Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Létezhetnek más összetételű...

Létezhetnek más összetételű bolygók és élőlények?

Figyelt kérdés

Ugye a legtöbb bolygót kéreg, földköpeny, föld lemezek, mag, és kőzetek alkotják. A másik csoport a gázbolygók, hidrogénbolygók csoportja és ezzel le is zárul, létezhet olyan bolygó amit teljes mértékben fém vagy acél alkot?

és a lakói is ilyen anyagból épülnek fel? mint pl. a Transformersbe robot organizmusokra gondolok.

Miért gondolják a földönkívülieket olyan összetételűnek, kinézetűnek, mint az embereket? Előfordulhat, hogy nem hús és bőr lények, hanem robotok, vagy esetleg láthatatlan, testtelen lények.

2013. okt. 13. 22:39
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Ez a gepi eletforma szerintem is kiloheto. De valamilyen mas alapu akar meg lehet is, mivel szerintem (a csipobol leugatosok szamara meg egyszer kihangsulyozom, hogy: szerintem) nem valoszinu, h a periodusos rendszerunk tartalmazza a vilagegyetemben talalhato osszes elemet, sot, lehet, h csak egy kis szazalekat ismerjuk. Vegul is azt sem gondoltuk volna X evvel ezelott, hogy etil-alkohol felhore bukkanunk egyszer a vilagurben. (Biztos ott lakik Bacchus. :) ) Szoval meg tartogathat meglepetest a vilagmindenseg... meg minden. ;)
2013. okt. 27. 06:03
 12/19 anonim ***** válasza:

Sajnálom hogy le kell törnöm az optimizmust,de nagyjából ennyi elem van.

Élet felépítésére csakis csak a 4. főcsoport kisebb rendszámú elemei alkalmasak.Ez a szén,a szilícium.Ennyi.Az ez alattiak már erősen fémes tulajdonságúak (pl:ólom).De mint ahogy láthattuk az előbb,egyedül a szén képes az élet számára használható molekulákat alkotni.Persze nem azt mondom hogy más nem lehet,de biztos hogy szén alapú a földön kívüli élet.Például más aminosavakat,fehérjéket,esetleg más enzimeket még mindig használhat,de ez nem rettentően nagy másság.

Illetve egy kicsit a nukleáris fizika vizeire kalandozva:Léteznek-e még nem ismert elemek,esetleg még több száz ilyen elem?

A válasz:Nem.

Ugyanis ha megnézzük atomfizikai szempontok szerint mi szükséges egy hosszú életű elemhez (mondjuk 1 millárd évig maradjon meg.) akkor rájövünk hogy a periódusos rendszer végén ez már nem teljesül sok esetben,az atomok tulajdonságai miatt.ehhez ismermi kell a poeriódusos rendszer felépüllését.

A sorokat periódusoknak hívjuk.Ezek azt jelzik hány héja van az adott periódusban szereplő elemnek,amin az elektronok elektronpályákra (s,p,d,f) korlátozódnak.

Az oszlopokat fősorozatoknak illetve mellékcsoportoknak hívjuk.(itt ez bonyolult,ugyanis energetikai szempontból a 3d alhély később épül ki mint a 4p).

Ezért inkább csak vizsgáljuk a főcsoportokat.Itt a főcsoportok növekedése egyenlő azzal hogy mindig egyel több elektronja van az adott elemnek.

H=1 elektron

He=2 elektron

Li=3 elektron és így tovább.

Ez azt is jelenti hogy mindig egy protonnal többje lesz a adott elemnek.Szóval a periódusos rendszer vége felé eljutunk a 116-os elemhez,amely a most ismert legnehezebb elem.

De akkor miért 92-t mondanak a legtöbb helyen?Nos azért mert a 92 természetes elemen túl,már csak mesterségesen lehet létrehozni,atomreaktorokban a maradék elemeket,melyek annyira radioaktívak,hogy pár szekundum alatt szétesnek alacsonyabb elemekké.

Elméletileg esetleg létezhet még talán pár 117,118,119-es és így tovább,rendszámú elem,de ezek már másodperc után szétesnek.Szóval ezekből nem jöhet létre élet.

Szóval nem a válasz.Az elemeket gyakorlatilag mind ismerjük,és sajnos hiába ez a rengeteg elem,egyedül a szén az élethez használható elem.

2013. okt. 28. 14:11
 13/19 anonim ***** válasza:

Mobiusz-szalag:

En nem vagyok expert a temaban. Michio Kaku nem tudom mekkora nevnek szamit szakmajanak koreiben, de az alabbi dolgokat az o Parhuzamos vilagok c. konyveben olvastam:

"Alapos kísérletek ezreinek elvégzése után arra következtettek, hogy az Univerzum

alapvetően úgy százféle atomból áll, amelyek egy szabályos periódusos rendszerbe

szervezhetők, kezdve a legegyszerűbb hidrogénnel.

Ez az alapja a modern kémiának, és minden középiskolában tanítják. A WMAP megdöntötte

ezt a képet.

