Ezt a Fénylényes Plejádos Krixkraxos maszlagot Ti tényleg elhiszitek?
Van egy 108 éves ismerősöm, aki teljesen el van zárkózva a külvilágtól. Öreg, de mind testileg mind tudatilag ép és egészséges. Egyedül lakik, tv, rádió, telefon nélkül, messze a világ zajától. Ahogy ő mondaná, nem szereti a modern ketyeréket mert károsak rá és a környezetére. Telepátiával szoktam megkérdezni töle mikor menjek, mikor lesz otthon, mivel ő a város közelébe sem akar jönni nekem kell meglátogatnom.
Ez az ismerősöm bár az idegenekben hisz, mert látta már őket, nem tudta hogy létezik polip. Valahogy szóba hoztam a polipot és azt kérdezte az mi. Mondtam neki hogy 8 karja van és tapadókorongok vannak a karjain amivel elkapja a zsákmányát és a tengerben él. Erre azt felelte tünjek a fenébe a hülyeségemmel. Nem hitte el hogy létezik a polip. Egy nap vittem neki egy természet magazint amiben a polipról írtak és fénykép is volt rola, de azt mondta mikkel nem etetik a népeket. Kérdezte hogy és ezt valaki el is hiszi mert ezek a képek hamisak. Azt mondta nincs 8 karú szörnyeteg aminek ráadásul tapadókorongjai vannak és még a tenger méllyén is él, ez lehetetlen -mondta. Mondtam neki hogy nem hamisak, polipok léteznek, de hiába hitegetem, amíg nem lássa a saját szemével addig nem hiszi el.
Ezt azért írtam le, mert az ember így van az idegen lényekkel is. Ha holnap bejelentenék hogy nincs Isten, a vallásos emberek nem hinnék el, még ha a pápa mondaná akkor sem. Ha bejelentenék az idegen lények létezését, továbbra is maradnának az emberek a saját nézeteikben és csak akkor hinnének ha a saját szemükkel látnák.
Akik ide írnak vagy kérdeznek, nem azért teszik mert meg vannak győződve az idegenek létéről (kivéve persze ha saját szemükkel látták őket), hanem azért mert kutakodnak, kerezsgélnek, kíváncsiak és ez teljesen természetes. Azért nem kell senkit sem őrültnek nézni, mert keresi az igazságot. Inkább azokkal van a baj, akik nem keresik, és csak élnek a semminek, hadják hogy a nagyhatalmak irányítsák őket. Értelmes ember kíváncsi arra, miért él, honnan származik, mi a célja stb...
Szerintem.
404 inkább arról beszélj, hogy ez a 108 éves ember hol él, hogy nem találkozik a civilizációval?
Erdőben, a mező közepén 1 viskóban?
Ha nem használ modern gépeket, de még áramot sem, és a városba se jár be vásárolni, és szomszédai sincsenek akkor hogy él meg? Állatokat tenyészt, növényt termel, nyulakra vadászik?
Az kemény fizikai munka, amit 108 évesen nemigazán lehet bírni, még 20 évesen se, ha nincsenek mások akik segítsenek.
Mikor döntött úgy, hogy remete életmódot fog élni? A gyerekkorát a civilizációban kellett töltenie, hiszen tud beszélni. Hogyhogy a polipokról nem hallott, a polipokról már az 1800-as években tudtak a közemberek, még azok is, akik nem a tengerparton éltek.
Az 50-es években, a kommunista hatalomátvétel után hogyhogy nem költöztették városba, faluba? Csak úgy eltűrték Rákosiék, hogy továbbra is kulák módjára éljen egy viskóban?
Bocs, de a történeted a 108 éves polipokról nem tudó remetéről sajnos nem hihető.
A Hitleres képen jót nevettem. :)
Grafikus vagyok, a lehető legminimálisabb alapkövetelmény, hogy mindig mindennek konzisztensnek kell lennie.
Ha a kép egyik részén a lencse rossz fókuszát imitálod, azt a kép egész részén ugyanúgy kell végigvinni. Ugyan ez a telítettséggel, árnyékkal, kontraszttal, szemcsézettséggel, ésatöbbi ésatöbbi.
Attól, hogy valami hülyeséget állítasz, senki sem köteles energiát vagy munkát fektetni abba, hogy CÁFOLJA minden szavad, helyetted járva utána bárminek is.
Ha 100%-os kijelentéssel állítasz valamit, azt kutya kötelességed BIZONYÍTANI is, akár egy épkézláb pár mondatos érvvel (amire képes lennél, ha nem fantáziálgatás lenne csak), vagy olyan forrás megjelölésével, ahol valaki egyszer már szintén autentikusan BIZONYÍTOTTA.
Ergo, La Fontene és a többi szennylap cikkírója, ha csak kijelentéseket tesz alátámasztás nélkül, ugyanúgy nem elfogadható.
És hogy miért kutya kötelesség a bizonyítás?
Mert tegyük fel, azt mondod, sajtból van a Hold.
Kijelented, mintha TÉNY lenne, de egyetlen érvet sem hozol fel mellette, mindig csak hárítasz, "mutasd meg hogy neked is meg" szintű odaböffentéssel terelsz... ergo vagy hazudsz, vagy tévedsz.
Nem így van? Akkor jó, tehát sajtból van a Hold.
HISZEN olvasod, betűkkel le van írva, akkor az igaz is.
Komolyan, nem 4-5 éves gyerekekről beszélünk... elvileg érett gondolkodású emberek.
Röhej.
Ha bármiről is meggyőződést táplálsz, akkor 2-3 kerek magyar mondatban nehogy ne tudd már megfogalmazni az indoklást.
Éppen ezért különbözik a jogtudomány az elmeháborodottak kezelésétől:
Egy tárgyaláson nincs prejudikáció, mindenki ártatlan, amíg be nem bizonyítják az ellentettét.
Ezzel szemben, az összeesküvés elméletet farigcsáló mese délutánosok, az önjelölt messiások és fanatikus követők egészen addig az ujjukból szopják a vége láthatatlan történeteket, amíg legalább egy hihető (tehát nem Blikk és társai) forrásra tudnak hivatkozni.
Máskülönben kitaláció, amire bárki képes, és azt ti hiszékenyek meg is eszitek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!