Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Sárga fénygömb - de pontosan...

Sárga fénygömb - de pontosan mi is lehet ez?

Figyelt kérdés

2014.02.07. 11:14 perc - Épp a padban ültem, majd megérzés szerűen oldalra fordítottam a fejem, a terem hátulsó részére tekintettem. Egy nagy, sárga színű gömböt pillantottam meg, melynek alakja az objektumot körülvevő fény miatt nehezebben volt kivehető, de a közepe gömb volt, ebben biztos vagyok. Másodpercek alatt történt, villant egyet amint megláttam és eltűnt. Senki nem látta, senki nem figyelt arra, mindenki a filmet nézte, én pedig az objektumot. Valós volt, mert a többiek hátát megvilágította (ebből következik, biztos, hogy nem a kivetítő volt, amellyel szemben ültünk), mikor eltűnt. Az ablakok előtt a sötételő mindenhol el volt húzva, így csak a kivetítő világított. Körülbelül 2m magasan lebeghetett, és legfeljebb 30-40cm lehetett az átmérője.

- Olvastam már beszámolókat, melyekben szintén hasonló jelenségeket tapasztaltak az elbeszélők, és ezeket az Idegenek egyik megfigyelő technikájának tartják. Tehát egyfajta szondák. Nem ez az első eset, hogy hasonlót láttam. Az pedig szintén a valódiságát erősíti az esetnek, hogy nem cigizem, nem iszom, nem drogozok (itt erőszeretettel hozzák fel ezeket a dolgokat magyarázatként, és a pszichiátriát is ajánlják, de valljuk be, ebben az esetben semmiképp sem helytálló).

Van hasonló jelenség, ami ilyet produkál? Vagy tényleg az volt, amire én is gyanakszom?

2014. febr. 8. 19:23
 1/7 anonim ***** válasza:

Így olvasva elég valószínű, hogy valami olyan különös, rendkívüli dolog lehetett, ami nem ebből az anyagi, fizikai világból származik. A jelenség hirtelen felbukkanása és eltűnése mindenképpen erre enged következtetni.

Világszerte észlelnek hasonlókat sokan, én olyanokról olvastam, amiket kint észleltek, fent az égen, vagy itt lent, de a természetben, elhagyatott helyeken. Sőt, szerintem ki lehet jelenteni, hogy az UFO-jelenségek egy része is ilyen különös fénygömböknek tekinthető.

Szondákról is olvastam már, de én olyanokról, amik fizikai természetűek, és korong alakúak. Elképzelhető tehát, hogy ezek a fénygömbök a magasabb, érzékfeletti világok jelzései nekünk, talán a korszakváltásnak egyfajta jelei, mint például a gabonakörök.

2014. febr. 8. 23:06
 2/7 mustafa33 ***** válasza:
46%
Valaki belehugyozott a lámpa burába.
2014. febr. 8. 23:44
 3/7 anonim ***** válasza:
33%
Gömbvillám.
2014. febr. 9. 12:10
 4/7 A kérdező kommentje:

A gömbvillámnak jellegzetes tulajdonságai vannak, amelyek segítenek megkülönböztetni.

Sehol, senkin nem voltak égésnyomok, sem pedig erős szag, ami a gömbvillámmal jár.

Bár maga a gömbvillámra sincs tökéletes magyarázat. Sok a találgatás, hogy valóban mi lehet. Nem csak kint a természetben jelennek meg, ezért akár idegen lények megfigyelőeszközeként is számon tartják egyesek.

"A parajelenségek magyarázatán túl viszont olyan elképzelés is napvilágot látott, hogy nem természeti jelenség a gömbvillám, hanem valamilyen földönkívüli életnek a felderítő eszköze. Azért kutat, mert millió adatot szerez és közvetít a környezetében lévő tárgyakról és személyekről. Az elviselhetetlen, halálos erősségű energia pedig a mozgásához szükséges mennyiség vagy védőpajzs, hogy ne tudjunk ártani neki."

Persze vannak más magyarázatok:

"A gömbvillám azonban még véletlenül sem városi legenda, olyannyira nem, hogy tavaly ausztrál fizikusok egy csoportja végre megfejtették a titkát. Legalábbis először a világon sikerült leírni a gömbvillám keletkezésének matematikáját. Az elmélet szerint gömbvillám akkor jöhet létre, ha egymástól elszigetelt térben (tökéletes példa erre egy ablak két oldalán elhelyezkedő tér), az egyik oldalon nagyon erősen ionizált mező jön létre, amely a másik oldalon oly módon képes gerjeszteni a levegő molekuláit, hogy azok gömb alakra ugranak össze és kisülnek. A kutatás vezetője azonban elárulta, hogy mindaddig, amíg a gyakorlatban nem képesek modellezni, létrehozni a gömbvillámot, addig ez a megfejtés is csupán teóriának tekinthető. Még akkor is, ha messze a legtetszetősebb vagy leghihetőbb az összes eddigi megközelítéshez képest."

Ez viszont nem gömbvillám volt. Semmi olyat nem hagyott hátra, ami bizonyítaná, jellemző a gömbvillámokra (ráadásul nem is ez az első eset, hogy láttam, és abban az esetben sem okozott kárt semmiben, pedig bokrok, fák között lebegett el, csaknem hozzájuk ért).

Az a gond, hogy ezek is csak találgatások, és a megérzés is számít.

2014. febr. 9. 12:56
 5/7 anonim ***** válasza:
Az 1-es vagyok. Igen, ez valóban nem gömbvillám volt szerintem sem. A gömbvillámra még annyi tippem sincsen, mint ezekre a fénygömbökre. Egyébként azért sem lehetett az, mert úgy tudom, hogy a gömbvillámok erős zajjal, durranással járnak, mintha tényleg egyfajta kisülések lennének, ezzel szemben a fénygömbök hangtalanok.
2014. febr. 9. 22:42
 6/7 Kis Peter-IStvan válasza:
Tudom , hogy ez egy zavaro válasz lesz számodra , de ha tenyleg ilyent láttál es az ufok még nem vittek el seggbebaszni vagy agyatmosni , akkor vagy nem volt ott semmi vagy csak a szemed káprázott.
2014. febr. 12. 22:46
 7/7 A kérdező kommentje:

"Tudom , hogy ez egy zavaro válasz lesz számodra , de ha tenyleg ilyent láttál es az ufok még nem vittek el seggbebaszni vagy agyatmosni."

- Elég durva kifejezés, de az igazság az hogy hasonló volt már. Ezért gyanakodtam elsősorban egyfajta megfigyelésre. Meg mint írtam, többször láttam már ilyet, és volt hogy mások is, akik a közelembe voltak. Tehát ez egyfajta megerősítés. Persze ilyenkor nem kezdtem leállni, megbeszélni az ott lévőkkel, mert nem szerettem volna a titkokat felfedni, amik fontosak ahhoz, hogy ezt esetleg ők is megérthessék. De tökéletesen értem, mire céloztál, azért mert ez lényegében tapasztalat (csak nem ilyen "szép" szavakkal jellemezve).

2014. febr. 12. 23:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!