Az ufóhívőket nem zavarja néhány apróság?
Irdatlan nagy távolságok vannak a Naprendszerünkön belül is. Központi csillagunktól is nyolc percet utazik a fény, hogy ide érjen. A széléig emberi mértékkel nem mérhető időre van szüksége. Távoli csillagokig pedig évezredek kellenek. Több, mint amióta egyáltalán élet van a földön.
A nagy számok törvénye szerint feltételezhető, hogy élet máshol is keletkezhetett, sőt értelmes élőlények is.
De mi annak a valószínűsége, hogy az az élet a földihez hasonló, emberszerű, és egyszerre vannak velünk azonos szinten, ugyanakkor sokkal többre is képesek.
Mi nem vagyunk képesek nagyon elszakadni a földtől. Még a holdutazáson is vitázunk, pedig a Hold alig van messzebb, mint a sarki fűszeres. A Mars felé ácsingózunk, de oda se, nagyon jutunk el, legfeljebb a gépeink.
Ha az idegenek fejletlenebbek, mint mi, ők sem képesek csillagközi közlekedésre.
Olvassa el valaki az ómagyar Mária siralmat. Legrégebbi nyelvemlékeink közé tartozik. S mennyire más ma a magyar nyelv. Egy középkori lovagot újraélesztve csupa ördöggel találkozna, boszorkányos csudákkal körülvéve.
Ha valahogy ide vetődne egy idegen, csak bámulna, mind az a bizonyos borjú.
Ha meg sokkal fejlettebb, akkor mi nem tudunk vele meg mi leszünk az álmélkodók. De kommunikáció így sem igazán jön össze. Hacsak nem olyanok, hogy ráteszik a kezüket az 1000 szó turistáknak című nyelvkönyve, s azonnal mindent értenek, s tetszés szerinte nyelven szólalnak meg.
Ismerik az össze földi nyelv össze dialaktusát, be van nekik táplálva a pigmeus, a mongol, a bantu, az összes rassz antropológiai jele, és így tovább.
"a földi - anyagi világ korlátait. Másfajta energiák, másfajta sebességek, másfajta időmérése"
Hogy képzelsz ilyen baromságot el hogy a földi lét anyagi a világűrben meg egész más nem anyagi van?És más energiák, milyen másak? Nehogy már a csillagok valami egész másból volnának mint a Nap!
A távolságok áthidalására itt van pl. a térhajlítás. Ami a mai eszközeinkkel nem megoldható, nem is tudjuk, megvalósítható-e, de ki tudja, hogy egy másik, fejlettebb civilizációnak nem sikerült-? Az emberhez való hasonlóságot meg sokan azzal magyarázzák, hogy valahogy rokonságban állunk velük, pl. ők avatkoztak be az evolúcióba és a saját génállományukkal hoztak létre minket... vagy ilyesmi. Ez magyarázná, azt is, hogy tudnak kommunikálni velünk, mivel akkor már jó régen figyelnek minket.
(Amúgy én rohadtul nem vagyok ufóhívő, szerintem a kutya sem jön ide az űrből a meteorokon kívül, csak így elalvás előtt még valamibe bele akartam kötni :D)
Kedves kérdező!
Mi a bizonyítéka annak hogy te és mi és mindenki létezünk? Nem -e csak egy álom vagyunk?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!