Magyarországhoz milyen legendák, mítikus lények köthetők?
Figyelt kérdés
Olyanra gondolok mint pl. Mátranováki fanyűvő, rézfaszú bagoly stb.2011. nov. 20. 20:57
31/56 anonim válasza:
Csak az a különbség,hogy Hany Istók a legenda szerint tényleg élt Kapuvár környékén,ki gondolná, a Hany lápos vidékén.Én is arra lakom,csak a Hanyt már "lecsapolták" és a mocsár eltűnt.Egy valószínűleg fogyatékosan világrajött gyerek volt,akit kiraktak a lápvilágba,gondolván úgyis meghal.De elég életképes volt,hogy túlélje.Ez ilyen magyar Maugli sztori kb.
33/56 anonim válasza:
34/56 mustafa33 válasza:
Radai rosseb. Ja az nem lény.
Munkás cigány. Jószivű tulaj. Becsületes kommunista. Emberséges bankár.
36/56 anonim válasza:
Rézfaszú bagoly és Menya bácsi a kempingjével
38/56 anonim válasza:
Én csak egy legendát tudok, ez pedig mindig a szülök mondták a gyermekeiknek: Edd meg a répát és nagyon szépen tudsz majd fütyülni. Számomra ez csak legenda, mert én a mai napig nem tudok, pedig elég sokszor megettem..
39/56 mustafa33 válasza:
láp pál
A Jezsi baba a baba Jaga testvére, de azok nem tudnak magyarul, tótok.
40/56 anonim válasza:
Lidérc, annak különböző formái:mitmitke, lajdérc, lidércfény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!