Szkeptikusok! Hogy vélekedtek az UFOkról?
Már régóta nézem az oldalt és úgy vettem észre a szkeptikusok 0% gondolja azt, hogy földönkívüli eredetűek. Azonban hol ezt mondjátok, hol pedig azt.
Tegyük fel valaki lát KÖZELRŐL egy korong alakú repülő tárgyat, tisztán kivehető, ami egy repülő csészealj ( tehát műhold stb. kilőve egyértelműen).
És tegyük fel hogy az illetővel még másik ezer ember is egybehangzóan látott ilyet különböző földrészeken, országokban.
Nektek akkor mi ez az UFO és miért? Mert úgy látom két részre szokott oszlani a tábor:
-Az illető hazudik és csak kacsa az egész
-Az illető igazat mond, de a tárgy NEM földönkívüli eredetű, hanem titkos katonai gépet látott
Ti melyik eshetőségre szavaztok, miért?
George Adamski
Igen!
UFO az egy létező dolog. Ameddig nincs beazonosítva, addig az is marad. Miután, már földönkívüli űrhajókról, különféle lènyekről írnak, hogy kik irányítsák: akkor már, be van azonosítva, vagyis már nem UFO.
Van földönkívüli értelmes élet? Ez, nem kizárható, csak nincs bebizonyítva. Az, hogy napi szinten látogatnak minket, stb... - hagyjuk. Én itt láttam, ott láttam: aztán kiderül, nem is ügy volt. Ha bizonyiték nincs, akkor kár az egészért. Én is láttam fura dolgokat, de ameddig nem tudom bizonyítani, addig hagyom az egészet.
"agresszív céllal(marha nagy esély van arra, hogy azzal jönnek)"
A gondolatkísérlet kedvéért tegyük fel, hogy jönnek. Miért tennék agresszív céllal? Nyilván, az ilyen sci-fi dolgokat hagyjuk, hogy két másodperc alatt itt van egy teljes inváziós flotta. Idejönni mindenképp fáradtság, idő. Minek irtanának ki minket, mikor a saját bolygónktól még nem jártuk 400000 km-nél messzebb? Tök felesleges, semmi vizet nem fogunk mi zavarni intersztelláris értelemben még évszázadokig, de lehet, hogy tovább.
Ezen kívül a SETI-n belül foglalkoznak ezzel a kérdéssel, főleg társadalomtudósok. A földi civilizációt veszik kiindulási pontnak (oké, hogy ez mondjuk nem biztosan helyes, de mi mást tehetnének jelen esetben, és ebben a gondolatfolyamban nem rossz kiindulás), és azt mondják, hogy ha mi ezt a globálisan agresszív viselkedést fogjuk folytatni, akkor nem fogunk eljutni a csillagközi utazás szintjére, mert egész egyszerűen 137-szer kiirtjuk magunkat addig. Következésképp, a csillagközi utazásra képes civilizációk feltehőleg békésebbek. Szerintem ez is megfontolandó gondolat.
UFO: Azonosítatlan repülő objektum, definíció szerint.
Ergo bármilyen repülő jelenség UFO, amíg rá nem jönnek, hogy valójában mi az. Tehát egyértelmű, hogy UFO-k ebben az értelemben léteznek.
Bár te nyilvánvalóan földönkívüli űrhajókat értesz az UFO szó alatt.
Ebben az esetben:
Mindkét lehetőségre szavazok.
Mind ismerjük ugye az emberi természetnek az a részét, ami feltűnésre vágyik, illetve a tömegpszichózis is ismert jelenség.
Tehát, az általam elképzelhető scenario-k:
- Valami alabamai redneck csontrészegen hazamászva a kocsmából lát valami fura fényt az égen(de lehet, hogy csak annyit ivott, hogy hallucinált), ezt másnap elmeséli a kocsmában, ahol néhány könnyen befolyásolható ember ezt annyira elhiszi, hogy részegen hazamászva ő is látni véli ugyanazt, majd másnap ők is elmesélik, és szépen terjed a hülyeség. Itt jön a be a másik faktor, a feltűnésre vágyás, valamelyik nagyokos betelefonál valamelyik újságba/rádióba/stb., és máris kész a bulvár-szenzáció.
Aztán persze hiába jelennek meg a helyszínen tudóscsapatok, és figyelik hetekig az égboltot éjjellátó kamerákkal, nem látnak semmit, de ebből már nem lesz szenzáció.
- Valóban valamiféle ultramodern, titkos katonai repülő eszközt látnak, aminek a létét a kormány nyilvánvalóan nem fogja beismerni, hiszen államtitkot képező kutatási eredmény, de nyilván azt sem fogják az emberek pofájába hazudni, hogy igen ,ez egy földönkívüli űrhajó, mert akkor tömeghisztéria törne ki, ezért teljes hírzárlat, nem nyilatkozik senki, titkosítanak, stb.
"agresszív céllal(marha nagy esély van arra, hogy azzal jönnek)"
Vitatom ennek az álításnak igaz voltát!
Feltéve, hogy olyan magas szinten állnak, hogy ide tudnak jönni, akkor már nem megengedett a rossz szándékuk. Fejlődésüknek nem emberi mintájú kell legyen, ugyanis, az ember minden technikai fejlődést arra használ(t) fel, hogy minnél több embert tudjon hatékonyan kiirtani. Ebből az következik, ha jönnek, nem rossz szándékkal jönnek.
.
A "jó" és a "rossz" viszont csupán filozófiai fogalom.
Azt a rovartanászt, aki olvasztott alumíniumot önt a termeszvárba, nem szabad, sőt helytelen rosszindulattal vádolni. Őt a megismerés, a tudás vágya hajtja. Tehát az emberiség szemszögéből dicséretes dolgot csinál. Előre viszi a tudományt.
.
Ámde! - a termesz szemszögéből is így néz ki?
.
Ha jöhetnek és jönnek is, magas intelligenciájuk (hozzánk képest) egyáltalán nem biztosíték arra, hogy mi túléljük látogatásukat. Az ő szemszögükből JÓSZÁNDÉKÚ LÁTOGATÁSUKAT!
.
.
Sokkal kevesebb lesz az UFÓ, ha valaki repülő objektumot látván megynyitja ezt a linket:
Flightradar24.com - Live flight tracker!
.
A magam részéről helyesebbnek tartom az UFO megjelölés helyett a kb. 40 évve ezelőtti IFO használatát, ami intersztelláris (csillagközi) repülő objektumot jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!