Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Mit gondoltok az afrikai...

Mit gondoltok az afrikai dogon törzsről?

Figyelt kérdés

Szerintetek honnan vannak ilyen pontos csillagászati ismereteik, illetve az hogyan lehetséges, hogy hamarabb tudtak a Szíriusz társcsillagjáról, mint ahogy azt a csillagászok felfedezték volna? Bárki válaszolhat, de a szkeptikusok mindenképp, mert a tudomány sem tudja ezt megmagyarázni.

(Két link, ha valaki nem tudná, miről van szó:

[link]

[link]

de számos forrást lehet találni ezzel kapcsolatban.)

2011. jan. 30. 18:12
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

07:14-es, nehezen lehettem volna földrajz órán csajozni, mivel én is csaj vagyok. Egyébként nem mondom biztosra, hogy egy eltűnt kontinens miatt néz ki ilyen furán az egész. Viszont nem tudom, te mennyire tanultál földrajzot, de megpróbálom érthetően elmondani, amire gondolok. Először is itt egy olyan térkép, ami viszonylag jól ábrázolja a dolgokat: [link]

Ha ránéz az ember a térképre, látja a sávozott óceán alatti hátságokat, meg a mélytengeri árkokat és elgondolkodik, hogy ha a hátság tolja a lemezt, akkor a másik oldalon meg alá kell buknia, de ez nem mindenhol van így. Tehát a térképen látszik az Atlanti-óceán alatt két párhuzamos világos csík (gyűrődés), kb. Izlandtól majdnem az Antarktiszig, megkerüli Afrikát, egyik ága pedig lefut Ausztrália alatt és aztán felmegy Kaliforniáig, Alaszkáig és ez az a vonal, ahol feljön a bazalt, ami széttolja a kőzetlemezeket. Ez azt jelenti, hogy - mivel van szubdukció - le kell bukni a másik oldalon az óceáni lemeznek (mint Japán, Fülöp-szigetek, Indonézia, stb. körül a sötétkék ív), de pl. Afrikát körbeveszik a hátságok és nem igazán bukik le sehol (meg Afrika alá se semmi). Ott van a filippinó lemez, aminél csak szubdukció van, vagy az Atlanti-óceán se bukik le a másik oldalon, hanem Kaliforniánál is ott egy hátság. Tehát ez a teljesen normális eset, a növekvő föld bizonyítéka. Viszont azt is lehet ugyebár látni, hogy a Csendes-óceán hogyan gyűrődik és nagyon furcsa alakot mutat. Ha csak attól gyűrődne, hogy nem tud olyan ütemben lebukni, mint ahogy a hátság tolja, akkor párhuzamos dűne-szerű mintázatot kellene mutatnia, de ez annál sokkal összetettebb. Szerintem a Csendes-óceánon kellett lennie valaminek, amitől így néz ki. Szóval a spreading a keleti oldalon bonyolult szubdukciót eredményez a másik oldalon, e kettőnek a közös eredménye lehet olyan gyűrődés-mintázat, mint amilyen Indonéziától délre az Indiai-óceánon is látszik. Lehet látni, hogy kialakultak ehhez hasonló mintázatok a szubdukciós övezetek előtt, de ezek jobbára megszakadnak és ezzel a logikával értelmezhetetlen alakzatok rajzolódnak ki a Csendes-óceánon. Másik lényeges dolog, hogy az óceáni kéreg Hawaii alatt megsüllyed, ahol "hot spot" keletkezett emiatt, véleményem szerint ez is elég érdekes.

Mindez persze nem bizonyíték, csak egy észrevétel, hogy ha nem lett volna ott semmi, nem így kellene kinéznie. Várom a Te véleményed is a dologról.

2011. febr. 4. 03:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!