Bizonyíték az UFO-k létezésére?
Alapvetően szkeptikus vagyok az ilyesmiben, de ez az eset eléggé meggyőzőnek tűnik:
Bár nem vált széles körben ismertté, de UFO hívők köreiben biztosan akadnak néhányan, akik ismerik a oroszországi Sassowo-i rejtélyes robbanások esetét.
1992 áprilisában az oroszországi Sassowo környékén egy 30 méter átmérőjű, 3 méter mély kráter keletkezett egy hatalmas robbanás után. Az esetet megelőző hetekben a helyi lakosság gyakran látott különböző megmagyarázhatatlan égi jelenségeket a környéken, sőt, apróbb rengéseket is gyakran észleltek.
Az orosz állami szervek természetesen lezárták a területet, nyilatkozatok nincsenek, és azóta is titok övezte az esetet.
Azonban nemrég Dr. Dmitrij Vedernikov, a Krasznoszk-i Állami Műszaki Egyetem geofizika tanszékének vezető professzora, aki annak idején az állami szervek által felállított vizsgálóbizottság helyszíni és laboratóriumi vizsgálatait vezette, az egyik vezető tudományos egyetemi szaklapban publikálta a vizsgálati jegyzőkönyv egy részét.
A következő tényeket állapította meg a vizsgálat:
- Sem polgári, sem katonai légi forgalom a térségben a robbanás idején nem volt, ezt mind a katonai, mind a polgári repülési jegyzőkönyvek is megerősítik
- a térségben, sem a közelében nem található semmi olyan ismert geológiai forma, talaj- vagy lemezszerkezet - törésvonal, bármi - ami a robbanást megelőző földrengésekre magyarázatot adna.
- Szintén nem ismert semmiféle meteorológiai jelenség, mely a robbanást megelőző, a szinte a város teljes lakossága által tapasztalt fura légköri jelenségekre magyarázatot adna
- A térséget lefedő korabeli radar - és műholdfelvételek szintén semmiféle rendellenességről nem tanúskodnak, így a meteor vagy aszteroida becsapódás lehetősége is kizárt
- A robbanás előtt közvetlenül néhány perccel több helyi rádióállomás sugárzásában problémák léptek fel, valamiféle jel zavarta meg a rádióadásokat, noha ezt semmilyen meteorológiai jelenség nem okozhatta, és a robbanást követően azonnal meg is szűnt a vételi zavar
- A robbanás helyszínén végzett anyagvizsgálatok semmiféle általunk ismert robbanóanyag nyomát nem mutatták ki
- Ellenben furcsa, fehéres színű, de majdnem teljesen áttetsző, hamuszerű anyag nyomait lehetett a robbanás környékén felfedezni, melynek laboratóriumi vizsgálata során arra jutottak, hogy általunk ismert anyag égésterméke nem lehet ez a hamu, maga a kémiai összetétel pedig ismeretlen volt a szakértők számára, állításuk szerint nem ismert olyan természetes vagy mesterséges kémiai folyamat, mely ilyen kémiai összetételt eredményezne. Az anyag összetételét nem tette közé a professzor.
- Végül a záró bekezdésben megemlíti, hogy ez közel sem az összes feltárt információ, azonban minden további információ, beleértve a helyszínen talált egyéb anyagokról, tárgyakról, bármilyen egyéb körülmény az esetről és a vizsgálat további eredményei államtitkot képeznek, így nem hozhatja nyilvánosságra, valamint megemlíti, hogy ezen információkat is csak azért volt módjában felfedni, mert egy, a tudományos kutatási eredmények publikálásával kapcsolatos törvényi kiskapu erre lehetőséget ad, melyre egy jogász kollégája hívta fel a figyelmet, akinek megmutatta a szövetségi biztonsági szolgálattal kötött szerződését, melyet a vizsgálat megkezdése előtt alá kellett írnia
Nos, mit gondoltok?
BTW a kérdésem egy kísérlet volt, kíváncsi voltam, hányan veszik a fáradtságot, hogy utánanézzenek a dolgoknak, mielőtt csont nélkül elhiszik :)
Ugyanis az egészből egyedül annyi igaz, hogy Sassowo környékén volt néhány robbanás. Minden mást csak hozzáköltöttem, a professzort, a publikációt, meg minden egyebet :) A Krasznoszk-i Állami Műszaki Egyetem nem létezik, sőt, még a Krasznoszk nevű település sem :)
Bevallom, arra számítottam, hogy sokan lesznek, akik beszopják, és csak néhány ellenző, de örömmel nyugtázom, hogy nem így történt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!