Szerintetek ezek az Arzén alapú élőlények földönkívüliek?
Szerintem igen. Mivel a Földön nem alakulhattak ki. Tehát jöttek valahonnan.
32/N
"Szerintem igen. Mivel a Földön nem alakulhattak ki. Tehát jöttek valahonnan."
Szerinted? Világosan elmondták erre állítasz egy blődséget! Kémiából nem voltál épp erős!
lol nem arzén alapúak hanem szén alapúak ők is... miért lennének földönkívüliek? Mert egy anyagot amiből az ő élőhelyükön kevés van mással pótolnak? Ezzel az erővel sok állat lehetne földönkívüli :D
17/F
Olvassátok már végig a cikket legalább az Indexen...
Ezeknek az organizmusoknak pontosan ugyanúgy épül fel a DNS-ük, mint a Földön található összes többi fajé, csak foszfor helyett arzén található magában a DNS-ben, és az a két vegyület nagyon hasonló tulajdonságokkal bír, a periódusos rendszerben egymás fölött vannak.
Továbbá "Varga felhívja a figyelmet két tényre, amik a híradásokban kevésbé szerepelnek. Az egyik az, hogy a GFAJ-1 nem függ az arzéntól – olyannyira nem, hogy foszfor hozzáadása mellett lényegesen gyorsabban nő és osztódik. Vagyis az arzént csak kényszerből használja fel, ha nem jut hozzá foszforhoz. "
Bár, azt hisztek, amit akartok.
"Minden földi élőlény DNS-ét, az amőbáktól az emberig hat elem alkotja. Ezek az elemek:a szén, hidrogén, nitrogén, oxigén, foszfor és kén. A most felfedezett baktérium örökítőanyagában azonban a foszfor helyett arzén van, amiről eddig a tudomány úgy gondolta, hogy ez lehetetlen. Ez az alapvetés most megdőlni látszik."
Az űrlények meg menjenek a fenébe, honnan jött volna már egy egysejtű?
Ha tudományos hírről szeretnél tájékozódni, akkor ne azokból a forrásokból tedd, amik ezt a "bulvár" rovatba sorolják.
A fenti cikk szerintem elég jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!