Az ufóhívőket nem zavarja néhány apróság?
Irdatlan nagy távolságok vannak a Naprendszerünkön belül is. Központi csillagunktól is nyolc percet utazik a fény, hogy ide érjen. A széléig emberi mértékkel nem mérhető időre van szüksége. Távoli csillagokig pedig évezredek kellenek. Több, mint amióta egyáltalán élet van a földön.
A nagy számok törvénye szerint feltételezhető, hogy élet máshol is keletkezhetett, sőt értelmes élőlények is.
De mi annak a valószínűsége, hogy az az élet a földihez hasonló, emberszerű, és egyszerre vannak velünk azonos szinten, ugyanakkor sokkal többre is képesek.
Mi nem vagyunk képesek nagyon elszakadni a földtől. Még a holdutazáson is vitázunk, pedig a Hold alig van messzebb, mint a sarki fűszeres. A Mars felé ácsingózunk, de oda se, nagyon jutunk el, legfeljebb a gépeink.
Ha az idegenek fejletlenebbek, mint mi, ők sem képesek csillagközi közlekedésre.
Olvassa el valaki az ómagyar Mária siralmat. Legrégebbi nyelvemlékeink közé tartozik. S mennyire más ma a magyar nyelv. Egy középkori lovagot újraélesztve csupa ördöggel találkozna, boszorkányos csudákkal körülvéve.
Ha valahogy ide vetődne egy idegen, csak bámulna, mind az a bizonyos borjú.
Ha meg sokkal fejlettebb, akkor mi nem tudunk vele meg mi leszünk az álmélkodók. De kommunikáció így sem igazán jön össze. Hacsak nem olyanok, hogy ráteszik a kezüket az 1000 szó turistáknak című nyelvkönyve, s azonnal mindent értenek, s tetszés szerinte nyelven szólalnak meg.
Ismerik az össze földi nyelv össze dialaktusát, be van nekik táplálva a pigmeus, a mongol, a bantu, az összes rassz antropológiai jele, és így tovább.
"Irdatlan nagy távolságok vannak a Naprendszerünkön belül is."
Ez a kérdés akkor fog "megoldódni", ha végre ki tudjuk tolni értelmezési keretünket az általunk jelenleg érzékelhető univerzumon túlra. Meg fogjuk érteni, honnan jöhetnek ezek a megfigyelő lények, és hogyan tudnak eltűnni olyan hirtelen, miért nem érzékelhetők radar segítségével stb.
IU DALS TU MEGNUS ESEM ITU LEHT.
0,3 h/zu = 0,9ä/F
Ennek az egyenlőségnek a megfejtése választ ad minden kérdésetekre földi népek.
Nem találtam, minek kellene zavarnia az UFO-hívőket. Mert a kérdés-monológban nincs semm, ami cáfolná idegenek esetleges ideérkezését.
Egyébként azokat, akiket hívőnek minősítenek bármiben, azokat semmi sem zavarja.
A fanatizmus bármi mellett vagy ellen bizonyítéknak vesz bármit saját hite mellett és nem hall meg semmilyen ellenérvet.
Ez vonatkozik a fanatikus ellenzőkre is, akiknek le kéne harapniuk a nyelvüket, amikor szkeptikusnak nevezik magukat. Nekik bármi kacsa vagy csalás anélkül, hogy erre a saját hitükön kívül bizonyítékuk lenne.
Ideje lenne elfogadni, hogy az UFO-k egy olyan terület, ahol sem mellette, sem ellene nincs perdöntő bizonyíték.
Nagyon sokan elfogadják, csak éppen nem az ő hangjukat hallani. Sajnos a hangerő mindkét oldalon fordított arányban áll az intelligenciával.
A kacsa és csalás kifogás ellen érdemes pl. utánaolvasni Jan Wolski esetének a hetvenes években. A mai napig nincs magyarázat, cáfolat. Ami biztos, hogy az akkori tanúknak esélye nem volt csalni, hazudni. Évekig vizsgálták kutatók, pszichológusok az esetet.
A legkorrektebb az egyik akkoriban elismert fizikus végkövetkeztetése volt:
"Nem tudom elhinni, hogy idegenek jártak itt, de az is biztos, hogy a tanúk nem hazudtak. Tanácstalan vagyok."
A legkorrektebb az egyik akkoriban elismert fizikus végkövetkeztetése volt:
"Nem tudom elhinni, hogy idegenek jártak itt, de az is biztos, hogy a tanúk nem hazudtak. Tanácstalan vagyok."
Számomra ez teljesen elfogadható megállapítás. Nem mondta hozzá, hogy Na ehhez mit szóltok szkeptikusok?
Szóval, ami leginkább érdekel, az a lények közötti kapcsolat.
