vetted ki a szót :-D
2014. jún. 16. 21:56
 12/31 A kérdező kommentje:

"Naprendszer pereméig sem biztos hogy

eljutnak (tőlünk!), mert a jelerősség a

távolság függvényében négyzetes arányban

csökken. Egyszerűen elhalnak a

rádióhullámok, mielőtt elhagyhatnák

Naprendszerünket. Ez pedig más

csillagrendszerekben is így van. Célzott

irányú rádiójeleket pedig nem nagyon

adtunk le, nem is nagyon volt eddig mit

megcélozni. Valószínűleg a más

csillagrendszerekben élő civilizációk (ha

vannak) is hasonló cipőben járnak.

"és úgy tudom, hogy az egyik ilyen

űrszonda már elhagyta a csillagrendszert,

de nem fogott semmilyen intelligens életre

utaló jelet sem. Tudjátok mit jelent ez?"

Igen. Azt, hogy az elmúlt kb. 40 év

folyamán nem küldtek célzott

rádióadásokat a Föld és/vagy a Voyager(ek)

irányába a Naprendszerünkön kívülről. "

#8 Mit gondolsz, ha létezne egy intelligens idegen civilizáció nem küldött volna egy űrszondát rádiójelek után kutatva minden irányban? Ha ez így van, akkor sok rádiójelet hagytak maguk után, mely elhagyta a saját galaxisukat, de mivel nem észleltünk ilyet azt feltételezhetjük, hogy a közeli csillagrendszerekaban nem található értelmes civilizáció.

#9 "Miért kell fénysebességgel megtenniük ? Ha

féregjáraton közlekedik és ismerik a

koordinátákat nagyjából fél perc és itt van

akármilyen űrhajó ."

Elárulnád nekem, hogy pontosan hogyan működik ez a féregjárat? Anna én intelligens lényektől küldött rádiójelekre gondoltam? Nem háttérzajra.

"Hát elég sok :-) Ugyanis a mi

Naprendszerünk 6 milliárd éves ami

fiatalnak számít . Csak a Tejúton több

milliárd csillagrendszer van ami idősebb

nálunk, tehát az ott kialakult civilizációk

több millió évvel előttünk járhatnak . A

Drake formula szerint a Tejúton 10

űrutazásra képes fejlett civilizáció létezik, a

Prödl formula szerint ez a szám 20 fölött

van"

Azt azért érted, hogy ha regisztrálni akarták volna az összes bolygót bekellet volna járniuk az összes galaxist, ami eszméletlen sok idő és kíváncsi lennék mi a frászkarika Drake formula? :D

2014. jún. 16. 22:05
 13/31 anonim ***** válasza:

"#8 Mit gondolsz, ha létezne egy intelligens idegen civilizáció nem küldött volna egy űrszondát rádiójelek után kutatva minden irányban?"

Én csak belőlünk, az emberiségből tudok kiindulni, mert azt ismerem. Az pedig eddig még nem nagyon küldözgetett minden irányba űrszondát. Mégpedig azért nem, mert elég költséges dolog egyelőre egy űrszondát is fellőni, ez pedig hasonló technológiai fejlődési utat bejáró idegen civilizáció számára is gátat kell jelentsen a rádiójel-figyelő űrszondák nyakra-főre történő küldözgetése útjában.

"Ha ez így van, akkor sok rádiójelet hagytak maguk után, mely elhagyta a saját galaxisukat, de mivel nem észleltünk ilyet azt feltételezhetjük, hogy a közeli csillagrendszerekaban nem található értelmes civilizáció."

Vagy csak rossz a feltételezési alap. Mint már írtam, a nem célzott rádiójelek jelerőssége a távolsággal négyzetes arányban csökken. Ez azt jelenti, hogy dupla távolságra már 4x érzékenyebb detektorra van szükség ugyanazon rádiójelek észleléséhez. Egy bizonyos távolságra a jelforrástól már nem is lehet érzékelni, mert belevész az űr háttérzajába.

Ahhoz, hogy a legközelebbi csillagnál egyáltalán észlelni lehessen az általunk kibocsátott rádiójeleket (mondjuk egy földfelszíni tévéadást, vagy a klasszefemet), ahhoz nagyságrendileg kb. peta- vagy exawattnyi energiájúaknak kellene lennie azoknak a rádiójeleknek. Ilyeneket pedig nem nagyon bocsátottunk ki, ha nem számítjuk azt a néhány felrobbantott atom- és hidrogénbombát.

"kíváncsi lennék mi a frászkarika Drake formula?"

Tudod, Gugli a barátod, Wiki a barátnőd ;)

[link]

2014. jún. 16. 22:42
 14/31 anonim ***** válasza:
Amúgy mik ezek a gyépés kulcsszavak? :D
2014. jún. 16. 22:42
 15/31 anonim ***** válasza:

Ha nem a fény, hanem a hang sebességével közlekednek, sokkal hamarabb ideérnek!

A hang gyorsabban terjed, mint a fény.

Bizonyíték: ha bekapcsolod a TV-t, hamarabb hallod hangját, mielőtt kivilágosodna a képernyő!

2014. jún. 17. 08:19
 16/31 A kérdező kommentje:

#13 Lehet, hogy tévedtem a rádiójeleket és az űrszondát illetően, de mit várok tőlem hisz, amikor hallottam erről az űrszondáról még csak pár éves éves voltam, de ennek ellenére méginkább igazam van.

#14 Ezek jutottak először az eszembe azt írta, hogy meg kell adni a kulcsszavakat hát én meg adtam tessék nem sajnálom. :)

#15 Te még nálam is nagyobb baromságokat írsz, ami nagy szó Anna néni és Sceptic bácsi majd jól helyre tesz bezony ;) hallottál már arról, hogy a világűrben nem terjed a hang? Azért remélem igazam van és tényleg, így van már semmiben sem vagyok biztos. :D

2014. jún. 17. 10:21
 17/31 anonim ***** válasza:
Féregjukon keresztül pik-pak itt vannak..
2014. jún. 17. 14:30
 18/31 anonim ***** válasza:

"A hang gyorsabban terjed, mint a fény. "

Ajjaj, ott vannak gondok :-D

2014. jún. 17. 17:42
 19/31 anonim ***** válasza:
A cinizmus megértését még gyakorolni kell itt néhány emberkének, igaz, Dubitus? ^^
2014. jún. 17. 20:28
 20/31 A kérdező kommentje:
Kellet neked megásni a saját sírodat igaz dubitus? Az én síromat Anna ásta és Sceptic dobta rá a földet :D dubitus mondhatom most mindenki harizik rád. :D
2014. jún. 17. 21:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!