Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Eszerint lehetetlen hogy más...

Eszerint lehetetlen hogy más bolygón kialakuljon értelmes élet? Ezér nem talál a seti semmit?

Figyelt kérdés

az életfeltétel megléte még nem elegendő ahhoz, hogy az élet létrejöjjön. Az élet magasabb minőség az élettelen anyaghoz képest, ezért spontán nem jöhet létre, még megfelelő feltételek mellett sem. Senki sem adhatja másnak azt, amivel maga nem rendelkezik. Élettelen nem adhat életet!

Az élet tehát nem alakult ki sem a Földön, sem másutt.

Mégis, legalább kettő erős érv szól a mellett, hogy Isten csak az embert teremtette meg, kizárólag a Föld bolygón.

1) Az első, hogy Isten az egész világegyetemet az ember kedvéért rendezte be olyannak, amilyen. Az egész teremtés célja az volt, hogy élettért alkosson az embernek.

Ebbe a képletbe pedig nem fér bele, vagy legalábbis teljesen logikátlan volna, ha Isten egy másik bolygón is létrehozott volna életet, különösen értelmes életet.

2) A második érv még erősebb, és teljesen perdöntő erejű ebben a kérdésben. Ez pedig a bűn kérdése.

A bűn az ember által jött be a világba, és általa a szenvedés és a halál az egész világra elhatott. (1Mózes 3, Róma 5.12 stb.). Márpedig ha létezne az anyagi világban, más bolygón értelmes élet, amely nem az embertől származik, akkor nem volna igazságos az ő számukra, hogy olyasmi miatt kelljen bűnhődniük, amelyet nem ők követtek el.

Az ég és a föld elmúlnak

(Máté 24:35)

az egek tűzbe borulva felbomlanak, és az elemek égve megolvadnak!

(2Péter 3:12)

A fenti Bibliaversekből látjuk, hogy majdan az egész Univerzum meg fog semmisülni , s mindez a bűn következménye lesz. Ha tehát volna más bolygón élet, akkor rájuk ez az ítélet jogtalanul terjedne ki. Márpedig Isten igazságos, senkit nem ítél el, aki nem vétkezett.

Mindebből tehát az következik, hogy teljes bizonyossággal kijelenthetjük: nincs értelmes élet más bolygókon!”

2014. máj. 13. 21:44
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
72%

Ilyen megkötött világképbe persze, hogy nem fér bele semmi. Ezt a kérdést így nehéz tovább feszegetni, még elméleti síkon is nem, hogy belevenni az űrkutatást.

Prödl Annácska nevű felhasználó válasza:

Én már nagyon régen megtanultam, hogy vallási agymosottal ne állj le vitázni, mondhatsz bármilyen érvet azonnal félresöpri valami bibliai idézettel :-)

Nem tudom, hogy te hogy vagy vele, de én ebben a topikban vallási meggyőződés hiányában is csak olyan embereket látok vitatkozni, akik a saját verziójuktól eltérő gondolatokat simán félresöprik.

2014. máj. 14. 06:51
 12/33 anonim ***** válasza:
100%

Ajja....

Egyesek még mindig nem törődtek bele, hogy nem a Föld körül kering az Univerzum (és pláne nem az ő pici fenekükből süt a napfény).

:)

2014. máj. 14. 11:10
 13/33 anonim válasza:
45%

Megsúgom: az élet teljesen magától és spontán módon létrejön pusztán az ismert fizikai, kémiai és energetikai kölcsönhatásoknak köszönhetően. Az élet a rendszer egyensúlyra való törekvésének eredménye. Nincs ebben semmi misztikum, csak némi kémiai és biológiai előképzettség kell a megértéséhez. Ismétlem: ezt nem elhinni kell, hanem megérteni! Az evolúciós algoritmus logikán keresztül bizonyítható.

Az élet kialakulásához nem kell Isten. Ettől függetlenül létezhet Isten, de az élet kialakulásában nem érhető nyomon.

Statisztikai valószínűségek szerint az univerzumban milliárdnyi helyen léteznie kell más fajoknak. Az hogy miért nem találkozunk velük arra is vannak tippjeim:

1.: Fejletlenebb fajok életébe erőszakkal való beleavatkozás káros a fejletlenebb fajokra nézve. Vannak leckék, amit egyedül tudunk csak megérteni (rendszerszemlélet, szeretet társadalmi szinten, önpusztító folyamatok ... stb.).

2.: A fejletlen fajok csekély felelősségérzete veszélyeztetne egy intergalaktikus közösséget, vagyis megint csak hanyagolva leszünk még jó darabig.

3.: Az evolúciós szingularitás viszonylag korán bekövetkezik az öntudatra ébredt fajok életében, aminek köszönhetően minden faj pár száz év fejlődés után számunkra értelmezhetetlen/érzékelhetetlen magasabb létformává alakul, vagy magasabb létsíkra kerül.

2014. máj. 14. 12:14
 14/33 anonim ***** válasza:
11%
Ez hülyeség! Csak a Földön van élet és PUNK-TUM! Még ilyen baromságot, hogy más "bolygókon" is lehet élet... Nézzenek oda. De elhülyült a világ.
2014. máj. 14. 12:48
 15/33 anonim ***** válasza:
96%

>Az élet magasabb minőség az élettelen anyaghoz képest, ezért spontán nem jöhet létre, még megfelelő feltételek mellett sem.

Ezért vagy te buta.

Bibliával érvelni pedig egyszerűen nevetséges :D

2014. máj. 14. 12:49
 16/33 anonim ***** válasza:
95%
Főleg hogy a Biblia is egy széthamisított mesekönyv.
2014. máj. 14. 13:08
 17/33 anonim ***** válasza:
70%
16# Ott a pont . A mai biblia már nyomában sem hasonlít az eredeti tanításokra, az elmúlt 2000 év alatt rengeteg kanonizáció volt, szóval tényleg nem több egy mesekönyvnél, és ha engem kérdeztek akkor én inkább Münchhausen báró kalandjait olvasgatom :-)
2014. máj. 14. 13:47
 18/33 anonim ***** válasza:
64%

Én valószinűleg tartom, hogy más bolygókon is kialakulhatott élet a Bibliai egy paradoxon a keresztény vallás csak azért jöhetett létre mert akkoriban nem nagyon voltak felvilágosult emberek és az akkori parasztok sok más vallási kultusz befolyása alatt álltak nem volt nagy döntés egy másik mellet megállapodni az utóbbi időkben pedig csak hagyományként van jelen a vallás a legtöbben nem is akarják megkérdőjelezni az Úr akaratát, akik pedig igen azokat hívják kételkedő embereknek, vagy szkeptikusoknak én nem is vitázók vallásos emberekkel mert nem akarom magamat feleslegesen kifárasztani ugyanezt tanácsolom mindazoknak, akik nem akarják magukat fárasztani Jézussal, aki mesterséges

megtermékenyítéssel jött a világra és a többi tanítványával, akik bort ittak és vizet prédikáltak.)

2014. máj. 14. 15:06
 19/33 anonim ***** válasza:
18%
#18: sajátítsd el az írásjelek használatát, aztán próbálkozz újra, kérlek.
2014. máj. 14. 17:41
 20/33 anonim ***** válasza:
100%

Keresztényként NEM értek egyett a kérdezôvel.

Ûrlények szerintem léteznek, nem kell szó szerint venni a Bibliát. Így csak a fundamentalista szekták, és a fanatikusok gondolkodnak, az átlag vallásos embereknek teljesen más a véleményük ebben a témában.

2014. máj. 14. 21:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!