Kell-e egy fejlett civilizációnak rádióznia?
A szkeptikusok szerint az hogy a SZETI nem észlel rádióhullámokat,azt jelenti hogy nincsenek UFÓK. Úgy gondolkodnak, hogy egy fejlett civiliáció eljut ugyanoda ahova mi és tv-zni és rádiózni fog és akkor látni kéne ezt.
Ellenben ha jól végigondolod egy fejlett civilizáció már régen túljutott ezen az elavult elektromágneses hullámokkal való kummunikáción, pl telepátiát használnak vagy mást. Ők fejlettebbek mint mi és teljesen más utat jártak be.
Érvek és vélemény érdekel. Te is így látod?
9, 10. vagyok.
Akkor néhány tény:
A rádió jel fénysebességgel terjed.
Egy oda-vissza üzenetnek így a fényévekben mért távolság kétszeresével kell számolni.
A legközelebbi szomszédunk, az Alfa Centauri 4,4 fényévnyire van. A legközelebbi csillaga 4,2 fényévnyire.
Az +ufó kutatók" egyik kedvelt célpontja, egyesek innen is származtatnak idegeneket.
A következők: Barnard csillag 5,9 fényévre
Wolf csillag 7,8 fényévre
Ezt követi a Szíriusz, ami mindenkinek ismerős, aki egyszer is beleolvasott bármilyen idegen civilizációt kutató írásba. Ilyen szempontból a Szíriusz A kiemelt fontosságú, és 8,6 fényévre található.
Az Epszilon Eridani-nak nincs ugyan ekkora híre, viszont érdekesség, hogy teljesen napszerű a csillaga, és van körülötte Földszerű bolygó. 10 fényévre van tőlünk.
A "Kiskutya" (Procyon) csillagkép (kettőscsillag) 11,4 fényévre van tőlünk, bár a téma szempontjából nem jelentős, valószínűleg nincs élet, pont a kettős csillagrendszer miatt, mert instabil a rendszer.
A Tau Ceti viszont ígéretesebb ilyen szempontból, a SETI-nek is egyik fő célpontja!
12 fényévre van a naprendszerünktől.
A Vega (Lant) csillagrendszer szintén viszonylag sokat emlegetett az idegenek kutatásában, több kőzetbolygót is fedeztek már ott, kb 17 fényévre található.
Jöjjön egy nagy klasszikus, a Földön jelenleg legnagyobb "rajongó táborral" bíró lények, a kis szürkék lakóhelye, a Zeta Reticuli.
39 fényévre van tőlünk!
Már szétírtam magam, és még 50 fényévnél se tartunk!!!
Csak egy kicsit kell távolabbra menni, és olyan helyekre bukkanunk, mint a Fiastyúk csillagkép, (igen, a Plejádok :)) ami az emberiség több ezer éves kultúrájában benne van, Ausztráliától kezdve Perzsián keresztül Japánon át a Cseroki indiánokig. 380 fényévre vannak, ami galaktikus mértékben még mindig egy köpésnek számít.
Még 1-2 gondolat, ha már ennyit írtam, már mindegy. :)
Nem föltétlenül hiszem el, hogy ne kaptunk volna már rádió üzenetet.
A legismertebb természetesen a Wow! jel, ami a rádiójelek "Roswel"-je, hasonló a történet.
Egyértelmű bizonyíték, amit felelőtlenül, hirtelen ötletből nyilvánosságra hoztak.
Azóta is próbálnak rá hivatalos magyarázatot találni, Roswelre kitaláltak valami meteorológiai ballont (LOL) a Wow jelre viszont eddig még semmit nem sikerült ráfogni.
Azóta is volt már jel, ami nyilvánosságra került, és többek közt a Fibonacci sorozatot tartalmazta, ami az univerzumban mindenütt megtalálható, a galaxisok felépítésétől a csigaházig, mindenhol ugyanaz.
Rutinosabban ezt, már nem ismerték el hivatalosan a tudósainknak hazudott fizetett szócsövek, így ennek nem lett akkora híre, mert nyugodtan rá lehetett fogni, hogy nem ismerte el egyetlen hivatal sem.
Az alap kérdéshez visszakanyarodva, a "rádiózás" - elektromágneses erő kutatása- nem elavult!
Ami azt illeti, pont fordítva van.
Nem mi nőttünk túl a rádiózáson, hanem pontosan, hogy még mi sem értjük alapjaiban.
Persze ismerjük hogyan működik, de hogy mitől, konkrétan miért, azt még nem (mint ahogy a gravitációt sem) mert ahhoz szubatomi szinten kell(ene) vizsgálódni, és azt még csak most kezdi felfedezni a kísérleti fizika.
Szóval a kérdés szerintem úgy lenne izgalmasabb, hogy ha létezik idegen civilizáció, akkor miért nem akarnak nyíltan, és közvetlenül, globálisan az egész emberiséggel kapcsolatot teremteni?
Remélem, senkit nem untattam. :)
"Szóval a kérdés szerintem úgy lenne izgalmasabb, hogy ha létezik idegen civilizáció, akkor miért nem akarnak nyíltan, és közvetlenül, globálisan az egész emberiséggel kapcsolatot teremteni? "
Nem is olyan rég az emberiség még ott tartott, hogy a négereket rabszolgaként tartották, csak azért mert más volt a bőrszínük. Bár ilyen tekintetben már mutatunk némi fejlődést, az emberek java része még mindig elég primitív ahhoz, hogy emiatt gyűlölködjenek. Arról nem is beszélve, hogy zászlók színeire bontjuk a Föld lakosságát és ennek nevében gyilkoljuk egymást. Egy idegen faj részéről nem volna bölcs lépés konfrontálni a hétköznapi embereket a létezésükkel, mert butaságuk révén csak pánik és félelem törne ki, valamint újabb agresszív megnyilvánulások vennék kezdetét. Amíg ember ember ellen harcol és zászlók alatt országhatárok mellett élünk, soha nem lesz nyilvános kapcsolat más fajokkal.
Előző! Ebben sok igazság van, és a kérdésem is részben költői volt.
Mindenki tegye fel magában, próbálja megválaszolni, és a válasza szerint fejlődni. :)
A kerdes jo
En se tudok helyesen irni de az meg nem azt jelenti hogy teljesen hulye lennek ez egy kissebb betegseg
Miez kepest vagyunk fejlettek vajon?
Egy kinai nagyfalat mi feltudnank epulni?igen mert vannak gepeink uzemanyagunk szamitogepeink programok ezek megkonyitik a dogot de az akkori kor emberenek nem volt mas mit az esze es az ereje nem mernem kijelenteni hogy okosabbak vagyunk mint az akkoriak
Ha kint van egy olyan civlizacio ami kepes fenyeveket lekuzdeni utazik az urbe ami/es nem csak a Holdra megy el ami urutazasilag semmi/akkor az mar biztos fejletebb
lehetseges hogy a tudatukat ossze kapcsoltak ugy mint mi a gepeinket az interneten
En szerintem vannak az emberisegen kivul mas lenyek az Univerzumba de ha tudnak rolunk olyanok vagyunk a szemunkbe mint nekunk az afrikai esoerdobe elo elzart torzsek neha megy arra fele valaki azt megfigyeli oket csak itt jol alcazzak magukat max
12-es!
Ettől még az egyetlen ember voltam, aki bebizonyította, hogy lehet rádió üzeneteket küldeni!
Úgy látszik ebben a kategóriában a valós tudás lepontozással jár.
Szégyen!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!