Létezik olyan erő ami megakadályozza hogy űrhajó vagy tárgy elhagyja a naprendszert?
Úgy tudom, egy vitatott, de mostanság népszerű elmélet szerint a sötét anyag és energia tartja össze a galaxisokat és töltik ki a világűrt.
Rengetegen dolgoznak azon, hogy bizonyítékot találjanak a létezésükre.
Viszont kétlem, hogy ez a bizonyos "izé" visszatartana bármit is...
a Voyager egyébként is alaposan elkalandozott már :)
A Naprendszert körbe veszi 1 nagyon sűrű aszteroida burok.
Ezen elég komoly manőverekre van szükség, hogy átjuss. Úgyhogy szerintem erre gondoltál.
Ez a burok több 100 milliárd km-re van a Naptól.
A sötét anyag az amit látunk mikor besötétedik, de akkor is itt van, amikor világos van. Ez az anyag teszi ki az Univerzum 95 vagy 99%-át. A sötét energia az meg ha jól emlékszem a széthúzó erő, ami formálja a galaxisokat, ezért van gravitáció, hogy ne essenek szét a galaxisok.
"Létezik olyan erő ami megakadályozza hogy űrhajó vagy tárgy elhagyja a naprendszert?"
Ha jól vettem észre, neked szent meggyőződésed, hogy igen. Akkor miért kérdezel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!