Az, hogy a repülő csészealjak meg hasonló jelenségek mögött jövőből jött emberek állnak, ez miért egy ennyire megvetett elmélet?
Tökmindegy, mit mond Hawking, ő sem tud mindent.
Az elmélet lehetséges volna, de ennyi erővel lehetnek egy teljesen más fizika síkról idelátogató lények is, akik képesek átlépni egyik "dimenzióból" a másikba (nem tudok rá jobb szót, tessék ráérteni), és megfigyelni a miénket.
9#
Nézd én ezt egy könyvben olvastam régen címet ne kérdezz mert nem tudom már melyikben, sosem mondtam hogy fizikus vagyok, de gondoltam leírom hátha valaki többet tud róla . Erre most nem értem miért kell egyből lehülyézni meg letrollozni a másikat ... Ha többet tudsz a kvantumfizikáról akkor írd le de személyeskedés nélkül ennyi .
Hawking sem tudhat mindent. Volt hogy már egy kevésbé felkapott tudós is lepipált az elméleteivel egy állítólag nála sokkal többre tartottat. Én nem tudom hogy mit írta a könyveiben, mert nem olvastam, de úgy látom egyik azt mondja hogy az időutazás szerint lehetséges a könyv szerint, a másik meg hogy kizárja. Szóval döntsétek el.
Egyébként ha lehetséges is, biztos nem úgy ahogy egyesek gondolják a nagypapa paradoxon miatt. Tehát ha megölöd a nagypapádat, akkor ugye nem lehet apukád sem az idő során, így nem lehetsz majd később te sem.
De az is lehet, hogy ha egy adott pontot megváltoztatsz az időben egy másik párhuzamos univerzum vagy multiverzum keletkezik és azon az idővonalon halad tovább a történelem, tehát az eredeti "idővonalra" nem lesz kihatással semmi sem. Itt már be lehet keverni azt amit Antimod is írt, hogy lehet onnan jönnek, mivel végtelen számú világ létezhet velünk párhuzamosan.
Tehát ha megölöd a nagypapádat, akkor az eredeti vonalon nem történik semmi, hanem annál a pontnál ahol az adott személy elhunyt, keletkezik egy újabb vonal az eredetivel párhuzamosan és ott folytatódnak tovább a dolgok.
Paul Davies kozmológus az Isten gondolataiban szintén lehetségesnek tartja az időutazást, ezért bátorkodtam azt hinni, hogy előfordulhat ilyesmi. Amúgy szerintem a legnagyobb esély még mindig arra van, hogy nem látogat minket senki. Csak azt mondom ennek legalább annyi sansza biztos van, mint annak, hogy egy tucatra való földönkívüli faj titokban kóstolgat minket.
Kedves Antimod én is épp azt kérdezem, hogy miért pont a földönkívüli elmélet a nyerő, mikor bármi más is lehetne?
Antimod:
Ja,nem tudtam hogy mindenféle szedett vedett spekulációkat is lehet hozni,meg kitalálósozni!Akkor én jövök:Kérdező:Biztos lehetséges!Mivel egy Atlantiszi fénykristályról szóló tekercs létezik,ami azt írja tündebetűkkel,hogy a csillámpónik dimenziójából (ami a 3,1415926535 8979323846 2643383279 5028841971 6939937510 …dimenzió) simán idejöhetnek.Én még azt is hiszem (f*szt!TUDOM!) hogy egy varázsporral jönnek ide.A képlete:cukor+só+minden mi jó+X vegyszer.Aki pedig kételkedni mer az egy begyöpösödött droid!
Poliateista
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!