Van aki képes megmagyarázni, hogy mért is zárható ki, a "földönkívüli" civilizáció valósága?
"Tehetséges humoristák"
Ne fárasszanak...
" Ez a kérdés eléggé zsigerből született... Csak hogy tudd, ez a "rakás szikla" nagyobb fejtörést okoz a történészeknek és régészeknek, mint bármilyen más lelet a bolygón. Ha néha olvasol is, nem csak írogatsz, akkor megkapod a választ. Ja, és nem félrészeg "ufológusok" végezték a leletek vizsgálatát, hanem egyetemi laborok... de erről is találsz bőséges írásokat a neten."
Akkor a kellő tudás birtokában nyilván könnyedén meg is tudod válaszolni a kérdésemet, nem?
Ha már annyira zsigerből született, nem lehet olyan nehéz.
Kicsit utánanéztem ennek a Puma Punktu-nak, van fent róla egy 40 perces videó is a youtube-on.
Elég meggyőző, több probléma is van a dologgal:
-Elvileg egy paleolit közösség élt abban az időben ott akkor amikor ezeket a sziklaépítményeket készítették akiknek kőeszközeik, kőbaltáik, stb voltak.
-Ezekkel a kőeszközökkel lehetetlen ilyen tökéletes sziklákat, hajszál pontos vágott 90°-os felületeket és belső éleket készíteni. Még a mai technikával is nem kis munka, tervezés, logisztika.
-Ez a hely több ezer méter magasan fekszik azon természetes határ felett ahol már nem nőnek fák. Ezeket a néha több 100 tonnás kősziklákat rejtély hogy mivel mozgatták.
-Van jópár különleges H formájú szikla amik annyira tökéletesen egyformák mintha valami sorozatgyártási technikát használtak volna a készítőik. A másik pedig a funkciójuk. Fogalmunk sincs miért van olyan alakjuk mint amilyen.
Ahhoz pedig hogy a földön kívüli civilizáció miért használ sziklákat építkezéshez: Logikus hogy nem fognak több 10 ezer tonna építőanyagot ideszállítani egy másik naprendszerből, azt használják ami itt fellelhető.
És van még 1 rejtély a hellyel kapcsolatban.
A sziklákat valami olyan mértékben lerombolta hogy csak néhány maradt meg az eredeti helyén sérülés mentesen. Az egész környék tele van a kisebb-nagyobb szétszórt szikladarabokkal, ez inkább hasonlít egy hatalmas robbanás után maradt képre mint földrengésre. Ez is rejtély hogy mi/ki volt képes ekkora pusztítást végezni.
1-es,
Én nem látom az okot, hogy bárkire is mutogatnom, kellene.
A nevekkel való dobálózás meg pláne értelmetlen gyanús.
Igen erre számítottam!
Az ufológia már hogy ne lenne tudomány!
Ezeket az embereket úgy képzelik el sokan, hogy minden előzmény előtt, csak simán el kezdték ledönteni az eddigi
elméleteket. Legyünk annyira tisztelettudóak elismerni,
hogy ez a legkevésbé se egyszerű feladat!
Ha logikusan elgondolkodol rajta, most komolyan,
nem világos hogy ez a megnevezés, és amit takar,
alapjába dönti le az eddigi egyes vallásokat,
történelmet, fizikát,
és így tovább? Ha talán igazat adsz nekem,
nem gondolod kivitelezhetetlennek ezt mint papiros tudást?
Mert én mindenképp úgy látom, h olyan szinten szakadna
2-részre a modern tudomány, s a tanítások,
hogy az már összeférhetetlenséget eredményezne.
Hát persze, hogy meglátogatnak minket!
pl Da vici komolyabb dokumentumait, ha sikerül valahol
átolvasnod, feketén fehéren írja le a földönkívüli civilizációval való kapcsolatát.
De ő csak még mindig egy a számtalan, megvilágosult
fantasztikus eleme közöl. Kik megértettek valamit,
s nem tudták, h hogy mondják el.
Mikor eretnekségért ártatlanokat végeztek ki,
mert amit nem mertek tudni, azt elpusztították!
Erőszak, és gúny, akár csak a mai napokba.
Én nem mondanám hogy páremberöltővel ezelőtt,
okos húzás lett volna, a gépek s a chipek világáról, beszélni.
Az ufológia továbbra sem tudomány. Ez nem az én személyes véleményem, hanem ez tény. Valami attól válik tudományos területté, hogy a tudomány módszertanát alkalmazva törekedik az objektív megismerésre. Az ufológia egyáltalán nem alkalmazza a tudományos módszert, ezért nem tudomány. Tehát nem arról van szó, hogy neked vagy nekem mi a véleményünk, hanem arról, hogy definícióból adódóan nem lehet tudomány az ufológia. Érted ezt?
>Az ősi Sumer kultúra, vagy a Hihetetlen sokat tudó Maják,
is hagytak hátra egyértelmű bizonyítékokat.
Nagy divat, ugyanakkor nagy tévedés felülértékelni a maják, vagy más régi civilizáció tudását. A maguk idejében, az ő koruk viszonyaihoz képest meglehetősen sokat tudtak, de ma az élet és a tudomány minden létező területén ezerszer annyit tudunk. Csak azért mondom, mert sokan azt hiszik, hogy szegény, együgyű maják okosabbak voltak nálunk.
>Én nem akarom meggyőzni az úgymond, "szkeptikusokat".....
de hát lehunyt szemmel, s bedugott füllel, nem lehet beszélgetni komolyan!
Ha ez alatt azt érted, hogy meglehetősen sokan tartják magukat szkeptikusnak, miközben csupán önhittek, apatikusak és maximum félműveltek, akkor egyetértek. Amúgy persze a szkepticizmus nyílt látókörűséget követel, kritikus gondolkodással karöltve.
Egyébként téged nem lehet, és nem is érdemes komolyan venni, pazarlom az életemet azzal, hogy válasozlok neked.
1. Borzasztó a helyesírásod.
2. A fogalmazásod zavaros, sokszor szinte érthetetlen.
3. Olyan, mintha versben írnál (nem is értem).
4. Nem érted meg azt, amit írok. Értő olvasás nulla, vagy eleve nem is akarod felfogni. Az eddigi válaszaid azt mutatják, hogy nem értetted meg a legelső, szerintem nagyon egyszerű válaszomat sem.
5. Még a kérdést sem bírtad korrekt módon megfogalmazni. Te arról beszélsz, hogy a Földön voltak/vannak-e idegenek, pedig a kérdésed általánosságban az idegen civilizációkról szólt.
Nem bántani akarlak, és az elején úgy álltam hozzá, hogy akár normális vita is lehet ebből, de sajnos csalódnom kellett.
Neked van igazad, én sem igazán tudom, hogy mi késztetett válaszra :)
De sebaj.
Megmondom az őszintét, h nem olvastam végig amit írtál,
mert ömlik belőle az agresszió. nekem ilyesmihez nincs kedvem. Az utolsó sorra válaszolva, nem tudsz megbántani,
mivel jelentéktelen ember vagy számomra.
Én is úgy látom, h hatalmas szakadék van kettőnk közt,
s nincs miről beszélünk.
Azért köszönöm a "válaszaid"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!