Csatlakozom az előttem szólóhoz... :) Ifjú padawan olvass inkább, és ne hagyd, hogy mérgezzék gyermeki fantáziádat... :) Talán a helyesírásod is javul. :) A Te korodban én még a homokozóban játszottam gumidinoszauruszokkal, és paleontológus akartam lenni, aztán később érdekelni kezdett az antropológia, a történelem, ami újabb érdekes kérdéseket vetett fel, és így tovább bele a filozófiába, a vallásokba, aztán az építészet mellett kötöttem ki. :) Lehet a többivel jobban jártam volna... xD Még egyszer csak azt tudom tanácsolni, hogy olvass, és majd minden világos lesz egyszer, vagy nem, de az egyik biztos... :)
Mi lehet az igazság, és mi nem? Megmagyarázhatatlan dolgok voltak, vannak, és lesznek, de nem kell mindennek bedőlni. Az emberek fantáziája, néha pedig határtalan, de sokszor ennek köszönhetően értünk el dolgokat. :)
Én nem kárhoztatom érte, ha ilyenekkel foglalkozik. Csak a valóság, a lehetséges és a kitaláció határait ismerje. A hittel is így vagyok. Én nem vagyok hívő, de tisztelem azokat, akik hisznek valamiféle magasabb hatalomban, legyen az bármiféle nevű, természetű. Csak a fanatikus, vakhitű embereket nem értem.
El kell fogadni, hogy ma sokkal messzebbre ellátunk, mint az ókorban. Akkor még az Olimposz tetején üldögéltek az istenek. Ma az Alfa Centaurin. Vagy még messzebb. Izgalmas, érdekes kérdés ez. Foglalkozik vele a hivatalos tudomány is.
Hm... Én se vetek el dolgokat, azt se mondom, hogy nem hiszek, azt se, hogy igen... nem kövezek meg senkit, semmiért... ...de tessék-lássék egy 8 éves gyerek kérdése, válaszra ösztönzött pár értelmes embert is. Valóban gondolkodtak ezen a kérdésen, van aki fantáziának állítja be, de biztos van, akiben talán felveti a további kérdéseket...
Lehet elérünk majd arra pontra, hogy tudomány és vallás egybefonódik, és más szemszögből taglaljuk majd mindezt. Mi lesz akkor, HA kiderül rajtunk kívül más értelmes lény is létezik? Vagy esetleg "rosszabb", HA kiderülne, hogy úgy hoztak minket létre, ahogy mi is kísérletezünk más élőlényeken? Az aki a paleoasztronautikát vallja, vagy az aki Istenben, istenekben hisz ezen a ponton talán egyetért, talán nem... de az viszont érdekes, hogy bármelyik oldalt nézzük, mindkettő azt mondja teremtettek(?) minket, vagy befolyásolták a fejlődésünket(?)... :) Megrendülne az emberek hite? Valakié biztos, van akié lehet csak erősödne... Ki tudja... Érdekes feltevések ezek. Talán ezért mindig nyitottnak kell lenni dolgokra, hogy ne érjen meglepetés... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!