Igaz történet a negyedik típusú találkozások című film? Ha nem kérek túl nagy feladatot, megindokolná mindenki pár szóba az elméletét, h mért igen, vagy mért nem?
Ma néztem meg a filmet, nem is értem, hogy kerülte el eddig a figyelmemet.
Mondjuk úgy, hogy igaz is meg nem is.
Amiket elmondanak az elején, hogy így úgy igaz történet alapján, valamint amiket bemutatnak benne "eredeti" felvételeket....nos azok hamisak. Ugyanolyan eljárással készítették a filmet, mint a Blair Witch, Paranormal Activity stb. tehát csak hogy "hihetőbbé és rémisztőbbé" tegyék a filmet.
DE!
Ha nem is pontosan így, ilyen körülmények között de hasonló esetek voltak. Nyilván feltuningolták őket, hogy eladhatóbb legyen a film.
Amik hamisak a filmben a valóság szempontjából (beszámolók alapján):
-az idegenek nem kényszerítik öngyilkosságra az embereket
-az idegenek nem ölnek meg senkit
-az idegenek nem reccsentik el az elrabolt gerincét:D
-az idegenek soha nem szólaltak meg sumérul
-az idegenek sosem gyötörték meg így az embert, hogy kb. a falat kaparja és úgy ordít a fájdalomtól hogy majd belehal
Amik igazak a filmben a valóság szempontjából (beszámolók alapján):
-éjszaka tűnnek fel, a mellettünk lévő (ha van olyan) egyszerűen nem ébred fel rá, hiába ébresztgetjük
-tehetetlenek vagyunk az elrablással szemben, de olykor megnyugtatnak
-az idegeneknek nem számít ablak, ajtó, zár, be tudnak jönni. Nincs akadály
-végeznek vizsgálatot, de nem úgy ahogy a filmben bemutatják
-hagynak nyomokat a testen, de ritkán
-"fejben szólalnak meg" igen, telepátia?
-vannak konkrét esetek, ahol tényleg bagolyként élnek az elraboltak emlékeiben(a nagy fekete szemek miatt), ezeket szintén pszichológusok jegyezték fel
-a sumér ábrázolásokon tényleg vannak alászálló istenek, rakéták stb. de ezeket mindenki úgyis úgy értelmezi ahogy akarja
Érdekesség:
A modern beszámolókban olykor úgy írják le a szürkék óriási szemeit, mint egy bagolyét, aki figyeli őket, de mint a filmben, tudják az eltérítettek, hogy az nem bagoly.
Viszont a sumerek istenei között is van olyan, aki az égből szállt alá és olyan, mint egy bagoly:
szárnyai vannak és nagy szemei:
Nekem tetszett, fasza film volt!
Talán az fogja unalmasnak találni, aki nem ásta bele magát ebbe a témába, mert nem érti, hogy ez miért olyan "nagy szám" a részletek miatt. Én végig feszültem figyeltem, lekötött :D
Nem a földönkívüliek miatt volt jó(ők szinte nem is szerepelnek benne), hanem a kiszolgáltatottság érzése miatt.
Ha érdekel komolyabban, olvasd el Budd Hopkins könyveit, amik megjelentek magyarul is, valamint Whitley Strieberét. Tuti,hogy ezeket vették alapul a filmhez.
George Adamski
Sci-fi, fikció. Kérdező addig keresse az öngazolást, amig "igen, ez igaz volt" féle vélemények kerülnek túlsúlyba. Indoklás? Az embereknek kell a borzongás, a csoda, a filmkészítőknek, Amerikának meg a zöldhasúak. A maga idejében kiváló kis (nagy) blockbuster volt ez a film. Aki többet lát bele az szánnvalóan buta, konteós aggyal rendelkezik. Maga a téma, a kapcsolatfelvétel érdekes, de tudni kell valóságot és mesét elválasztani. Sokaknál ez összefolyik. Akik igaznak vélik, azokból lesznek a napi sorozatokban szereplőket sorozatbéli szerepeikkel azonosító vénasszonyok/taták. A Kész Átverés című műsor egyik epizódja anno erre épült konkrétan: az egyik színészt azzal szívatták meg, hogy egy öreg rajongója a futárszolgálatos, fiktív énjével, szerepével azonosította az egész embert. Igen életszerű volt (sajnos).
