Szerintetek ezek az Arzén alapú élőlények földönkívüliek?
Figyelt kérdés
2010. dec. 3. 13:17
21/22 anonim válasza:
Csak egy kis megjegyzés. :P Eddig a Vénusznak is úgy tudtuk, hogy mérgező a légköre, a felszínén lehetetlen lenne megmaradnia bármilyen életnek is (arról hallottam csak, hogy a légkör egy bizonyos magasságban kellemes hőmérsékletű, de kevés az esélye, hogy ott légköri baktériumok lehetnének) de ha az elemek így felcserélődhetnek a DNS-ben, akkor nemcsak hogy újra átvizsgálhatjuk a szondáinkkal a bolygókat és a holdakat, de szerintem még itt a Földön is vannak olyan extrém helyek, ahol érdemes lenne kutakodni. :) Mert ezek a lények itt fejlődtek ki vagy alakultak át. Azért kiváncsi vagyok, hány elemet lenne képes lenne önmagában kicserélni egy baktérium, vagy lehetséges lenne egyáltalán egy olyan DNS-t létrehozni, amiben teljesen különböző elemek kapcsolódnak egymáshoz mint a miénkben? Na de ez már más tészta. Csak ennyi. :D
22/22 anonim válasza:
Sőt, mi van, ha a föld mélyében Szilícium alapú élőlények eszik a homokot? Csak a szén alapúak az őskorban idefent jobban jártak, ezért az evolúció a sziliciumosokat a szőnyeg... izé a kéreg alá söpörte. Elgondolkodtató dolgok ezek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!