Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Mi a véleményetek Puma Punku...

Mi a véleményetek Puma Punku -ról?

Figyelt kérdés
A minap láttam egy spanyol forgatócsoport által készített dokumentumfilmet a bolíviai Puma Punku -ról. Engem lenyűgöztek a látottak! Olyan építészeti leleteket mutattak, melyek a mai kor technológiáját meghazudtoló precíz megmunkálást tükröznek, és amelyek a (radiokarbonos vizsgálat szerint) 10.000 éves koruk szerint sehogy nem illenek bele az emberiség fejlődés történetébe. Mi a véleményetek ezekről a meghökkentő, és igencsak kézzel fogható dolgokról? Miért nem lehet többet hallani ilyen ókori, vagy inkább történelem előtti furcsaságokról?

#PUMA #Punku
2013. ápr. 9. 21:19
 1/6 Shaddark ***** válasza:

Én ugyan nem tudok p.p.-ről semmit, csak ehhez a mondathoz szólnék hozzá:

"melyek a mai kor technológiáját meghazudtoló precíz megmunkálást tükröznek"

A mai technológiák legtöbbje (autógyártás pl.) még nem jár ott ahol a régi kézi technológia.

Régen pl. a felületeket karcolásos - indigós technokával sokkal simábbra tudták csinálni mint most a gépek. A modern technológia költséghatékonysági szempontok szerint üzemel. A régiek meg (mert kevés számú kellett a dolgokból), inkább minőségi volt.

Szóval ez egy olyan mondat ami a mostani időkre is igaz...

Jól hangzik de semennyire sem igaz.

Nem véletlen hogy annyiba kerül egy roysroys, amit KÉZZEL csinálnak még ma is.

2013. ápr. 10. 09:53
 2/6 A kérdező kommentje:
Valóban, semmit nem tudsz Puma Punku -ról. A műszeres vizsgálatok ugyanis egyértelműen bizonyították, nem kézzel készültek ezek a megmunkált tömbök, és jóval régebbiek, mint ahogy azt az emberiség története feltételezni engedné. Érdemes utána olvasni, nagyon érdekes kérdésekkel lehet találkozni, ahogy mélyebbre ásol. A válaszok sajnos egyelőre váratnak magukra.
2013. ápr. 10. 14:28
 3/6 anonim ***** válasza:

Elég meggyőző, több probléma is van a dologgal:

-Elvileg egy paleolit közösség élt abban az időben ott akkor amikor ezeket a sziklaépítményeket készítették akiknek kőeszközeik, kőbaltáik, stb voltak.

-Ezekkel a kőeszközökkel lehetetlen ilyen tökéletes sziklákat, hajszál pontos vágott 90°-os felületeket és belső éleket készíteni. Még a mai technikával is nem kis munka, tervezés, logisztika.

-Ez a hely több ezer méter magasan fekszik azon természetes határ felett ahol már nem nőnek fák. Ezeket a néha több 100 tonnás kősziklákat rejtély hogy mivel mozgatták.

-Van jópár különleges H formájú szikla amik annyira tökéletesen egyformák mintha valami sorozatgyártási technikát használtak volna a készítőik. A másik pedig a funkciójuk. Fogalmunk sincs miért van olyan alakjuk mint amilyen.

Szóval vagy idegen technológia maradványa, vagy egy előző,fejlettebb emberi civilizáció hagyatéka. Az ott élők, tuti nem csinálhatták, nem voltak meg az ismereteik hozzá.

Amúgy igen érdekes, erről töri könyvekben sosem írnak semmit, nem hiába...egyszerűen kihagyják, úgy mint a baalbeki teraszt.

2013. ápr. 12. 14:53
 4/6 A kérdező kommentje:

"Szóval vagy idegen technológia maradványa, vagy egy előző,fejlettebb emberi civilizáció hagyatéka."

Szívből remélem, hogy az idegenek nyomait lehet csodálni Puma Punku-ban. Mert ha mégis emberi hagyaték lenne, akkor az csak azt jelentheti, hogy a tudásszintünk ciklikusan változik. Azaz ha elérünk egy bizonyos fejlettségi szintet, akkor onnan nincs tovább.

És ahogy a dolgok állnak ma a bolygónkon az emberi tevékenységnek köszönhetően, lehet, hogy közel a fordulópont...

2013. ápr. 12. 21:52
 5/6 anonim ***** válasza:
Én csak azért írtam plusszba az emberi tevékenységet, mert sok népnél fennmaradt az hogy korábbi civilizációk leszármazottai és megvannak adva az elsüllyedt helyek nevei is. Nem csak Atlantisz volt ez, még kapásból 8-at tudnék felsorolni. De a korábbi civilizáció fejlettsége és tudása idővel elveszett.
2013. ápr. 12. 22:44
 6/6 humex válasza:
Bár a kérdés már több mint egy éves azért leírom hogy én az Ősi idegenek c. sorozatot ajánlom megnézésre! Rengeteg ilyen és ehhez hasonló helyekkel foglalkoznak.
2014. júl. 26. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!