Megerősítve a korábbi mérési eredményeket, a WMAP megállapította, hogy a köröttünk lévő

látható anyag (beleértve a hegyeket, a bolygókat, a csillagokat és a galaxisokat) az Univerzum

teljes anyag- és energiatartalmának mindössze csekély négy százalékát teszi ki. (Ennek a

négy százaléknak a legnagyobb része hidrogén és hélium, és valószínűleg csak három

százalék esik az ennél nehezebb elemekre.) Az Univerzum túlnyomórészt rejtélyes,

láthatatlan anyagból áll, amelynek eredete teljesen ismeretlen. A számunkra ismerős kémiai

elemek, amelyek felépítik az ismert világot, csak az Univerzum kb. 3 százalékát teszik ki."

Csak erre alapozva gondoltam, h a kalkulalt, maradek 96%-ban talalhato olyan elem, amelybol akar ki is fejlodhetett mas alapu eletforma.

2013. okt. 28. 14:39
 14/19 anonim ***** válasza:
Vagy a maradek 96%-ban itt egyetlen lehetosegkent gondolhatunk a sotet anyagra?
2013. okt. 28. 15:04
 15/19 anonim ***** válasza:

A sötét anyag elnevezést nem tudom kinek sikerült kieszelnie,de számíthatott volna rá hogy sokan félreértik majd.

A sötét anyag csak a nevében anyag,mint ahogy a koala mackó is csak névlegesen medve.

A sötét anyag egyfajta ragasztó,mely összetartja és gravitációs erőt kifejtve összehúzza az atomos anyagot.Ez nem a szokványos értelemben vett anyag,bár kétségtelenül igaz amit Michió ír.Valóban,a látható világegyetem nagy részét ez tölti ki.De a periódusos rendszerben ne keresd a Dm (darkmatter) vegyjelet.:D

Különben jól sejted,Michio Kaku valóban nagyon nagy nevű elméleti fizikus,és igen olvasmányosan,szórakoztatóan képes komoly dolgokról írni.

2013. okt. 28. 15:13
 16/19 anonim ***** válasza:

"...a fizikusok azzal a ténnyel viaskodnak,

hogy az Univerzum legtöbb alkotóelemei teljesen új, ismeretlen anyag- és energiaformák."

"...A WMAP eredményei szerint az Univerzum 23%-a... sötét anyag..."

"...Noha láthatatlan, ezt a különös sötét anyagot a csillagászok közvetett úton

mégiscsak észlelik: elhajlítja a csillagfényt, mintha csak üvegből készült lencse lenne, és ezért

mennyisége megbecsülhető abból, hogy mennyire hajlítja meg csillagfény útját..." >> Itt alaposan osszezavarodtam, mert eddig arrol olvastam, hogy a fenyt a nagy tomegu testek gravitacios vonzasa hajlitja el.

"...De talán a WMAP adatokból származó legnagyobb meglepetés, amelyről a tudományos

közvélemény értesült, az, hogy az Univerzum maradék 73%-a, azaz a legnagyobb része egy

sötét energiának nevezett, tökéletesen ismeretlen összetevőből áll, amely az űrt kitöltő

vákuumban rejlik. Maga Einstein vezette be 1917-ben ezt a tagot egyenleteibe...

...Jelenleg senkinek nincs semmilyen elképzelése arról, hogy „a semmi energiája” honnan

származik...."

"...Ha vesszük a szubatomi részecskék legújabb elméletét és megpróbáljuk kiszámolni, hogy

mekkora is ez a sötét energia, az így kapott érték 10120-szorosa a ténylegesnek (azaz az

egyest még 120 nulla követi). Ez az eltérés elmélet és tapasztalat között messze a

legnagyobb a tudomány történetében. Rettenetesen kínos, hogy a legjobb elméletünk sem

képes az egész Univerzum legnagyobb energiaforrását kiszámítani. Bizonyos, hogy Nobel-díj-

eső vár azokra a vállalkozó kedvűekre, akik megpróbálják feltárni a sötét anyag és a sötét

energia titkait."

Na, szoval itt az a pont, ahol teljesen osszezavarodok. Most akkor maximum meg egy-ket eddig ismeretlen elem letezhet, amibol az egesz sotet-anyag mennyiseg all, es/vagy adja a sotet-energia "egyfajta antigravitacios mezejet"?

Tenyleg igaz, hogy minel tobbet tud meg az ember, annal inkabb rajon, hogy semmit sem tud.

2013. okt. 28. 15:22
 17/19 anonim ***** válasza:

Bocs a valoszinusitheto OFF-ert, kerdezo!

Lehet, hogy ennek a beszelgetesnek mar a csillagaszat temakorben lenne a helye...

2013. okt. 28. 15:25
 18/19 anonim ***** válasza:
2013. okt. 28. 15:26
 19/19 anonim ***** válasza:

Koszi szepen! Azt hiszem en itt tobb infohoz jutottam abban a temaban, ami engem erdekel (beleertve a privit is), mint a kerdezo az UFO temaban. :) :) :)

Bocsi, kerdezo! ;)

2013. okt. 28. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!