Augusztus 21-én 22:15 körül más is látta a következő fényjelenséget Szeged felett?
Tegnap (augusztus 21-én) éjszaka a következő jelenségre lettünk figyelmesek Szeged felett a Kálvária tér környékén:
22:15 körül egy furcsa fényjelenségre lett figyelmes a Párom. Az ablakhoz odahívva megdöbbenve figyeltem azt a narancsos-vörös színű gömböt a délkeleti égbolton, ami roppant alacsonya és közeledve szállt. Mi a 4.-en lakunk és nem úgy nézett ki, mintha repülő vagy helikopter lett volna. Hangjelenség egyáltalán nem kísérte és egyre jobban közeledett. A házak felett nem sokkal magasabban volt látható. Olyan hatása volt, mintha pár száz méterre lett volna tőlünk. Mikor a ház takarásába került pont déli irányban, átrohantunk a a másik oldalra, hogy ott kövessük a mozgását. Pár másodperc múlva ott is feltűnt, de mintha akkor már távolodott volna. Nagyon gyorsan csökkent a fény ereje , majd olyan picire zsugorodott, hogy egyáltalán nem láttuk. Ez elég nagy gyorsulásra enged következtetni.
Gondolkoztunk, hogy mi lehetett, de teljesen hangtalan volt, ezért bármiféle gépet kizárunk. Nagyon alacsonyan szállt, nem az égen, hanem a házak fölött. Lámpás vagy bármi ilyesmi se lehetséges szerintünk, mert ahhoz túl gyorsan közeledett eleinte, majd nagyon gyorsan távolodott délnyugati irányba. Amikor a legközelebb észleltünk magunkhoz, akkora fénye volt, mintha csak az utcai lámpára néztünk volna le, tehát valóban közel lehetett.
Az interneten keresgélve találtunk arra vonatkozóan információt, hogy tegnap előtt Egerben is nagyon hasonló jelenséget figyeltek meg.
Kedves Kérdező! Utána néztem a gömbvillámnak. A wikin ezt írják róla: [link]
Ebből kiderül, hogy átlagos élettartamuk 10 másodperc (a nagyobbak néhány percig is létezhetnek), számtalan színváltozata van, van narancsvörös is, általában narancs vagy labda méretű, de vannak sokkal nagyobbak és sokkal kisebbek is, és elég szeszélyesen mozognak. Általában viharokhoz kapcsolódnak, de más források szerint a villámcsapástól távol is megjelenhetnek. [link] Nagyon ritka és veszélyes jelenség. A leírás alapján az objektum lehetett akár egy nagy gömbvillám is, csak az nem stimmel, hogy erősen fénylett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!