Mi az a nagyon világító valami?
Az égen pár naponta vagy hetente egyszer éjjel megjelenik 20:00-21:00 ig vagy 23:00. Olykor
gyorsabb olykor lassabb! Mindig ugyanaból az iránybol jön és egy adot pontnál elfordul.
Én elöször 2 ével ezelöt látam akkor eltünt majd látszot. Folyamatosan világit elég erös fényel!!
Én Ózdon lakom. Ha valaki a környékemen lakik szánya rá az időt néze meg!!
Dél-nyugat felöl jön majd Észak- kelet vagy kelet felé megy. Ez a valami kb 2 percig láthato mert
piszokgyors!! Szerintem olyan 2000 3000 sebeségel halad. Én földönkivülire gondolok de ha valaki tud
valami konkrétat akk jeleze. Köszi. :D (
Kedves 11: beírtál egy szép nagy számot. Ez a 43 ezer kiló döbbenetesen nagynak tűnik a 2-3 ezerhez képest, igaz?
De ez nem a Földhöz képest viszonyított sebesség. Az Egyenlítőn a Föld kb. 411 km/s sebességgel forog. A geostacionárius pályán álló műholdak sebessége még sokkal nagyobb.
Próbáltam rákeresni az általad írt értékre, de nem találtam műholdakra vonatkozóan.
Tájékoztatásul:
A vénusz fényessége max. -4.4m, a leghalványabb objektum, ami még látható szabad szemmel +6m és egy 1m fényességű objektum kb. 2.5x-ör fényesebb, mint a 0m fényességű.
"Az Egyenlítőn a Föld kb. 411 km/s sebességgel forog."
?!? Mekk-mester oldaláról szedted?
számolj:
egyenlítő hossza ~41000 km. Ha rajta állsz, ezt 24 óra (= 86400 sec) alatt teszed meg. Ami ~0.47 km/s ;)
A geostacionárius műholdakét pedig ki lehet számolni ugyanígy.
"és egy 1m fényességű objektum kb. 2.5x-ör fényesebb, mint a 0m fényességű."
Egy kis korrekció, szóval a +1m fényességű halványabb...
Tévedni emberi dolog, szólt a sün, majd leszállt a kaktuszról :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!