Ha mi vagyunk a tiszavirág, akkor csak szemlélni tudnak minket, gombostűhegyre tűzni, lefújni méreggel, de Shakespeare nemi identitásának latens megjelenése királydrámáiban problémakört nem fogjuk tudni velük megbeszélni. Szerintem.
Egy itteni beírásból tudom, hogy még a haldokló ufó is tud folyékonyan angolul. Akkor ez olyan, mintha mi tudnánk kérészek nyelvén? De akkor mi miért nem tudunk a tiszavirággal dumálni egy jót? Nem szeri a sört, vagy miért?
Ha egyszer találkozunk más lényekkel, az első kommunikációs lépés a geometria és a matematika lesz. Utána már nem sokkal nehezebb, mint egy földi idegen nyelvet megtanulni, nehézség csupán a más civilizáció eltérő és egymásra nem húzható fogalmaiban lehet.
Az általad felvetett kommunikációs probléma olyan szintű evolúciós különbséget feltételez, ami nem valószínűbb a hasonló szintnél.
Meglehetősen kényelmetlenek lehetnek az első lépések egy fajjal, ami mondjuk szagokkal kommunikál. :)
Ha UFO hívők válaszára vagy kíváncsi akkor ezt ne olvasd el.
A távolság, csak nekünk okoz problémát. Nekünk embereknek. Azonban nekünk sem sokáig.
Einstein szerint is térgörbületeknél lehetséges az az ugrás. Tér-idő ugrás. Ha ezt megoldjuk, nem akadály a távolság.
Ha ezt sikerül megoldani, akkor már csak egyet kell kitaláln, hova ugorjunk?
A Tejút rendszerben, mi egy kicsit szélenn vagyunk, vagyis a közepétől messzebb, a széléhez közelebb. Ha a galaxis a közepében omlik össze, akkor a szélén vannak a fiatalabb világok. Azaz nálunk sokkal ősibb civilizációk vannak a középpont felé haladva. Tudósok szerint csak ebben a galaxisban 50 millió lakott bolygó lehetséges.
És még mennyi galaxis van?
Nem vagyok hívő, realista vagyok. Az idegen élet, nem kérdés számomra, puszta logika
ember sterü lényekre nagy az esély mert az inteligenciáhos és ürhajó épitéshez kelenek bizonyos ddolgok. Mint a tuléléshez és a kifejlődéshez is. Persze nagyban is eltérhetnek. de mondjuk a végtagok száma ugy 4 mint az embernél valószinü egyenes járás azse velószinutlen. szaporitó szervek hejzete? Máshol előnytelen lene mint a Star TRek 6 ban amikor a kapitány térden rugot egy ojan ufót akinek a térdén volt a tőke belátható mért előnytelen ot. Másik szaporitó szerv máshol nem lehet nagyon. Az élőlények hasonló korulményel lőzt hasonló alakot vezsnek fel pl a teropoda dinoszauruszok két lábon jártak két kezük volt meg farkuk jó mondjuk a kőzős ősunknek is 4 végtagja + farka volt de tőlunk fugetlenul áltak kétlábra amior micsak rágcsálók voltunk.
A csilag kőzi utazás meg más kérdés ere nem lehet váloszolni ha nem lehetséges mert most nem de ezer 1 millió vagy mégtőb év mulva kitudja ez azt jelenti ha idejőnek akor fejletebek sokal nálunk kb ojan lene mint ha F/35 el leszálnánk a rőmai császárhoz.
a hasonló technikai szint meg atol füg hány faj van vagyis valószinütlen hogy az első főldőnkivüliek akikal találkozunk egyszinten lesznek velünk. Viszont világ egyetem méret miat ezis esélyes.
A komonikáció jelenleg kivitelezhett len mert ha most vanak a mi szintunkőn akor ugy a 100-150fényévnél meszeb vanak az első rádihulámaik nem értek ide ráadásulcsak eős rádióhulámokat tudnánk észlelni egy telefont csak jupiteről tudnánk ha a megfelőlhejzetbe lenénk. Ls a távolság nyégyzetével csőkeb a jel erőség.
És uncsi beszégetés lene én aotol is kikészülok ha 10perceket várnom a válaszra fécen
Ha van egy csilagkőzi cibilizáció akor tahion alapú komonikációra van szüksége de a tahionok létezését se tudtuk bizonyitani nem hogy ijen vevőt épitsunk.
Egy fejleteb faj megoldhatná a komonikációt a a rádió hulámok lehalgatásával vevő egséget tudnának késziteni és fokozatosan párositani a kifjezéseket a tárgyakal eseményekel (z eltartana egy darabig de kőnyebmint idejőni) A főldőn is sok kódót igy tőrnek fel ezért nem használják végtelen szer ugyanazt a kódót és egy baba is igytanul beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!