Van aki képes megmagyarázni, hogy mért is zárható ki, a "földönkívüli" civilizáció valósága?
"Tehetséges humoristák"
Ne fárasszanak...
#1-es vagyok.
Mondj nekem olyan csillagászokat, régészeket vagy más tudósokat, akik kizárják a földönkívüli élet/civilizáció lehetőségét. Az ufológusok nem számítanak, mert az ufológia nem tudomány.
Egyébként te most úgy általában beszélsz a földönkívüli civilizációkról, vagy ezek földi jelenlétéről?
A leletek, jelenségek pedig egyáltalán nem állnak olyan erős lábakon, mint ahogy a lelkes UFO-hívők állítják. Ami erős lábakon áll, arra pl. van erős bizonyíték. De ez nem is lényeges.
Azt akartam kifejezni, hogy nem lehet a mérleg nyelvéről beszélni, meg taglalni a kijelentések helyességét, mert a megfelelő ismeretek hiányában nem lehet valószínűségeket rendelni a kijelentések mellé, ezért nem lehet összehasonlítani őket.
én is szkeptikus vagyok, mert sosincs bizonyíték!!
és pont egy ilyen fontos dologban, ami sok embert foglalkoztat
nem homályos, meg kamu képek, videók, meg kitudja milyen beszámolók, furábbnál, furább emberektől,
ha egyszer valamelyik egyetem professzora , v egy ország kormánya, v a nasa hivatalosan bejelenti, és alátámasztja a fenti állításait, amit szoktak is mindeféle vizsgálatoknál, akkor majd elhiszi minden ember
de csak akkor
#15 "nem homályos, meg kamu képek, videók, meg kitudja milyen beszámolók, furábbnál, furább emberektől,
ha egyszer valamelyik egyetem professzora...stb"
Ez most már egy meddő vitává vált, mintha két futbalcsapat szurkolói ölnék egymást. Meg tudnád egyiket is győzni, hogy nincs igaza? Nem.
Téged meggyőzne valamelyik egyetem professzora, de nem is tudsz róla, hogy sok ilyen van és GYK "szkeptikusai" már könyvüket el sem olvasva őrültnek nyilvánították őket. Egyetem is foglalkozott ezzel a kérdéssel (pl. a 90-es évek végén Mexikóban) és az ottani rengeteg videót elemezve nem tudtak sokra magyarázatot. Persze itt GYK-on van magyarázat mindenre.
És persze a másik oldalon is sok elfogultság és tudatlanság, de igenis a mérleg amiről szó volt nem egyforma.
Ha közvetlen, laboratóriumi fizikai bizonyíték nincs is, a közvetett bizonyítékok súlya elmozdítja a mérleget. De ehhez utána kell járni a dolgoknak és nem csípőből lövöldözni ide-oda.
És persze a személyes élmény a legjobb, de ez szerencse kérdése.
Sajnos nem ennyire egyszerű ez a kérdés. Nyilván a cél az lenne, hogy elfogadott tudományos módszerekkel igazoljuk pro vagy kontra ezeket a feltételezéseket (merthogy egyelőre csak arról beszélhetünk).
Viszont ami nem kiszámítható, az a társadalmi hatása egy olyan hivatalos eredménynek, ami esetleg alapjaiban rengetné meg az eddigi történelmi, evolúciós, vallási stb. tanokat.
Mit gondoltok, mivel járna az, ha természettudósok előállnának egy olyan megállapítással, hogy valami nem stimmel? Nagyon nagy felelősség minden ilyen jellegű kijelentés, különösen egy olyan világban, ahol az emberek túlnyomó részének megvan a maga szentírása, az abból fakadó teremtés elmélete, kialakult egy emberiség történet, és sorolhatnánk tovább hosszasan.
Röviden, még akkor sem várhatunk tudományos "igazságokat" egy, az általánosan elfogadottól eltérő múltról vagy jelenről, ha történetesen ezek igazolhatók lennének, úgyhogy kár is ilyet követelni. Nem elég érett ehhez még az ember.
Alvásparalízis - sokáig azt hitték hogy szellem, ördög, démon, pedig nem csak Alvásparalízis :)
UFO - majd kiderül hogy az amit jelent, egy másik ország repülöje, csak edig nem ismerhetük, ja és "UFO-k" mindig is lesznek megköveteli a katonaság.
Biztos hogy van valahol inteligens élet, de ide még nem jöttek, ott a hábul ürteleszkóp a nap 24 órájába az ürt kémleli, a földön is van sok komoly teleszkòp és ilyen komoly müszerek még soha nem kaptak lencse végre idegen ürhajot.
"...még soha nem kaptak lencse végre idegen ürhajot"
Ezt meg mi alapján mered ilyen határozottan kijelenteni?!
Hát igen!
Komoly teleszkóp mögött, komoly emberek! Kik midig azt főzik, mit a média tálakon szolgál fel, és a tömeg megeszi.
Mért kellene képekre, s videókra támaszkodni, mi tele, s tele van csalásokkal! De persze ismerjük el azt is,
hogy több számos felvétel van, mik zavarba ejtenek, számos grafikust! Ha ezekből a milliónyi felvételekből csak,
egyet nem tudnak 100%-ra megcáfolni, akkor minden kép
logikus lehet, gondolkodni.
Az ősi Sumer kultúra, vagy a Hihetetlen sokat tudó Maják,
is hagytak hátra egyértelmű bizonyítékokat.
A különböző vallások rengeteg információt,
hordoznak magukba. Említhetnem itt Enok-ot, vagy egy kicsit előre haladunk, Leonardo Da vinci üzenetei is
értelmetlenek, ha csak nem egy másik szempontból nézzük.
Én nem akarom meggyőzni az úgymond, "szkeptikusokat".....
de hát lehunyt szemmel, s bedugott füllel, nem lehet beszélgetni komolyan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!