Chamtrailben nem hisz esetleg valaki? Az mégszebb.
Szia ! :)
Én az első hozzászóló válaszát egészíteném ki pontosabban : ne legyél olyan biztos hogy nem beszélnek sumérul vagy hasonló nyelven, MERT régen, az ókorban vagy őskorban a sumérok furcsa kinézetű Istenségeket imádtak, amiket a mai ember csak úgy hív : földönkívüliek. Ha érdekel valakit jobban ez a sztori, google-Atlan. (zárójel bezárva)
Bár nem vagyok naiv, de ezt a filmet valahogy elhittem hogy igaz. Pl a paranormal activity-t nem tudom elhinni hogy valós dolgok alapján forgatták le. Maga ez a földönkívüli téma nagyon valósnak igérkezik, túl sok rá a bizonyíték, amit a világ nagyhatalmai sosem fognak elismerni. Sok érdekes dolgot olvastam, s lassan összeált a kép bennem is.
Érdekesképpen, nézd meg kérlek a youtube-on a Földönkívüliek és a Vatikán című 20 perces videót. Nagyon megéri !! Nekem kb leesett a pofám.
Meg a történelemben is sok furcsaásg van, ugyebár a gyík emberek... a Vrill testvérek...
Természetesen semmi nem igaz belőle.
Az igazi pszichológusnak beállított főszereplő a valóságban nem létezik.
Még a város környezete sem stimmel, ahogy a film bemutatja. Vezet oda út, és egy lapos síkságon található, nem erdős hegyvidéken, de utóbbi nyilván horrorisztikusabb.
Nem jelentettek UFO elrablásokat Nome-ból.
Az állítólagos igazi videó jelenetek gyatrán kivitelezettek, és szintén színészekkel forgatottak.
Érintőleges valóságalapja a filmnek, hogy 1960 és 2004 között a kisvárosban és környékén kb. két tucatnyian tűntek el.
Persze UFO elrablások fel sem merültek.
Mivel a helyi rendőrség nem jutott semmire az FBI kezdett szaglászni, mert felmerült egy esetleges sorozatgyilkos.
2005-ben lezárták az ügyet, azzal, hogy nem találtak gyilkosságokra utaló nyomokat. Feltételezésük szerint az eltűnések fő oka alkoholos befolyásoltság és a mostoha időjárási körülmények keveréke lehetett.
A helyiek kikérik maguknak a film által állítottakat, főleg az eltűntek hozzátartozói. A kevésbé érintettek jót röhögtek rajta.
Magyarán Hollywood megint etetni próbált. Volt aki bevette, hogy egy perc is igaz belőle?
"az ókorban vagy őskorban a sumérok furcsa kinézetű Istenségeket imádtak, amiket a mai ember csak úgy hív : földönkívüliek."
A mai ember úgy hívja őket, sumer istenek. De leginkább sehogy sem hívja, mert fogalma sincs és nem is érdekli kiket imádtak.
Szeretem az UFO-s /idegenek filmeket.
Emlékszem mikor ezt megnéztem, hát őszintén szólva még rögtön utána nem is volt baj, hanem mikor aludni akartam menni.
Ez még semmi, hetekig felkeltem 3 óra 33 perckor, de menetrend szerint.
Ilyenkor mindig vártam , hogy mi fog történni, de szerencsére semmi sem történt.
Ha tetszett ez a film, ajánlom figyelmedbe a Dark skies (sötét égboltok) című filmet, ugyanez a téma, de a film olyan , hogy magad alá csinálsz!
Szintén idegenek viszik el az embert benne!
DE rohadt brutál film!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!