Mit tegyek? Már teljesen kétségbe vagyok esve!
Már nem tudom kitől kérjek segítséget,ezért végső elhatározásképp ide kiírom a történetet.
Van egy 2 és fél éves kislányom.Lassan egy éve,hogy kiköltöztünk egy olyan parasztházba,ami kissé távol esik a falutól,ahol eddig laktunk. Örökségül kaptam ezt a házat és a nyugi miatt költöztünk ki. A férjem külföldön dolgozik.
Na de a lényeg: a lányom nagyon pici kora óta beszél. És mióta itt lakunk,hetente többször is azzal jött át az én szobámba,hogy egy bácsi nézi őt (most is kiráz a hideg,pedig csak írok róla).Kérdezgettem,hogy néz ki a "bácsi"? Mondta,hogy "olyan nagy a buksija,meg olyan szemüveget hord,mint amilyet te anya!" (Van egy olyan nyári napszemüvegem ami jó sötét és elég nagyok benne a lencsék,hát az a tipikus mai divatú napszemüveg,amit mindig hordok,ha süt nap,mert eléggé érzékeny a szemem)Viszont,miután mindig átjött az én szobámba ezzel a mesélvel sosem volt hajlandó visszamenni a sajátjába.
5 napja történt ,hogy arra riadtam,hogy a lányom hisztérikusan üvöltve visít torka szakadtából.Rohantam át,hogy mi a baj,és alig bírtam megnyugtatni,be is pisilt.
2 óráig vígasztaltam és kérdezgettem,mi a baj,mire elmondta,hogy megint ott volt a "bácsi",de most le akarta őt fogni.Az ütő majdnem megállt bennem. Azóta nem hajlandó a szobája közelébe sem menni,még nappal sem.
Én nem tudom,sosem hittem ezekben a dolgokban,de utánaolvastam és azt írják, a gyerekek 5-6 éves korukig fogékonyak az ilyesféle dolgokra. Nem nézünk tv-t tehát semmi ilyen dolgot nem láthatott benne. Tudom,hogy egy ekkora gyereknek borzasztó élénk tud lenni a fantáziája,meg ő is néha talál ki vad dolgokat,erre gondoltam akkor is,mikor mesélt a "bácsiról". Viszont,hogy valami ekkora hatással legyen rá,hát nem tudom! Én elfogadom azt,hogy ő ebbe nagyon beleélte magát és a tudatalattija megtréfálta vagy mittudomén,de hogy ilyennek nem láttam még az is biztos. Ja,és azóta éjszaka bepisil. Ez pedig traumára utal. Tanult ember vagyok,nem hiszek az okkult dolgokban,de most tőletek kérek tanácsot,mert nem tudom,mi van a lányommal! A férjem külföldön dolgozik,nem tud még hazajönni.
Jövőhéten viszem gyermekpszichológushoz a kislányom,hogy hátha ő tud valami okosat mondani. Őszintén szólva,frászt kapok a legkisebb nesztől is éjszaka és már csak kislámpánál merek aludni. Aludni...csak szunyókálok,mert fél szemmel mindig a lányomat nézem az ágy másik felében.
Kérlek titeket írjatok valami ésszerű magyarázatot,mert komolyan bepánikoltam!
Majd akkor tudok pihenni,ha minden rendben lesz a gyerekem körül!
De a tanácsot köszönöm!
A legfontosabb, hogy nyugodj meg! Ha ilyen ideges vagy az nem csak a saját, de a gyereked helyzetét is rontja.
Rendben, vidd el pszichológushoz hátha tud segíteni. Ha lehet, a fejleményekről tájékoztass a későbbiekben.
Igen, majd írj ide hogy mi történt!
Bár nem értem, hogy egy ekkora gyerek hogy kapja ki egymás után a kezedből a ceruzákat, a lapot. Ilyen alapon lerajzolnám a konyhába mikor nincs ott, aztán meg oda viszem neki ha épp olyan helyzet adódik, mikor nyugi van és megmutatom neki. Ennyi.
Akartam küldeni priviben,de "nincs ilyen felhasználó,törölte a fiókját vagy le van tiltva".
Egyébként azt szerettem volna írni,hogy a mamám mondta,hogy régebben volt olyan hogy hazaért,épp zárta be az ajtót,és a halott férje hangját halotta az ajtókeretből,hogy így kedvesen köszön neki,és amikor oda fordult nem volt ott senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!